Frumuseţea ta: Ce tunsori ţi se potrivesc, în funcţie de forma feţei

Alegerea tunsorii potrivite nu ţine numai de preferinţele şi gusturile tale. Trebuie neapărat să iei în calcul forma feţei tale pentru ca rezultatul să te pună cât mai mult în valoare. Prin iluziile optice create, o tunsoare îţi poate camufla defectele şi poate pune în valoare trăsăturile pe care le doreşti.

Iată de ce reguli să ţii cont, în funcţie de forma feţei tale:

Faţa ovală

Eşti o adevărată norocoasă, pentru că forma ovală este considerată o formă ideală a feţei. Poţi încerca orice tip de tunsoare sau coafură.

Cel mai bine te avantajează cărarea pe mijloc, care adaugă un plus pe lăţime. Evită bretonul prea scurt şi foarte drept care poate crea impresia de figură alungită.

Faţa rotundă


Evită cărarea pe mijloc şi tunsorile geometrice. Ambele adaugă şi mai multă lăţime feţei tale. În schimb, poţi încerca tunsorile până la nivelul umerilor, cu cărare pe o parte şi scări.

Şi volumul accentuat în partea de sus a capului te avantajează pentru că oferă impresia de alungire.

Faţă în formă de inimă (Triunghi răsturnat)

Orice tunsoare sau coafură ai alege, trebuie să ai grijă ca părul să aibă volum în zona bărbiei. Poţi obţine asta cu ajutorul buclelor, onduleurilor sau scărilor.

Părul poate avea volum la rădăcini, dar în zona urechilor trebuie să fie mai subţire. Un bob cu vârfurile filate sub nivelul bărbiei poate fi o soluţie bună.

Faţa dreptunghiulară

Şuviţele filate şi părul tuns în scări încadrează delicat faţa dreptunghiulară. Tunsorile cu tăieturi foarte precise, perfect drepte, nu te avantajează pentru că scot în evidenţă unghiurile drepte ale feţei.

Alege cărarea pe o parte şi evită bretonul foarte drept.

MAI MULT DESPRE: frumusete, par, coafuri, tunsori, forma fetei