Ai peste 30 de ani? Alege coafura potrivita!

Frumusetea nu are varsta, se spune. Cea interioara, cu siguranta, insa frumusetea fizica se pastreaza cu efort si grija constante. Daca ai depasit varsta de 35 de ani, pentru a-ti pastra farmecul...

Frumusetea nu are varsta, se spune. Cea interioara, cu siguranta, insa frumusetea fizica se pastreaza cu efort si grija constante. Daca ai depasit varsta de 35 de ani, pentru a-ti pastra farmecul si atractivitatea, este necesar sa abordezi o alta tinuta si o alta coafura decat cele pe care le purtai, curajoasa, la 20 de ani.

Modul in care ne aranjam parul in functie de ocazie si vestimentatia pentru care optam se schimba la 35 de ani, migrand de la stilul casual sau nonconformist catre unul mai atent studiat, apropiat de stilul clasic sau elegant.

Totodata, schimbarile hormonale care apar in intervalul de varsta 35-40 determina o modificare a structurii firului de par, motiv pentru care trebuie sa acordam o atentie sporita ingrijirii podoabei noastre capilare.

Asa cum a explicat Razvan Andrei, hair stylist New Andrei Style si expert pe Sfaturi.Eva.ro, "femeile cuprinse in acest interval au, in marea lor majoritate, parul vopsit si incep sa aiba probleme cu modificarea culorii, a volumului si a posibilitatilor de styling, modificarea stabilitatii styling-ului si a stralucirii parului sau modificarea scalpului".

Stilistul a adaugat faptul ca "norocul este ca nu toate aceste probleme apar deodata; modificarile se intampla in proportii diferite si la varste diferite". Insa tot in aceasta perioada incepe sa creasca si procentajul de fire albe, iar puterea de acoperire a vopselelor pe parul alb scade.

Ingrijire adecvata, in functie de tipul parului

O coafura stralucitoare, pe care sa o afisezi la evenimente speciale si nu numai, reuseste in special pe un par bine ingrijit. Chiar daca parul tau a suferit modificari datorate varstei, dar si regimului de viata, ai avantajul experientei, cunoscand mult mai bine acum ceea ce te avantajeaza si ce nu, sau care este cel mai bun ritual de ingrijire pentru parul tau, decat o stiai in urma cu 10 ani.

"Femeile intre 30 si 40 de ani stiu ce vor, si-au gasit stilul si stiu cine sunt; totusi, ar trebui sa insiste mai mult pe tratarea parului cu produse adecvate tipului lor de par, pentru a-i reda hidratarea si elasticitatea.", spune Razvan Andrei.

In cazul in care ai parul ondulat (permanent sau nu), stilistul te sfatuieste sa aplici o masca-tratament de ingrijire pentru acest tip de par, cu scopul de a-i reda supletea si, mai ales, hidratarea, "care, altfel, nu poate fi refacuta". In plus, asa cum precizeaza Razvan Andrei, parul ondulat nu se piaptana decat la spalat.

In cazul in care ai parul vopsit, este indicat sa folosesti sampon, balsam sau masca special create pentru acest tip de par, pentru a-ti pastra culoarea proaspata cat mai mult timp si pentru a primi ingrijirea de care are nevoie parul tratat chimic.