5 moduri geniale de a-ți colora temporar părul

De câțiva ani, părul în nuanțe intense precum roz, mov, albastru sau verde se numără printre cele mai importante tendințe de frumusețe.

Deși sunt numeroase persoane care admiră acest stil interesant, sunt puține care au curajul să facă o schimbare radicală de look și să aleagă o culoare de păr rebelă.

Din fericire, există soluții care îți permit să încerci culorile puternice, dar fără să faci o schimbare pe termen lung.

Iată câteva modalități geniale care te ajută să-ți colorezi părul temporar:

Mascara pentru păr

Acest produs era foarte popular în anii '90. Există și în prezent, dar într-o variantă mult îmbunătățită. Tot ce trebuie să faci este să aplici culoarea direct pe păr cu pensula. Dacă vrei o culoare intensă, aplică de mai multe ori, iar dacă îți dorești o nuanțare discretă, aplică prin atingeri delicate.
Este o colorare temporară care durează una, două șamponări.

Creta pentru păr

Un alt produs inovator pe care îl poți folosi pentru colorarea temporară a părului este creta pentru păr. Trebuie doar să umezești părul și ești gata pentru aplicare. Separă părul în șuvițe, apoi colorează părul cu creta specială de la rădăcini către vârfuri. Este o metodă care îți oferă control asupra rezultatului obținut. 

Culoarea durează între două și patru șamponări. Dar trebuie să ai grijă dacă părul tău este foarte deschis la culoare, pentru că pot rămâne pigmenți în firele de păr. Cu cât este mai închisă culoarea temporară și mai deschis părul tău, cu atât mai mult va dura până când nuanța va dispărea complet de pe păr.

Spray pentru colorarea părului

Este exact ceea ce pare a fi: un spray pentru păr, dar care conține pigmenți de culoare. La fel ca și în cazul cretei pentru păr, această metodă temporară poate lăsa urme de culoare pe părul foarte deschis, precum blond platinat. Durează între două și patru șamponări pentru ca pigmenții să fie eliminați de pe firele de păr.

Vopsea de păr semipermanentă

Vopseaua de păr semipermanentă nu conține amoniac, astfel că pigmenții rămân pe suprafața firului de păr și nu pătrund în interiorul acesteia, așa cum se întâmplă în cazul vopselei permanente. Deși durează mai mult decât creta pentru păr și sprayul, nu vei obține o culoare intensă de durată. Dacă ai părul decolorat, vopseaua smipermanentă va rezista mult mai mult. Părul decolorat este mult mai poros și absoarbe pigmenții, de aceea ar trebui să aplici cu prudență orice fel de produs nuanțator.
Durează între patru și 12 șamponări.

Vopsea demipermanentă

Mai puternică decât vopseaua semipermanentă, dar nu la fel de rezistentă precum cea permanentă, această variantă este ideală dacă vrei o culoare intensă. Vopseaua demipermanentă conține amoniac, ceea ce înseamnă că durează mai mult decât alte soluții temporare de colorare a părului pentru că pigmenții pătrund puțin mai adânc în cuticula firului de păr.
Durează între 12 și 28 de șamponări.