5 tunsori care îți fac părul să arate mult mai des

Femeile care au părul rar sau fin sunt permanent în căutarea unor soluții pentru a-și face podoaba capilară să pară mai deasă și voluminoasă. Dacă produsele de styling care îți promit mult volum te dezamăgesc de obicei, trebuie să știi că alegerea tunsorii potrivite poate fi trucul ideal.
 
Totul ține de iluzia optică pe care stilistul o creează pe părul tău cu ajutorul tunsorii, dar și de modul în care îți coafezi și îngrijești noua tunsoare.

"Dacă ai părul subțire, tunsoarea pe care o alegi este extrem de importantă", declară pentru whowhatwear.co.uk hairstilistul celebrităților Ted Gibson.
"În general, liniile drepte, brute, sunt întotdeauna mai bune, iar dacă optezi pentru șuvițe inegale, alege cât mai puține. Boburile, tunsorile lob, pixie și părul lung care are aproximativ o singură lungime sunt ideale pentru acest tip de păr", spune specialistul.

"Una dintre cele mai mari greșeli pentru oamenii cu părul rar sau fin este aceea de a folosi produse grele de styling precum uleiuri sau balsamuri dense. Acestea vor face părul fin să pară gras, iar în același timp îi adaugă greutate care îl trage în jos și îi scade volumul", mai spune hairstilistul.

Iată câteva dintre cele mai potrivite tunsori pentru părul fin, care îl vor face să pară mult mai des și voluminos:

O tunsoare cu vârfuri drepte și puține șuvițe inegale

O strategie de a crea efectul de păr mai des este aceea de a tăia vârfurile drepte. Dar pentru ca rezultatul final să nu fie un look plictisitor, lipsit de fluiditate, hairstilistul recomandă și adăugarea câtorva șuvițe în scări. Această tunsoare arată cel mai bine pe o dimensiune care variază de la umeri și până la nivelul bustului.

"Dacă ai părul fin, dar vrei să-l păstrezi lung, recomand să ceri fie o tunsoare de tip „blunt„, cu vârfuri tăiate drept, fie una care are aproximativ aceeași lungime și cu foarte puține șuvițe în scări la bază. Ar trebui să se creeze un efect strategic de încadrare a chipului ce începe de la bărbie și continuă apoi către vârfuri", spune specialistul.

Bob cu vârfuri drepte, cu sau fără breton gros

Un bob drept, chic, este una dintre cele mai bune tunsori pentru femeile care au părul fin sau rar. Și de această dată poți alege dimensiunea care ți se potrivește și îți place cel mai mult, spune hairstilistul Cervando Maldonado. Poți opta penrtu o lungime până la bărbie, gât sau claviculă. "Este o alegere grozavă pentru că amplifică senzația de păr des, mult și este un stil chic fie că îți prinzi părul în coadă, îl îndrepți sau îl ondulezi", declară specialistul. Este necesar să te consulți cu hairstilistul tău asupra celei mai potrivite lungimi pentru chipul tău.

Păr lung cu breton și șuvițe care încadrează chipul

"O greșeală des întâlnită în cazul părului fin este aceea de a-l lăsa prea lung și cu prea multe șuvițe în scări", spune Maldonado. "Acest lucru face ca textura naturală să pară mai puțin densă și părul să pară lipsit de volum", adaugă specialistul. Dar există o opțiune în cazul în care vrei părul lung, tuns în scări. Dacă nu îți plac tunsorile scurte sau cele drepte, hairstilistul sugerează să alegi o tunsoare lungă ce include atât breton, cât și șuvițe în scări care să-ți încadreze chipul. "Îmi place această tunsoare pentru că îi poate oferi părului tău un stil definit și structura necesară, dar fără să necesite o întreținere deosebită sau prea mult styling", spune specialistul.

Tunsoare pixie

"Tunsoarea pixie este excelentă pentru părul fin și rar pentru că oferă mai mult volum și textură șuvițelor", declară hairstilistul celebrităților Ursula Stephen. "Atunci când ne gândim la un pixie tipic, știm că există numeroase șuvițe inegale, care pot reduce din densitatea părului. Dar dacă alegi un pixie în care părul nu este atât de mult scurtat șuviță cu șuviță și ai lungimi aproximativ egale, creezi un efect de păr des", spune specialista. Această tunsoare este și foarte simplu de aranjat pentru că nu necesită prea mult styling.

Lob lung cu cărare pe o parte

Pentru cele care au părul fin și își doresc o cale de mijloc între părul lung, în scări și părul scurt cu vârfuri drepte, hairstiliștii recomandă un lob lung. Lobul, derivat din cuvintele "long bob" (bob lung), este o tunsoare ceva mai lungă decât un bob clasic. Părul ajunge de obicei până la nivelul claviculei. Șuvițele inegale adăugate din loc în loc amplifică efectul de volum. Specialiștii recomandă să-ți ondulezi discret părul pentru a obține bucle de tipul beach waves. Acestea oferă și mai mult volum.

MAI MULT DESPRE: par, coafuri, tunsori, par fin, par rar