Matreata: 4 solutii naturiste eficiente

Matreata iti da bataie de cap? Pe langa o ingrijire atenta a parului, ai la indemana aceste 4 solutii de "casa" care te vor ajuta sa ameliorezi problema.

Corpul nostru se afla intr-un permanent proces de reinnoire a epidermei. Este perfect normal si natural, generand productia noilor celule si indepartarea celor moarte. Insa, in cazul matretii este vorba despre o "exfoliere" excesiva a ceulelor moarte de la nivelul scalpului. De obicei, aceasta problema apare la persoanele care au un tip de piele foarte uscata sau foarte grasa si cu toate ca nu necesita ingrijire medicala, poate fi extrem de stanjenitoare.

Daca te supara aceasta problema, este momentul sa apelezi cu incredere la aceste cateva optiuni!


Tratamentul cu ulei de cocos

In general, aceste tratamentele cu uleiuri calde sunt o metoda eficienta de a hidrata parul uscat si lipsit de viata, actionand in acelasi timp si asupra sanatatii scalpului.

Aplica o lingurita de ulei de cocos usor incalzit peste par si maseaza pentru a te asigura ca radacina firelor de par beneficiaza de proprietatile revigorante. Este foarte important sa lasi sa actioneze timp de 15 minute, dupa care poti sa iti speli parul in mod normal. Repeta saptamanal aceasta operatiune si vei scapa nu numai de matreata, ci si de problema parului uscat.

La fel de eficienta este si maioneza, in cazul in care nu ai ulei de cocos la indemana. Vei obtine un par hidratat si plin de stralucire.
Aplica o lingura de maioneza de casa pe par si maseaza-l cu delicatete. Este recomandat sa invelesti parul cu un prosop pentru 15-20 de minute, dupa care spala-l cu procedezi de obicei.  

Truc eficient: foloseste sampoanele delicate, cum ar fi cele pentru bebelusi.


Tratamentul cu otet de mere

Otetul de mere contine acizi naturali foarte puternici, care impiedica ingrasarea parului. Daca ai parul gras, otetul de mere este cea mai indicata solutie pentru a scapa de matreata. Amesteca 1/2 cana de otet cu 1/4 cana cu apa si clateste-ti parul dupa samponare.
Otetul nu afecteaza parul, prin urmare nu este nevoie sa clatesti si cu apa curata.


Tratamentul cu ceai de musetel

Se stie ca ceaiul natural de musetel are efecte calmante, insa pe langa acest beneficiu mai are si proprietatea de a hidrata scalpul. Adauga 3 pliculete de ceai de musetel in 3 cani de apa, fierbe-le putin si lasa-le apoi la infuzat timp de 5 minute. Indeparteaza pliculetele si clateste-ti parul cu ceai.


Tratamentul cu aloe vera

Aloe vera are o varietate de intrebuintari. Dar stiai ca iti poate rezolva si problema matretii? Aplica putin gel de aloe vera pe par si maseaza cu delicatete.
Lasa sa actioneze timp de 10 minute si apoi samponeaza-l.