Sfaturi pentru ingrijirea parului subtire si fragil

Coafura reprezinta unul dintre atributele definitorii ale feminitatii. Orice femeie si-ar dori sa aiba un par cat mai frumos, des si stralucitor, care sa-i alunece in cascade matasoase pe umeri. Factorul genetic are, insa, un cuvant important de spus si nu ai cum sa i te opui: parul tau are firul prea subtire, este fin si fragil, nu se aseaza aproape niciodata asa cum ti-ai dori... Ce poti face? Sa te tunzi scurt? Din fericire, exista cateva alternative si metode pentru a-l ingriji si a-i conferi stralucire si volum.

  • In majoritatea cazurilor, firul subtire se caracterizeaza si printr-un exces de sebum.
    Aceasta explica faptul ca iti este aproape imposibil sa-ti aranjezi parul asa cum ti-ai dori si folosesti produsele pentru coafat in exces. Rezultatul? Parul se "incarca", devine lipicios si te indepartezi si mai mult de aspectul pe care iti doreai sa-l obtii. Cel mai bine este sa te speli pe cap mai des, folosind sampon special pentru acest tip de par.


  • In cazul acesta, balsamul nu reprezinta o solutie - de fapt, este contraindicat si daca vrei neaparat sa folosesti un astfel de produs, alege unul pentru volum. Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste alegerea samponului, intrucat produsele pentru volum au, de regula, si efect de inhibare a secretiei seboreice.
    Nu aplica insa balsam la radacina parului, ci numai la varfuri.


  • Ideal ar fi sa nu te vopsesti si nici sa nu-ti faci permanent - daca te gandesti sa recurgi la aceasta ultima varianta in speranta ca parul se va aranja mai usor, renunta la idee. Nu se va aranja cum iti doresti decat pentru o scurta perioada, dupa care situatia va fi si mai neplacuta decat inainte. Daca iti doresti insa o schimbare, suvitele sunt o alegere excelenta - alege o nuanta mai inchisa decat cea naturala.


  • In ceea ce priveste alegerea unei coafuri, nu este indicat sa ai parul foarte lung, pentru ca nu ar avea deloc volum si ar cadea inestetic pe spate.
    Daca insa esti adepta parului lung, incearca o tunsoare medie, in scari, lasand suvitele sa-ti incadreze frumos chipul.


  • Dupa ce te speli pe cap, foloseste uscatorul de par - de obicei nu este indicat, insa in cazul tau este de ajutor, pentru ca va conferi parului mai mult volum, pornind din radacina. Aplica un spray coafant cu textura usoara, care nu lipeste firele intre ele, dar nu exagera cu folosirea acestuia.


  • Pentru a obtine o coafura lejera si, in acelasi timp, feminina si plina de volum, imprieteneste-te cu bigudiurile: cele calde reprezinta solutia optima, pentru ca te ajuta sa faci si economie de timp.


  • La fiecare sase saptamani, nu uita sa mergi la salonul de coafura pentru a tunde capetele. Parul subtire se deterioreaza foarte repede, firul despicandu-se progresiv la extremitati.