Cum au evoluat tunsorile și coafurile de-a lungul deceniilor

Evoluția tunsorilor și coafurilor purtate de femei de-a lungul anilor este impresionantă. Modul în care fiecare look emblematic a devenit un trend dezvăluie  multe despre fiecare perioadă în parte și despre schimbările prin care a trecut societatea la acea vreme.

Iată cum au evoluat tunsorile și coafurile de-a lungul timpului:

Anii 1910 - Stilul Gibson

Inspirate de desenele în cerneală ale lui Charles Gibson, femeile purtau părul în cocuri înalte, în timp ce șuvițele laterale erau lăsate libere.

Anii '20 - Stilul Flapper

Această perioadă coincide cu mișcarea sufragetelor, când tunsorile bob au devenit o formă de revoltă.

Anii '30 - Onduleuri scurte

Onduleurile realizate pe părul scurt au adus un plus de feminitate bobului, noua coafură fiind inspirată de stilul "garconne" impus de Coco Chanel.

Anii '40 - Buclele victoriei

Această coafură a fost inspirată de Cel de-al Doilea Război Mondial. Buclele voluminoase imitau urmele lăsate de avioane atunci când treceau prin nori, potrivit thedailynet.com. 

Anii '50 - Părul perfect coafat

Folosirea noilor ustensile și accesorii pentru păr precum bigudiuri, agrafe și ondulatoare le-a permis femeilor să aibă coafuri cât mai bine definite. Buclele în stilul Marilyn Monroe sunt reprezentative pentru această perioadă.

Anii '60 - Părul bufant

Părul bufant, voluminos și fără o formă bine definită a fost inspirat de Jackie Kennedy, Prima Doamnă a Statelor Unite, și a devenit rapid un trend internațional.

Anii '60 - Stupul de albine

Celebritățile de la acea vreme, printre care și Brigitte Bardot, au dus stilul bufant la un nou nivel. Astfel a apărut părul înalt și voluminos, care a primit denumirea de coc "stup de albine".

Anii '60 - Stilul Afro

Inspirația pentru acest tip de coafură a venit odată cu lupta pentru drepturile civile a comunității afro-americane din Statele Unite. Stilul a fost făcut popular de vedete precum Angela Davis sau Pam Grier.

Anii '70 - Tunsoarea filată

Coafura purtată de actrița Farrah Fawcett a făcut senzație în anii '70, și aproape orice femeie își dorea să aibă părul creț, voluminos, cu șuvițe filate în partea din față.

Anii '70 - Lung și drept

Acest look a devenit popular datorită lui Cher. Celebra cântăreață și actriță a devenit un exemplu de stil pentru generația Hippie, care i-a urmat rapid exemplul.

Anii '70 - Look-ul androgin

Tunsorile androgine au fost inspirate de modelul britanic Twiggy, care a schimbat radical față de deceniile trecute modul în care femeile se coafau.

Anii '80 - Păr voluminos și decolorat

Madonna a fost sursa de inspirație din spatele acestui look, iar apariția postului de muzică MTV a făcut ca stilul să devină popular aproape imediat.

Anii '80 - Șuvițe colorate

Vedete precum Sarah Jessica Parker sau Cyndi Lauper au dat startul unei noi perioade, marcate de păr coafat haotic în combinație cu șuvițe colorate în nuanțe puternice. 

Anii '90 - Tunsoarea "Rachel"

Look-ul purtat de actrița Jennifer Aniston în serialul de comedie "Friends" a atras admirația femeilor din întreaga lume. Tunsoarea cu șuvițe tunse în scări, care încadrează chipul, a devenit rapid preferata tuturor în anii '90.

Anii 2000 - Buclele în valuri

Această coafură imită efectul de onduleuri naturale pe care îl produce apa sărată de mare asupra părului. A devenit populară datorită vedetei de televiziune Lauren Conrad, care purta frecvent acest stil în cadrul reality show-ului The Hills, difuzat la începutul anilor 2000 de MTV.

Anii 2010 - Păr lung, cu șuvițe inegale

Părul lung, tuns în scări, a putut fi observat de la vedete precum Kim Kardashian, Beyonce sau Jennifer Lopez. Este un stil reprezentativ pentru perioada recentă.
MAI MULT DESPRE: par, coafuri, tunsori, istoria coafurilor