Fă-ţi un plan pentru anul acesta: 8 trucuri ca să-l ţii lângă tine

Eşti multumită de modul în care decurge relaţia voastră şi îţi doreşti să menţii flacăra iubirii, dacă se poate, pentru toată viaţa. Psihoterapeutul Lena Rusti te invaţă mici trucuri care-l vor ţine lângă tine!

Eşti multumită de modul în care decurge relaţia voastră şi îţi doreşti să menţii flacăra iubirii, dacă se poate, pentru toată viaţa. Psihoterapeutul Lena Rusti te invaţă mici trucuri care-l vor ţine lângă tine!

 

1. Ascultă!

Chiar dacă ai mai auzit asta de un milion de ori, niciodată nu e suficient. Uităm foarte uşor cât de important este să fii cu adevărat conectat la celălalt, să încerci să înţelegi cum vede el lucrurile şi să îl ajuţi să le vadă că tine. Ascultându-l se va simţi susţinut, apreciat, iubit.

Şi atunci va găsi tot ce are nevoie alături de tine.

 

2. Nu te aştepta să îţi citească gândurile!

Dacă ai ceva de spus, spune. Nu oricum, găseşte momentul potrivit, dar nu uita să comunici direct. Dacă asumăm că poate ştie, că era normal să îşi dea seama, că mai bine ne prefacem că nu s-a întâmplat, rişti să creezi precedente care să altereze relaţia.

 

4. Fii ludică!

Jocul deschide căi sigure de a trezi interesul, dorinţa şi curiozitatea celui de lângă tine. Găsirea jocurilor şi implicarea în ele te va ajuta şi pe tine să fii mai prezentă în relaţie.

Jocul nu înseamnă în fiecare zi efort mare şi complicat. Dimpotrivă, uneori un simplu text prin telefon e suficient, alteori o mică surpriză. Ideea este să găseşti ritmul prin care să îl poţi obişnui cu asta, astfel încât să nu ai surprize neplăcute prin reacţia lui. Odată ce îl vei aduce în starea potrivită, va deveni la rândul său dependent şi doritor de joacă.

 

3. Nu folosi dependenţa ca pe o armă!

Chiar dacă este o relaţie atât de importantă pentru tine încât nu te vezi decât în ea, nu o ajuţi cu nimic dacă îţi sufoci partenerul. Cine nu are aer începe să caute o sursă de aer şi nu cred că vrei asta.

 

5. Fii misterioasă!

Comunică, dar nu te comunica în toate cele. O notă de mister e o reţeta sigură pentru un bărbat, căci va simţi mereu că a rămas ceva care trebuie cucerit, ceva care să îl incite şi să îşi dorească să fie în continuare cu tine. Doar cu tine.

 

6. Construieşte viaţa socială cu el, dar apreciază momentele în doi!

Acest lucru va crea legături dincolo de voi şi şansa de a va simţi bine nu doar când sunteţi singuri, ci şi împreună cu ceilalţi. Şi atunci relaţia devine în mod firesc una stabilă, implicată.

 

7. Fă-te remarcată în mod natural când sunteţi împreună!

Pentru un bărbat, aprecierea pe care ţi-o dau cei din jur este esenţială.

 

8. Susţine-l, dar fără a deveni patetică

Bărbaţii au nevoie de încurajare, dar nu de pe o poziţie de superioritate.