Cum iti poti imbunatati relatia cu partenerul?

Drumul care conduce la stabilirea unei relatii afectuoase poate fi uneori accidentat. Problemele sunt inevitabile, iar aceste probleme pot genera resentimente si respingere sau pot constitui...

Drumul care conduce la stabilirea unei relatii afectuoase poate fi uneori accidentat. Problemele sunt inevitabile, iar aceste probleme pot genera resentimente si respingere sau pot constitui ocazii de a aprofunda intimitatea si de a spori dragostea, grija si increderea.

Ideile care urmeaza nu trebuie considerate "retete" universal-valabile decat in masura in care contin elemente comune mai multor cupluri:

De la bun inceput, trebuie spus un lucru: este nevoie ca relatiile sa fie "gestionate", nu lasate la voia intamplarii.

Practic, aceasta inseamna:

stabilirea prioritatilor;
gestionarea comportamentului (cum sa ma comport);
gestionarea diferentelor (intarirea diferentelor);
gestionarea admiratiei (consolidarea punctelor forte).

Pentru a realiza aceste lucruri, este nevoie, in primul rand, sa fii convinsa de utilitatea acestor "pasi". In al doilea rand, este necesara cunoasterea celuilalt si autocunoasterea, iar, foarte important, este nevoie de diplomatie.

Daca nu ai abilitati de a folosi aceste "parghii", este mai bine sa cauti alte metode, deoarece s-ar putea sa te confrunti cu doua feluri de comportament din partea partenerului de cuplu: unul ar putea fi o defensiva clara, altul, o acceptabilitate totala, ideala doar daca nu ar determina uitarea rapida...
ceea ce inseamna ca o vei lua iar de la capat cu ce a fost.