Frumuseţe. 5 probleme pe care le ai cu părul şi cum să le rezolvi acasă

Vârfuri despicate, fire rebele, bucle nedefinite sau lipsa strălucirii? Dacă podoaba capilară este departe de a fi perfectă, este timpul să iei măsuri. Încearcă câteva remedii naturale care promit minuni.

Păr uscat şi deteriorat

Părul uscat este foarte uşor de recunoscut după aspectul său nesănătos, cu vârfuri despicate şi lipsit de strălucire. Se încurcă uşor şi în timpul periatului se rupe. În acest caz hidratarea joacă un rol foarte important. De asemenea, dacă ţii la sănătatea părului tău, trebuie să renunţi la folosirea aparatelor de coafat pe bază de căldură.

Alege şampoane speciale pentru păr uscat şi foloseşte balsam la fiecare spălare. Dacă îţi plac tratamentele naturale, atunci trebuie să încerci uleiul de cocos. Încălzeşte o lingură de ulei de cocos şi aplică, seara, pe părul uscat. Acoperă-ţi capul cu un prosop sau o mască de dus pe timpul nopţii. Dimineaţa, spală-l bine cu şampon.

Păr rebel sau bucle nedefinite

Măştile cu miere şi melasă te ajută să recapeţi controlul asupra părului rebel, hidratându-l. Ai nevoie de 1/2 ceaşcă cu melasă, 1/4 ceaşcă cu ulei de măsline, 4 linguri cu miere, două banane, 1/2 ceaşcă cu apă, 4 linguri cu suc de lămâie. Amestecă ingredientele şi aplică mască obţinută pe toată suprafaţa părului. Las-o să acţioneze timp de 45 de minute şi apoi clăteşte bine cu apă şi şampon.

Păr lipsit de culoare

Nu eşti mulţumită de vopseaua pe care o foloseşti şi crezi ca rezistă prea puţin timp pe părul tău? Încearcă prin metode naturale să păstrezi cât mai mult timp culoarea. Roşcatele îşi pot întreţine culoarea clătindu-şi părul cu suc de merişoare. Blondele pot înlocui sucul de merişoare cu ceaiul de muşetel sau cu şampanie. Procedeul este unul simplu. Toarnă un pahar de suc sau ceai peste păr, lasă-l câteva minute să acţioneze, apoi clăteşte-l cu apă.

Mătreaţă

Mătreaţa este o problemă deranjantă cu care se confruntă multe femei. Dacă eşti dezamăgită de şampoane, încearcă un tratament natural cu ghimbir. Gimbirul este cunoscut pentru proprietăţile anti-inflamatoare şi ajută la calmarea scalpului iritat. Dă pe răzătoare o jumătate de rădăcină de ghimbir şi pune la fiert în două ceşti cu apă, până rămâne o singură ceaşcă din compoziţie. Adaugă o lingură cu suc de lămâie şi una de ulei de măsline. Lasă să se răcească şi întinde amestecul obţinut pe scalp. Lasă-l să acţioneze câteva minute, până se usucă, apoi spală-te cu şampon.

Păr gras

Te speli dimineaţa pe păr şi până seara deja dă semne că trebuie spălat din nou? Este încărcat şi şi-a pierdut volumul? Atunci te numeri printre femeile cu păr gras. Un remediu natural eficient este sucul de lămâie. Acesta poate face minuni pentru părul tău, redându-i sănătatea şi strălucirea. Sucul de la lămâie se poate folosi şi în îngrijirea părului gras. Amestecă sucul de la 3 lămâi cu apă caldă şi clăteşte părul după spălare.