Cum sa folosesti placa de intins fara a-ti periclita parul

Probabil ca stii cum se intampla... daca ai parul drept, iti doresti bucle si folosesti bigudiurile cat mai des. Daca, pe de alta parte, ai parul ondulat, nu-ti place si ti-ai dori sa fie drept. Ei bine, daca acesta din urma este si cazul tau, cum ai putea proceda? Intr-adevar, acesta este raspunsul: placa de intins parul, care da rezultatele scontate, indiferent cat de stransi ar fi carliontii tai. Numai ca, pentru a nu-ti periclita firul de par, trebuie sa tii cont de cateva reguli de prevedere.



  • Ca masura generala de precautie, n-ar fi prea indicat sa folosesti placa in cazul in care parul a fost facut permanent sau vopsit. Actiunea de intindere este foarte agresiva pentru fir.


  • Placa de intins parul nu trebuie sa fie folosita zilnuc, ci numai ocazional, pentru ca altfel parul ar fi deteriorat ca urmare a temperaturii inalte la care este expus in mod repetat.


  • Nu folosi niciodata placa de intins daca parul este umed. Usuca-l cu foehnul, daca nu ai timp sa-l lasi sa se usuce liber (cum ar fi cel mai indicat).
    De asemenea, in masura in care acest lucru este posibil, nu intinde parul in aceeasi zi in care l-ai spalat, ci in ziua urmatoare - firele se vor electriza mai putin.


  • Pentru a proteja firul de efectele caldurii, foloseste ulei de par special conceput in acest scop si avand efect de protectie termica. Nu aplica prea mult insa, pentru ca ulterior exista riscul ca parul sa arate ca si cum ar fi nespalat.


  • Cel mai bine este ca in prealabil sa aplici un balsam special, care nu se clateste si este special conceput pentru intinderea parului.


  • Daca nu ai un astfel de produs la indemana, poti folosi si spuma coafanta.
    Prinde cate o suvita de grosime medie, aplica spuma pornind de la radacina si usuc-o de jos in sus, de preferat cu jetul de aer rece, pentru ca este mai putin agresiv decat cel fierbinte.


  • Placa de intins parul pe baza de aburi prezinta avantajul de a hidrata forul in timpul operatiunii, lasandu-l stralucitor si matasos.


  • Suvitele intinse pe placa nu trebuie sa fie prea groase, iar aparatul nu trebuie lasat sa actioneze mai mult decat intervalul prevazut pe ambalaj (acesta difera in functie de tipul placii, care poate fi din metal sau ceramica).