Culori speciale pentru parul tau

Cand vrei sa iti schimbi culoarea parului, cu siguranta iti doresti o culoare speciala, care sa te reprezinte. Indifente de ce nuanta alegei, nu uita ca sunt cateva reguli de baza, care te vor ajuta sa iti pastrezi parul sanatos, dar si sa obtii tonul la care visezi.

Cand vrei sa iti schimbi culoarea parului, cu siguranta iti doresti o culoare speciala, care sa te reprezinte. Indiferent de ce nuanta alegi, nu uita ca sunt cateva reguli de baza, care te vor ajuta sa iti pastrezi parul sanatos, dar si sa obtii tonul la care visezi.

"O vopsea de par trebuie sa contina ingrediente care sa hraneasca si sa restructureze firul de par, cum ar fi uleiuri hranitoare, keratina sau agenti de conditionare si ingrediente care sa protejeze parul de actiunea radiatiilor solare, cum ar fi vitamina C sau filtre UV", declara Carmencita Sava, director de Cercetare-Dezvoltare Gerocossen.

"Un prim criteriu cand alegem o vopsea de par este culoarea dorita, dar trebuie sa fim atenti ce alegem. Pentru ca nu e suficient ca o culoare sa fie la moda sau sa ne placa, mai trebuie si sa se potriveasca la culoarea pielii si a ochilor", adauga specialistul Gerocossen.

Persoanele care au tenul de la masliniu deschis pana la masliniu foarte inchis, ochii caprui sau negri si se bronzeaza destul de usor, sunt persoane a caror piele se incadreaza in tonuri "calde". Acestea pot alege pentru parul lor culori cu un ton mai inchise decat pielea.

Tenul tau se incadreaza in nuantele "reci" daca pielea este deschisa la culoare, te bronzezi destul de greu si adesea pielea se inroseste si se arde daca stai la plaja. Evita culorile care iti pot accentua paloarea.

Nuantele inchise realizeaza un contrast puternic cu tenul tau in timp ce blondul foarte deschis te poate face sa pari "stearsa". Poti opta pentru diferite nuante de saten, ciocolatiu deschis, blond cat mai natural.

De la saten pana la negru intens


Asorteaza culoarea parului cu tunsoarea. Acesta este sfatul specialistului marieclaire.com, Marie Robinson. Daca vrei sa pui in valoare parul brun, ciocolatiu sau castaniu, pastreaza-i lungimea uniforma, in cazul in care parul este lung. Pentru parul mai scurt si stratificat, foloseste o nuanta cu cateva tonuri mai deschisa catre varfuri.

Cele mai uimitoare brunete sunt in prezent cele cu o culoare foarte inchisa sau foarte deschisa, este de parere stilistul Marie Robinson. O culoare intre, catalogata adesea ca "nici inchis, nici foarte deschis" este exact ce nu vrei, pentru ca rezultatul va fi unul banal.
 
Culorile mai inchise sunt ideale daca ai ceva de ascuns... Parul degradat sau uscat este usor de mascat cu o nuanta mai inchisa. Culorile inchise precum saten inchis, ciocolatiu, castaniu sau negru reflecta mai bine lumina si reusesc sa transforme un par tern intr-unul stralucitor.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă