Ce coafuri se poartă în toamna 2019. 7 tendințe

Coafurile care au putut fi observate în cadrul prezentărilor de modă pentru toamna 2019 ne arată că în următorul sezon avem la dispoziție o mulțime de idei interesante pentru aranjarea părului. Modelele au defilat purtând bijuterii statement în păr, cocuri complexe sau bucle cu aspect retro, ce amintesc de stilul anilor '80 sau '90.

Descoperă șapte tipuri de coafuri care sunt în tendințe în toamna 2019:

Accesoriile statement pentru păr

Lănțișoarele care pot fi incluse în împletituri, cu care îți poți decora o coadă simplă la spate, sau accesoriile de tip bijuterii care atrag toate privirile se numără printre cele mai importante trenduri ale sezonului următor. Dacă pe podiumurile de prezentare modelele au purtat accesorii haute couture, nu înseamnă că trebuie să le urmezi exemplu până la cel mai mic detaliu. Inspiră-te din look-urile lor statement și decorează-ți coafurile cu accesorii deosebite pentru păr.

Cocuri complexe

Dacă până de curând cocurile simple, prinse la spate sau în cea mai înaltă zonă a capului erau alegerea de bază pentru cele mai multe femei, în această toamnă se poartă cocurile complexe, atent realizate. De exemplu, îți poți răsuci părul sub forma unor mini-cocuri pe care să le conectezi apoi cu ajutorul agrafelor. Cu cât alegi un model mai complicat și mai interesant, cu atât mai bin. Astfel de cocuri sunt adevărate opere de artă și arată cel mai bine când sunt realizate de specialiști.

Coada foarte lungă, împletită

Celebrități precum Beyonce, Ryana sau Cardy B sunt deja adeptele acestui look original. Este vorba despre cozile foarte lungi, împletite și accesorizate cu panglici, lănțișoare sau șuvițe colorate. Împletitura trebuie realizată până aproape de vârful cozii, pentru un efect spectaculos, care va atrage toate privirile. Poți opta atât pentru coada simplă, în trei, cât și pentru împletitura de tip coadă de pește. Extensiile sunt soluția salvatoare dacă părul tău nu este suficient de lung. O astfel de coafură se potrivește foarte bine pentru petreceri sau evenimente speciale.

Coada perfect dreaptă, prinsă jos la ceafă

Cozile prinse la spate nu sunt tocmai originale sau interesante. Se numără printre cele mai banale coafuri pe care le purtăm zi de zi. Dar stilurile elegante și sofisticate purtate de modelele care au prezentat colecția Cushnie pentru toamna 2019 ne demonstrează că această coafură aparent banală poate arăta excelent. Trasează o cărare pe mijloc și prinde-ți părul cu un elastic subțire, transparent, pe care să-l cobori puțin spre vârful cozii. Rezultatul este o coafură elegantă și feminină. N doar că arată perfect, dar este și foarte simplu de realizat. Nu uita să-ți întinzi părul cu placa pentru a obține acel efect de păr perfect netezit.

Onduleuri creponate

În mod sigur acest stil îți va aminti de perioada de la începutul anilor 2000, când orice adolescentă avea o placă de păr cu accesorii pentru creponarea părului. Hairstiliștii care au coafat modelele pentru prezentarea colecției Phillip Lim au creat acest efect creponat mult mai simplu: au împletit șuvițe subțiri peste care au trecut cu placa de păr. Rezultatul este un păr cu aspect creponat și voluminos, pe care îl poți coafa așa cum îți dorești.

Bucle disco

Creatorul de modă Michael Kors a ales pentru modelele care i-au prezentat colecția coafuri inspirate de moda anilor '70. Părul foarte creț și onduleurile mici, ce oferă mult volum, poartă denumirea de bucle disco. Sunt inspirate de generația anilor '70 și de perioada în care muzica disco a fost un adevărat fenomen. Dacă ai părul foarte creț în mod natural, atunci te poți considera norocoasă. Poți să porți acest look fără să depui prea mult efort. 

Onduleuri lejere

Delicate, romantice și foarte feminine, aceste onduleuri sunt inspirate tot din moda anilor '70. Coafura emblematică a actriței Farrah Fawcett, cu onduleuri masive, este reinventată într-o variantă ceva mai discretă pentru toamna 2019. Rodarte a optat pentru o astfel de coafură în cadrul prezentării colecției sale pentru sezonul următor. Secretul pentru a obține astfel de bucle mari și lejere este să ondulezi folosind un ondulator cu diametru mare, apoi să fixezi fiecare șuviță ondulată cu agrafe imediat ce le desfaci de pe ondulator. Lasă-l să se răcească complet, apoi desfă agrafa și piaptănă-ți părul cu o perie cu peri naturali.