Coafuri inspirate cu accesorii pentru par

Un accesoriu poate face diferenta dintre eleganta si prost gust. Acelasi lucru este valabil si in cazul accesoriile pentru par. Alegerea unui obiect cu care iti impodobesti parul este la fel de importanta precum alegerea coafurii.

Un accesoriu poate face diferenta dintre eleganta si prost gust. Acelasi lucru este valabil si in cazul accesoriilor pentru par. Alegerea unui obiect cu care iti impodobesti parul este la fel de importanta precum alegerea coafurii.

Pe langa toate acestea, diversele "ustensile" menite sa ne infrumuseteze parul pot fi si o sursa nesfarsita de inspiratie...

Acul de par


Acul de par este un "accesoriu-emblema" pentru tarile asiatice, in special pentru Japonia. Cum il folosesti? Poate fi purtat de cele cu parul lung sau mediu pentru a tine parul sub forma unui coc. Se poate folosi un singur ac sau chiar si doua. Alege ace din materiale dure, care iti pot tine parul bine strans.

Acele pot fi realizate din materiale precum lemn, metal, os sau fildes, pot fi simple sau foarte frumos decorate. Este foarte important sa alegi un ac de buna calitate, cu varful foarte putin ascutit. Un ac bine ascutit poate fi periculos, in special daca este din metal. Daca uiti de el si iti sprijini capul pe diferite suprafete, exista riscul unor accidente destul de periculoase.

"Intre 12, 12 si jumatate cm este dimensiunea perfecta pentru un ac de par", a declarat Ira Sage, hairstylist la Robert Cromeans Salon - Los Angeles, pentru realsimple.com. "Acele mai lungi de atat arata ciudat si te pot incomoda", adauga acesta.

Alege un ac cu suprafata perfect neteda, fara decoratiuni pe lungime. Parul se poate agata si deteriora in astfel de decoratiuni si chiar iti va fi greu sa-l folosesti. Pentru un efect vintage, alege acele din argint sau lemn, incrustate cu cristale sau pietre pretioase.

Iata un filmulet care te va "initia" in tainele folosirii acului:

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă