Cum faci fata infidelitatii sotului?

Relatiile extraconjugale reprezinta una dintre problemele majore cu care se confrunta orice cuplu. Cand sotul are o astfel de relatie, sotia simte nevoia sa isi confrunte adversara, chiar daca...

Relatiile extraconjugale reprezinta una dintre problemele majore cu care se confrunta orice cuplu. Cand sotul are o astfel de relatie, sotia simte nevoia sa isi confrunte adversara, chiar daca nu are prea multe informatii. In acelasi timp, sotul se simte obligat sa aplaneze viitorul conflict. Desi stie ca este vinovat, situatia in care se afla nu este dintre cele mai fericite. Are de ales intre sotie si cea cu care si-a inselat sotia.

 A te confrunta cu "cealalta femeie" este un proces delicat, care trebuie rezolvat intr-o maniera amiabila pentru a avea rezultatele scontate. In momentul in care au aflat ca sotul lor le insala, unele femei simt nevoia sa se razbune. Cea mai des intalnita situatie este aceea de a contacta persoana respectiva si de a-i cere sa renunte la aventura pe care o are cu sotul sau. Este acesta solutie una dintre cele mai eficiente?

 In urma unor studii de caz, cercetatorii psihologi americani au enuntat sase modalitati prin care o femeie poate solutiona problema infidelitatii, printr-o maniera mult mai diplomata si mai eficienta:

 1. Infidelitatea sotului: Nu judeca pana nu esti sigura ca sotul tau te insala

Inainte sa judeci femeia cu care sotul tau are o aventura, asigura-te ca stii despre ce este vorba, ca stii sigur cum stau lucrurile. Ia in calcul si posibiliatea ca, pentru a evita consecintele, sotul tau sa fi mintit spunand ca nu este casatorit. Chiar daca ea a fost cea care l-a sedus, are dreptul sa raspunda pentru faptele sale.

Cum probabil evenimetele te-au luat prin surpindere si nu ai avut timp sa reflectezi asupra situatiei, inainte de a te confrunta cu celalata femeie, incearca sa ai in prealabil o discutie cu sotul tau. Cu cat cunosti mai bine situatia cu atat iti va fi mai usor sa ai o discutie. Incearca, de asemenea, sa judeci rational si sa te pui si in situatia celeilalte persoane.

 2. Infidelitatea sotului: Alege o cale eficienta de comunicare

Sunt nenumarate moduri de a aborda problema, in momentul in care ai aflat ca sotul tau are o relatie extra-conjugala. Potrivit specialistilor cea mai eficienta modalitate de a discuta cu o persoana in cauza este aceea de a te intalni fata in fata. Iata si cateva dintre motive: 

  • o poti vedea cum este in realitate;
  • ii dai ocazia sa vada "sotia reala";
  • ii poti observa gesturile si miscarile care pot sa fie sau nu in concordanta cu ceea zice;
  • ai posibilitatea sa observi semne in urma carora sa iti dai seama daca minte sau nu.

Intalnirea dintre tine si cealalata femeie, poate fi afectata de anumite obstacole, dar poate fi si foarte benefica. Daca totusi ai decis sa te intalnesti cu "ea" personal, de preferat ar fi sa fie un loc public. Ar fi bine ca un prieten sau o prietena sa fie in zona in caz ca discutia capata un ton violent.

 3. Infidelitatea sotului:  Decide-te daca ii spui sau nu sotului

Chiar daca sotul tau iti spune despre aventura sa, ai posibilitatea sa decizi daca ii vei spune sau nu despre viitoarea ta intalnire. Daca ii vei spune, probabil va incerca sa opreasca acesta intalnire sau, de ce nu, sa mearga cu tine sa clarifice lucrurile.