Parul - mici secrete, mari efecte

Parul este podoaba cea mai spectaculoasa a unei femei, iar atunci cand este bine ingrijit, devine elementul care poate schimba radical aspectul cuiva, prin coafare, schimbarea tunsorii sau vopsire. Dana Gottschling, hair-stylist la salonul "Gotti", ofera cateva trucuri pentru a avea un par sanatos, suplu si matasos.

Parul este podoaba cea mai spectaculoasa a unei femei, iar atunci cand este bine ingrijit, devine elementul care poate schimba radical aspectul cuiva, prin coafare, schimbarea tunsorii sau vopsire. Dana Gottschling, hair-stylist la salonul "Gotti", ofera cateva trucuri pentru a avea un par sanatos, suplu si matasos.

Dupa o lunga vara fierbinte, parul poate fi deteriorat de un cumul de factori, cum ar fi razele daunatoare ale soarelui, clorul din piscine sau sarea din apa marii. Factorii aerogeni, fumul si praful, au si ei contributia lor la deteriorarea firului de par si, la fel, produsele cosmetice gresit folosite. Norocoase sunt persoanele care au cunoscut si au folosit produse de ingrijire si protectie impotriva razelor UV, cum ar fi cele din gama Kerastase Soler L'Oreal, deoarece parul lor arata senzational, acum, la inceput de toamna.



Probabil ca deja stiti ca parul poate fi uscat, gras sau normal. Un hair- stylist este persoana cea mai potrivita pentru a va diagnostica tipul de par si aceeasi persoana poate si trata fiecare tip de par in parte, avand in vedere ca acestea se degradeaza in feluri diferite.

Vestea buna este ca pentru fiecare tip de par in parte se gasesc produse de regenerare, ingrijire si intretinere. Au fost create game de produse pentru tratament cum ar fi linia profesionala Kerastase de la L'Oreal - sampon, balsam, masti, creme pentru tratament, lotiuni hidratante, produse pentru fixare si styling usor (Gelee Waterproof). O alta firma care vine in intampinarea noastra cu o astfel de gama de produse este Wella.

Sa presupunem totusi ca sunt persoane care nu au luat masuri prin care sa isi protejeze firul de par.
Ce putem face in acest caz? Un par care nu a fost intretinut cum trebuie, devine in timp sensibil, friabil, fara luciu, cu varfuri arse, "poroase", si cu elasticitate scazuta. In primul rand, recurgem la o noua tunsoare, pentru ca, in acest mod, varfurile inestetice sunt inlaturate. In cazul persoanelor care si-au vopsit parul, se aplica o noua vopsea, de data aceasta cu un ton mai inchis (pregatim astfel parul pentru anotimpul rece).

Bineinteles ca suportul major in revitalizarea parului il constituie samponul, mastile si tratamentul pe care orice persoana trebuie sa le foloseasca in mod curent. Spalarea parului este recomandata la 4-5 zile. In acest interval, parul se incarca de praf, fum si sebuum, toate acestea asezandu-se pe firul de par si obosindu-i radacina.
Atunci cand este proaspat spalat, parul respira in voie. Totusi, spalarile dese pot duce si ele la deshidratare, de aceea trebuie respectate cateva reguli esentiale.

Samponarea se face de maximum doua ori, prin masare usoara, fara unghii si cu apa calduta. Limpezirea trebuie sa fie totala, pentru a nu ramane urme de sampon care pot incarca parul. Balsamul, aplicat o singura data, va fi, de asemenea, masat usor si lasat apoi cateva minute sa actioneze. Balsamul hraneste si hidrateaza firul de par, intareste radacina, neutralizeaza duritatea apei si usureaza descurcarea parului. Un par uscat, cu tendinta de exfoliere la varf are mare nevoie de o ingrijire aparte.

Pentru persoanele care prefera cosmetica naturista, iata o reteta la indemana oricui, ce poate fi folosita in orice moment al anului:

  •  ulei de parafina;
  •  ulei de ricin;
  •   vitamine uleioase A+E+F;
  •   2 galbenusuri proaspete.


Toate acestea se amesteca (asemanator unei maioneze) iar continutul obtinut se aplica pe parul proaspat spalat si sters bine.
Se acopera cu un prosop si se lasa sa actioneze timp de 30-60 minute, dupa care se degreseaza cu sampon, se clateste si se aplica balsamul necesar.