Remedii pentru parul tau

Fie ca parul tau este gras, deteriorat sau fara volum, exista intotdeauna remedii pentru astfel de probleme. Important este sa stii care sunt produsele, dar mai ales obiceiurile care ii dauneaza sau ii fac bine parului, cele care inlatura efectele negative si cele care le pot accentua.

Fie ca parul tau este gras, deteriorat sau fara volum, exista intotdeauna remedii pentru astfel de probleme. Important este sa stii care sunt produsele, dar mai ales obiceiurile care ii dauneaza sau ii fac bine parului, cele care inlatura efectele negative si cele care le pot accentua.

Parul gras


Cauzele pentru care parul se ingrasa repede sunt numeroase, unele dintre ele fiind determinate chiar de probleme complexe, precum unele dereglari hormonale. Dar cel mai adesea, ingrasarea rapida este cauzata de greseli in ingrijirea parului. Este recomandat sa te speli pe cap o data la doua zile. Desi spalarea zilnica te scapa de neplacuta senzatie de par uleios, este posibil ca efectul secundar sa fie chiar o ingrasare accentuata a scalpului, in special daca folosesti un sampon agresiv, care usuca pielea.


"In cazul parului foarte gras care necesita spalare zilnica, vom folosi un sampon pentru uz frecvent care protejeaza parul si scalpul de deshidratarea excesiva. Utilizarea unui sampon care degreseaza excesiv nu va face altceva decat sa stimuleze suplimentar productia de sebum, intrand astfel intr-un cerc vicios", declara medicul dermatolog Andra Cristina Muscalu.

Glandele sebacee de la nivelul pielii sunt stimulate sa produca mai mult sebum printr-un masaj agresiv al scalpului. De asemenea, sampoanele pentru parul vopsit si aplicarea balsamului sau a mastii la radacina pot accelera ritmul de ingrasare.

Parul fara volum


Persoanele care au parul foarte fin, ceea ce inseamna ca firele de par sunt subtiri, se confrunta adesea cu lipsa volumului. Firele nu sunt suficient de puternice incat sa se autosustina si din aceasta cauza se "lipesc" de scalp.

Sampoanele speciale, care ofera volum parului, au adesea un efect de scurta durata.
Pentru ca acest efect sa dureze mai mult, aplica putin fixativ pe parul umed. Foloseste un spray cu fixare lejera, pe care sa il pulverizezi de la o distanta mai mare. Nu ai nevoie de fixare, ci trebuie numai sa oferi putina rigiditate firelor de par.

Un truc foarte simplu este sa te usuci cu foehnul stand cu capul in jos. Pentru a stapani firele rebele, foloseste ceara pentru par, care iti ofera si stralucire. Secretul este sa folosesti o cantitate extrem de mica, pe care sa o masezi in palme, apoi sa aplici delicat pe suprafata parului, numai pentru a aseza firele rebele. Nu aplica pe tot parul, ci numai pe partea "exterioara", pentru a netezi firele.

Cu cat parul este mai lung, cu atat devine mai greu si isi pierde volumul. Tunsorile in scari ofera mai mult volum parului fin.
 

"Balsamul si masca de par este de dorit sa fie folosite pe lungimea parului, cu evitarea radacinilor, deoarece rezultatul poate fi un par fara volum, care sta lipit de cap", aflam de la Dr. Andra Muscalu.

Daca iti vopsesti parul, alege o vopsea permanenta. In cazul parului fara volum are un efect benefic prin ingrosarea firului de par, aflam de pe site-ul virtualhaircare.com.

Parul degradat


Parul se poate degrada din cauza temperaturii ridicate folosite pentru a-l usca sau coafa, din cauza soarelui sau a vopsirii excesive. Iar cu cat este mai lung, cu atat este mai "uzat" la varfuri, zona in care apar de cele mai multe ori problemele, potrivit buzzle.com. De aceea, daca vrei sa ai parul lung, este necesar sa tai foate putin din varfuri la un interval de cateva luni.
Pentru a prevenii degradarea, parul tau are nevoie de o ingrijire speciala. Balsamul si masca pentru par trebuie incluse, ca un ritual, la fiecare spalare.

Dar daca parul tau este deja puternic degradat, este necesar sa il tratezi cu masti intens hidratante. Un lucru foarte important este acela ca parul degradat nu poate fi "reparat" in totalitate. De aceea, cu timpul, va trebui sa tai treptat din varfuri pentru a elimina partea deteriorata si pentru ca parul tau sa creasca sanatos.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă