Eva.ro ramane o un mijloc prin care tu poti sa te descoperi, dezvolti, cunoaste mai multe despre tine si viata ta. Asteptam intrebarile tale la adresa: "/>

Voi avea iar incredere intr-un barbat?



1. Merita oare sa facem pasul urmator in ciuda tuturor obstacolelor din calea noastra, in ciuda tuturor acestor sentimente contradictorii, sau poate doar aparente?...
2. Voi mai avea vreodata incredere deplina intr-un barbat, in sentimentele lui pentru mine?
3. Am nevoie de un psiholog?
4. Sunt oare prea pesimista?
5. Am cazut in prapastia disperarii?
6. Recunosc, am avut momente de depresii, sunt o persoana foarte sensibila si poate dau prea multa atentie tuturor cuvintelor si detaliilor?

Acestea sunt intrebarile Corinei. 6 intrebari care functioneaza ca un rezumat pentru situatia sa. Citind acest mesaj, am senzatia ca aceste intrebari sunt mult mai importante decat nivelul atins de o relatie de 3 luni. Acest mesaj lasa sa se vada o alta fata a unei relatii de cuplu. Faptul ca in ansamblu este vorba despre o persoana care are multe framantari.
In fapt intalnirea cu el, relatia cu el sunt actualizari, aduceri in prim plan ale unei stari interioare. Aceste intrebari existau si inainte de intalnirea cu el, de a intra in relatia cu M. Dar pana acum erau intrebari potentiale care acum au devenit concrete deoarece situatia a permis acest lucru.

Prin aceste intrebari, Corina lasa sa se vada o stare depresiva care se impune prin pesimism, disperare, pierderea relatiilor anterioare, stari depresive pe care le si numeste ca atare.

Resimti nevoia sa vorbesti despre asta, sa dai o forma la ceea ce simti care sa-ti permita sa depasesti trecutul si sa mergi spre viitor. Intalnirea cu M ti-a permis sa te centrezi pe ceea ce este in tine, pe starile tale, pe suferinta ta. Se pare ca nu ai reusit sa integrezi experienta pierderii unei persoane sau cel putin asa lasi sa se inteleaga.
Aceasta experienta a pierderii pare sa fi devenit extrem de importanta pentru tine si te determina sa cauti in permanenta motive pentru care M nu te-ar iubi.

Este in primul rand o cautare a ta, ca si cum M ar trebui sa nu te iubeasca. Iar aceasta cautare a ta nu pare a avea prea mare legatura cu ceea ce simte M. Aceasta atentie a detaliilor este in fond o cautare a temeiului in care il simti pe M. Temeiul tau este ca M nu te iubeste intrucat trecutul tau justifica acest lucru si ca urmare tot ceea ce se intampla in interiorul cuplului este privit prin prisma temeiului respectiv. Astfel detaliile ajung sa aiba importanta.

In acest mesaj nu vorbim despre o problema de cuplu ci despre starea ta de disconfort, care este o problema individuala si nu una a ambilor. Iar aceasta problema individuala conduce la aparente probleme de cuplu.
Un cuplu de 3 luni pare a fi un cuplu aflat in plina "negociere" a relatiei dintre parteneri. Este un cuplu la inceput care incepe sa se cunoasca. De fapt si daca citim intrebarile tale, vedem ca una din ele se refera la cuplu iar celelalte 5 la ceea ce simti.

Ca urmare ar fi necesar sa te centrezi pe tine, in sensul de a vedea ce se poate face pentru tine si starea ta de bine. In mod cert starile depresive sunt un prilej pentru a se adresa unui psihoterapeut. Depinde foarte mult si de nvelul starii de depresie despre care vorbesti. In cazul in care depresia este accentuata, atunci se poate avea in vedere un tratament psihiatric.

In mod cert ca impreuna cu un psihoterapeut Corina va reusi sa lamureasca ceea ce simte, ceea ce se petrece in ea. Intrebarea "sunt oare prea pesimista?" as traduce-o astfel: "simt ca sunt intr-o stare pesimista, resimt multa disperare".
Atentia pe care o acorzi detaliilor poate fi un stil al tau ca si cum ai consuma mai multa energie si timp decat ceilalti pentru a rezolva o situatie dar, mai probabil, este consecinta a ceea ce simti, este un simptom prin care incerci sa contrabalansezi starile de nesiguranta pe care le simti.

In ceea ce priveste intrebarea ta privitoare la cuplu, as propune sa nu incerci sa-i cauti un raspuns ferm acum. Lasa viitorul sa decida cu adevarat cand sa faci pasii care sunt necesari pentru a-ti rezolva propriile stari emotionale.

Iti mulumim pentru urari si iti doresc sa ai un an in care sa faci ceea ce este de facut pentru tine!







Arhiva