Tunsori si coafuri pentru parul mediu

Parul de lungime medie, indiferent de structura si culoare, este cel mai des intalnit. Principalele sale avantaje sunt lejeritatea in ceea ce priveste ingrijirea, dar si numeroasele tipuri de tunsori si coafuri care pot fi adoptate.

Parul de lungime medie, indiferent de structura si culoare, este cel mai des intalnit. Principalele sale avantaje sunt lejeritatea in ceea ce priveste ingrijirea, dar si numeroasele tipuri de tunsori si coafuri care pot fi adoptate.

Fie ca ai parul mediu pentru ca esti intr-o etapa de tranzitie catre cel lung, fie ca aceasta este lungimea ideala pentru tine, iti oferim cateva sfaturi utile pentru a adopta stilul potrivit parului tau.

1. Par des


Tunsoarea stratificata, pana la nivelul umerilor ofera mult volumi in cazul parului drep cu firul gros. O astfel de coafura incadreaza perfect chipul, fiind adecvata in special celor cu fata rotunda sau triunghiulara.

Daca parul tau este subtire si lipsit de volum, un astfel de stil nu va fi prea usor de pus in practica. Pune in valoare volumul acestei tunsori uscand parul de jos in sus si folosind un fixativ pentru volum.

2. Par fara volum


Poti adopta cu succes acest stil daca parul tau este subtire, rar si perfect drept. Este un bob care iti permite sa te joci destul de mult cu parul tau, transformand lipsa de volum intr-un avantaj.

Suvitele stratificate sunt ideale pentru structura sa fina, iar bretonul pe o parte mascheaza partial lipsa de volum. Un alt avantaj este schimbarea directiei de orientare a parului in cazul in care schimbi cararea de pe o parte pe cealalta, procedeu prin care vei castiga ceva volum in plus. Se potriveste celor cu fata rotunda, ovala sau cu fruntea inalta.

3. Par drept


Un stil foarte lejer pentru parul drept de lungime medie este cel cu carare pe o parte si laterale usor franjurate. O alta varianta este cea cu breton, dar  mai dificil de intretinut. O astfel de tunsoare se adapteaza foarte bine daca structura parului tau este groasa, firul de par fiind suficient de rigid incat sa se pastreze perfect drep si sa aiba un volum natural.

Pentru a pune in valoare liniile drepte, foloseste ceara de par cu ajutorul careia sa definesti suvitele ce iti incadreaza chipul. Parul tau trebuie sa fie perfect sanatos pentru acest gen de tunsoare.  

4. Parul ondulat


Parul ondulat se preteaza foarte bine pentru lungimea medie. Este excelent daca ai fata rotunda pentru ca va masca volumul fetei si iti va incadra perfect chipul. De asemenea, daca ai anumite trasaturi ascutite (de genul Sarah Jessica Parker), onduleurile care depasesc putin nivelul barbiei vor distrage atentia de la zonele proeminente.

Daca parul tau este drept, poti obtine cu ajutorul ondulatorului buclele pe care le doresti, dar numai pe termen scurt, pentru ca folosirea frecventa iti poate deteriora grav parul.

Sursa foto: hairstylesdesign.com
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă