Invata sa pui capat unei relatii

Mai intai ai incercat sa-ti explici de ce nu va armonizati, iar apoi te-ai straduit sa repari ceea ce tu sau cel de langa tine stricase. Dar indiferent ce ai face, ceva nu merge.

Mai intai ai incercat sa-ti explici de ce nu va armonizati, iar apoi te-ai straduit sa repari ceea ce tu sau cel de langa tine stricase. Dar indiferent ce ai face, ceva nu merge. Ce este de facut? Daca despartirea este singura solutie, pune capat relatiei intr-un mod civilizat si cat mai putin dureros. Iti dam sase sfaturi care te vor ajuta sa depasesti aceasta situatie neplacuta.

Desi este foarte greu, trebuie sa ai puterea sa recunosti atunci cand o relatie nu mai merge si, daca nimic nu reuseste sa o puna pe picioare, sa iei o decizie. Alegi sa ramai si sa lupti sau sa pui punct relatiei actuale si sa cauti fericirea in alta parte? Urmeaza drumul pe care ti-l indica sentimentele si constiinta, dar nu neglija faptul ca, indiferent cat vei lupta, ai mari sanse sa ajungi tot la despartire.

1.Analizeaza si decide-te

Chiar daca esti aproape convinsa ca relatia voastra nu mai merge, este indicat sa-i faci o ultima evaluare. Acest lucru se impune mai ales in cazul in care sunteti casatoriti. Aminteste-ti de trecut si priveste-ti partenerul exact asa cum era cand v-ati cunoscut. Incearca sa iti dai seama ce l-a schimbat, ce a intervenit in relatia voastra si cand au inceput sa apara problemele. Inventariaza calitatile pe care le-a pierdut si defecte-le pe care nu i le poti tolera.

Gandeste-te bine ce te nemultumeste in prezent, ce te facea fericita odinioara si mai ales de ce consideri ca nu merita sa mai fiti impreuna. Procedeaza ca in oricare din situatiile limita si trece pe o foaie de haritie, pe doua coloane, punctele slabe si cele forte ale relatiei voastre. Cand faci acest lucru, ai in vedere ce va uneste, ce calitati si preocupari comune aveti, ce nu puteti tolera unul la celalat si situatiile in care v-ati demonstrat unul celuilalt dragostea sau, din potriva, lipsa acesteia. Cu siguranta aceasta privire de ansamblu aspura intregii voastre relatii te va ajuta sa iei o decizie.

2.Comunica-i hotararea ta

Momentul in care ii faci cunoscuta decizia ta poate fi unul dificil dar nu si in cazul in care vei avea o discutie sincera cu el despre relatia voastra si il vei determina sa isi exprime punctul de vedere. Cu siguranta nu este prima discutie pe aceasta tema asa ca aminteste-i acest lucru. Explica-i de ce consideri ca aceasta relatie nu va face fericiti si de ce ar fi mai bine sa-i puneti capat.

3.Accepta realitatea

Trebuie sa fii constienta ca, odata cu despartirea, incepi o noua etapa din viata. Accepta realitatea in care traiesti si nu fi ezitanta, nu amana sa pui capat relatiei doar de dragul de a avea pe cineva langa tine in situatiile dificile. Asuma-ti golul care se va instala in casa si inima ta in momentul in care el va pleca si fii pregatita sa rezolvi singura problemele. Odata relatia incheiata, aminteste-ti ca a-ti stabilit de comun acord acest lucru din motive temeinice.

4.Scapa de dependenta

Acum cand totul s-a terminat, fii sincera si recunoaste ca poti trai si singura mult mai bine. Desi te-ai obisnuit sa il suni si nu-i poti uita peste noapte adresa sau numarul de telefon, incearca sa ignori aceste detalii care acum nu mai au nicio importanta pentru tine. Evita-l si nu-l mai suna pentru a-i reaminti ca ai iar probleme cu masina de spalat. Acest lucru nu-l mai intereseaza acum sau cel putin nu mai este datoria lui ca totul sa functioneze in casa.

Nu-l mai cauta pentru ca ai gasit inca un lucru ce ii apartine si vrei sa i-l restitui imediat ci aduna-le pe toate si stabiliti o zi in care si-le va recupera. Situatia este insa mult mai dificila in cazul in care aveti copii deoarece esti nevoita sa tii legatura cu el si sa va vedeti. Cand faci acest lucru, gandeste-te ca se intampla de dragul micutilor si evita sa vezi in aceste intalniri o sansa de impacare.

5.Uita trecutul

Sau cel putin nu iti mai aminti atat de des de el. Nu face comparatii intre atunci si acum sau fa-le doar daca sunt in favoarea momentului actual. Strange fotografiile si toate cadourile de la el care te induioseaza atunci cand le privesti, cum ar fi inimioarele si jucariile de plus. Depoziteaza toate aceste obiecte si albumele cu fotografii intr-o cutie pe care o vei aseza in coltul garajului sau pe ultimul raft din debara pentru a nu da tot timpul cu ochii de ele. Daca relatia voastra a fost mult mai avansata, resemneaza-te si obisnuieste-te cu ideea ca lucrurile voastre sunt acum ale tale. Este mai bine sa traiesti cu acest gand decat sa strangi bani pentru a-ti cumpara alta masina de spalat sau un televizor nou.

6.Fii disponibila

Constientizeaza faptul ca despartirea este sinonima cu libertatea si ca acum esti singura si prin urmare disponibila. Desi nu te gandesti acum la un nou partener, nu iti refuza nicio sansa de a cunoaste oameni noi pentru ca iubirea poate veni atunci cand te astepti mai putin. Anuntat-i prietenii ca relatia cu el s-a terminat, iesi cu ei in oras, mergi la evenimente si nu refuza o invitatie la teatru facuta de un coleg de la un departament nou infiintat.