8 trucuri ca să-l uiţi rapid după ce te-a părăsit. Scapă de suferinţă!

Despărțirea este întotdeauna neplăcută, dar atunci când iubitul îți dă papucii fără niciun semn de atenționare, situația este și mai urâtă. Dacă mai ai încă sentimente pentru el, este mai bine să renunți cât mai repede la ele, folosind 8 trucuri ca să-l uiți rapid după ce te-a părăsit.
Despărțirea este întotdeauna neplăcută, dar atunci când iubitul îți dă papucii fără niciun semn de atenționare, situația este și mai urâtă. Dacă mai ai încă sentimente pentru el, este mai bine să renunți cât mai repede la ele, folosind 8 trucuri ca să-l uiți rapid după ce te-a părăsit.

Acceptă realitatea

Cu cât renunți mai rapid la iluziile ce țin de o nouă șansă pentru relația care tocmai s-a încheiat, cu atât îl poți uita mai repede. El ți-a dat papucii și tu te mai gândești să îl primești înapoi? Renunță la astfel de gânduri și vei fi pregătită mai repede pentru o altă relație, alături de un bărbat care te apreciază cu adevărat.

Întrerupe orice contact

"Rămânem prieteni?" este o întrebare al cărei răspuns nu are nicio valoare imediat după despărțire.
Indiferent dacă speri că poți avea o relație de prietenie cu cel care te-a părăsit, este important să întrerupi orice contact pentru moment. Șterge-i numărul de telefon și scoate-l din lista de prieteni de pe rețelele sociale.

Eliberează-te de povară

Ca să poți trece mai repede peste situația dureroasă, este util să porți o discuție cu o persoană apropiată, căreia îi poți face confidențe despre relația care tocmai s-a încheiat. Descarcă-te de povara sentimentală în acest mod și te vei simți mai bine. Chiar dacă simți că ai contribuit și tu la motivele ce au dus la despărțire, acum este momentul să fii victima, pentru ca apoi să treci mai departe.

Îndepartează obiectele care îți trezesc amintiri

Nu este necesar să elimini din mediul tău orice obiect care îți aduce aminte de fostul iubit, dar încearcă să îndepărtezi lucrurile care îți aduc aminte în mod constant de el, mai ales poze cu voi doi sau cadouri.
Pune totul bine într-o cutie și poți decide soarta lucrurilor mai târziu.

Analizează situația cât mai obiectiv

După o scurtă perioadă în care este acceptabil să îți plângi de milă, specialiștii recomandă o analiză obiectiva a situației. Fă o listă cu momentele din care ai ceva de învățat, scrise de mână pe hărtie. Odată ce le vizualizezi, îți va fi mai ușor să ți le însușesti, pentru a nu le mai repeta altă dată.

Fă o listă cu progresele tale

Lista cu greșeli este utilă, dar atunci când este urmată de o listă cu progresele și lectiile pe care le-ai învățat, are un efect și mai puternic. Chiar dacă simți că nu ai greșit cu nimeni și nu poți trage niciun învățământ din cele întâmplate, ai cel puțin o bila albă: acum ai ceva mai multă experiență și îți va fi mai ușor să recunoști un bărbat nepotrivit pentru tine.

Păstrează în memorie părțile negative

Atunci când nu ți-ai dorit despărțirea și nu te simți bine singură, poți face o recapitulare a părților negative ale relației.
Odata cu trecerea timpului, amintirile ce rămân sunt cele plăcute, dar este important să ții minte și momentele neplăcute, certurile si defectele lui, lucruri care îți demonstrează că nu ai pierdut o relație perfectă. Chiar dacă totul părea în regulă până când el te-a părăsit, acum este clar că lucrurile mergeau bine și este momentul să-l uiți.

Menține-te cât mai activă

Nu îți petrece foarte mult timp gândindu-te la ce s-a întâmplat. Menține-te cât mai activă, fie pe plan profesional, fie cu hobby-uri sau cu ieșiri cu prietenele. Odată ce ai atins cele 4 puncte importante: descărcarea, analiza obiectivă, lista cu progrese și recpitularea amintirilor neplăcute, scoate-l din gândurile tale, deoarece nu-și mai merită locul in ele.