Frumuseţe. 6 coafuri care te fac să pari mai slabă. Încearcă-le!

Indiferent de tendinţe, forma feţei trebuie să fie un element esenţial de care să ţii cont atunci când îţi alegi coafura. Iar dacă ai faţa rotundă sau în cazul în care te-ai îngrăşat câteva kilograme şi ţi se pare că se vede cel mai mult la nivelul feţei, încearcă unele coafuri menite să ofere iluzia unui chip mai subţire. Iată ce să încerci:
 
Foto: Yahoo Beauty

Coada uşor răvăşită

Există mitul că fetele care au faţa rotundă nu ar trebui să porte părul prins în coadă la spate. Este adevărat că o coadă perfect dreaptă şi părul netezit cu atenţie poate amplifica senzaţia de volum, dar dacă optezi pentru un stil ceva mai dezordonat, cu mai mult volum, efectul este unul de senzaţie. Fă-ţi o coadă la spate pe un păr uşor ondulat, cărare pe spate şi puţin volum în creştetul capului. Lasă şi o şuviţă liberă care să îţi încadreze chipul.

Jumătate prins

Această coafură este excelentă pentru femeile care au faţa rotundă. Onduleurile lejere şi cât mai naturale, împreună cu volumul din partea de sus a capului şi şuviţele care încadrează chipul reuşesc să creeze impresia unui chip mai subţire şi mai alungit.

Cocul jos

Dacă vrei o coafură ceva mai elegantă, acest coc jos, la spate, este alegerea ideală. Şuviţele lăsate libere, care încadrează chipul, reuşesc să elimine senzaţia de chip prea rotund, dar oferă şi o notă de eleganţă. Selena Gomez este una dintre actriţele cu chipul rotund care apelează adesea la acest stil pe covorul roşu.

Cocul înalt

Cunoscut şi sub denumirea de "cocul balerină", acest stil oferă volum pe verticală, ceea ce creează impresia unui chip alungit şi a unei figuri mai subţiri. Asociat cu câteva şuviţe delicate lăsate libere, vei obţine o coafură impecabilă, perfectă pentru faţa rotundă.

Coada pe o parte, împletită lejer

O coadă împletită lejer, pe o parte, cu volum la bază, are potenţialul de subţia figurile rotunde. Pe lângă faptul că este extrem de simplu de realizat, această coafură este în tendinţe, fiind ideală pentru ţinutele boho-romantice de primăvară.

Bob cu volum pe o parte

Şi tunsorile mai scurte pot avea efect de subţiere dacă adaugi mult volum şi textură, astfel încât faţa ta să pară mai subţire prin comparaţie. Un bob voluminos este una dintre variante. Pentru a obţine volum instant trebuie să-ţi faci cărarea pe partea opusă faţă de cea pe care o porţi de obicei. Rezultatul este o coafură modernă şi sexy.