10 tipuri de breton pentru fiecare textură a părului

Cea mai mare greșeală pe care o faci când decizi să te tunzi cu breton este faptul că nu alegi stilul care se potrivește cel mai bine tipului tău de păr și formei chipului. Există numeroase variante de breton din care poți alege, însă numai câteva dintre ele ți se potrivesc perfect. Descoperă tipurile diferite de breton și alege stilul care este perfect pentru tine:

Breton draperie

Brigitte Bardot era recunoscută pentru bretonul său de tip draperie ce îi oferea o alură sexy și seducătoare. Acest tip de breton este puțin franjurat și împărțit pe mijloc. Se potrivește perfect cu părul lung, ondulat. Este foarte simplu de întreținut și coafat. Nu este nevoie să mergi prea des la coafor pentru a-l scurta. Faptul că este împărțit pe mijloc îl face ușor de purtat.

Breton drept

Spre deosebire de bretonul drept pe care îl purtai probabil în școala primară, acest tip de breton tuns perfect drept este mai subțire și ajunge până aproape de nivelul sprâncenelor. Este ideal pentru femeile care au părul drept în mod natural și o textură groasă a firului de păr. Dacă părul tău nu este drept în mod natural va trebui să îl îndrepți cu placa zi de zi, ceea ce poate fi stresant.

Bretonul în scări

Dacă ți se pare intimidant să-ți faci un breton gros, tăiat perfect drept, atunci ar trebui să optezi pentru unul tuns în scări, precum cel purtat de cântăreața Camila Cabello. Împarte-l pe mijloc pentru un look ca al artistei sau da-l pe o parte. Cu cât bretonul tău este mai lung, cu atât ai mai multe opțiuni de coafare.

Breton ondulat

Au apus vremurile în care trebuia să-ți îndrepți bretonul cu placa, chiar dacă părul tău este ondulat sau creț. Indiferent care este textura naturală a părului tău, accept-o și lasă-ți bretonul să ia forma pe care o dorește. Un breton ondulat are un aspect natural și sexy, rezultatul fiind o tunsoare cu aspect lejer și natural.

Breton shaggy

O tunsoare shaggy este caracterizată de șuvițe tunse inegal, cu un aspect aparent răvășit, dezordonat. Se potrivește foarte bine și în cazul tunsorilor cu breton și este ușor de aranjat. Avantajul este că nu trebuie să te străduiești să-ți aranjezi părul dimineața. Cu cât e mai răvășit, cu atât mai bine. 

Breton lung, până la nivelul ochilor

Nu este una dintre cele mai practice tunsori, însă bretonul până la nivelul ochilor arată excelent. Te poți juca cu textura și volumul bretonului folosind un spray pentru texturarea părului.

Breton arcuit

Așa cum îi spune și denumirea, acest tip de breton este tus sub forma unei arcade, fiind mai scurt în centru și mai lung în colțurile exterioare. Lateralele pot fi atât de lungi încât să-ți ajungă până la nivelul maxilarului. Este o tunsoare care îți încadrează perfect chipul și îți pune în valoare trăsăturile.

Breton gros, despărțit pe mijloc

Acest tip de breton șic poate fi purtat drept pe frunte, însă este suficient de gros încât să-l despați puțin pe centru. Actrița și modelul Jameela Jamil demosntrează cât de sexy este o astfel de tunsoare. Bretonul gros este potrivit în special dacă ai părul des, cu fir gros. Dacă părul tău este fin sau rar, părul se va lipi de frunte și va avea un aspect neplăcut, lipsit de volum.

Breton voluminos

Dacă vrei să încerci trendurile momentului, inspirate de anii '90, atunci poți încerca acest breton voluminos. Nu este ușor de întreținut pentru că trebuie să te asiguri că are permanent acel volum sexy. Dar ca să aibă un aspect modern, renunță la spray-ul fixativ care se folosea excesiv în acei ani și alege produse pentru volum care nu reduc din flexibilitatea părului.

Bretonul pe o parte

Bretonul lung, pe o parte, este cea mai simplă modalitate de a testa un breton. Înainte de a alege un breton gros, perfect drept care să-ți acopere integral fruntea, încearcă acest look. Este foarte ușor de întreținut și îl poți lăsa ușor să crească atunci când te plictisești de el.

Breton scurt

Clasic și elegant, acest tip de breton ne amintește de faimoasa Audrey Hepburn și de stilul său inconfundabil. Trebuie să se situeze cu câțiva centimetri deasupra spâncenelor. Este necesar să te tunzi des pentru a-i păstra lungimea perfectă. Nu este potrivit dacă ai fruntea îngustă.

MAI MULT DESPRE: frumusete, coafuri, tunsori