„Zâna“ şi-a pierdut magia. De ce nu mai face Andreea Marin audienţă mare?

Andreea Marin a revenit în această toamnă, cu emisiunea „Preţuieşte viaţa“, la TVR, post de televiziune unde a cunoscut succesul în trecut, datorită emisiunii „Surprize, surprize“.

Din păcate pentru fosta divă, audienţele nu sunt de partea ei, iar în presă au apărut informaţii potrivit cărora postul public vrea să scoată din grilă emisiunea „Zânei“. Plătită cu 14.000 de euro pe lună, după cum anunţă ziarul Click, Andreea Marin nu a avut revenirea pe care şi-o dorea. Emisiunea „Preţuieşte viaţa“ este difuzată în fiecare duminică, de la ora 20.45, dar audienţele au fost mult sub aşteptările celor din TVR.

În topul audienţelor de la sfârşitul lunii octombrie, la orele serii, când la TVR 1 a fost emisiunea „Preţuieşte viaţa“, ordinea a fost, conform Kantar Media: PRO TV, Antena 1, Kanal D, Prima TV şi TVR 1.

Primele două televiziuni au difuzat, în cele trei ore petrecute de Andreea Marin pe micul ecran, filme de top, respectiv emisiunea “X Factor”, aşa că era firesc să ia crema audienţei. Însă la celelalte două, Kanal D şi Prima TV, telespectatorii au urmărit emisiuni prezentate de Ernest şi Liviu Vârciu, respectiv un realityshow cu persoane necunoscute (“Schimb de mame”) şi reluarea serialui românesc “Iubiri secrete”, notează Libertatea.

Unul dintre motivele pentru care Andreea Marin nu mai face audienţe la fel de mari ca în anii trecuţi este faptul că publicul român s-a obişnuit, în ultimele luni, cu un alt tip de presă, cea de scandal, emisiuni precum „Un show păcătos“ şi „La Măruţă“ fiind preferate de telespectatori.

Andreea Marin neagă faptul că emisiunea ar urma să fie scoasă din grilă şi afirmă că aceste zvonuri sunt nefondate.
„Se încearcă o manipulare ieftină. Am ajuns să urcăm pe locul 3 pe o mare parte a emisiunii, după Pro TV și Antena 1, care au show-uri consacrate de multa vreme duminica seara. Am urcat constant în audiențe, practic, am pornit de la nimic și am construit un format complex, lipsit de bârfă, scandaluri și vulgaritate, cu oameni valoroși, într-o perioadă în care încercarea de a impune calitatea în televiziune pare un act sinucigaș“, a spus Andreea Marin.

 

Andreea Marin şi-a încercat norocul şi anul trecut, când a semnat cu Realitatea TV, acolo unde a prezentat emisiunea „Trezeşte România“.

Din păcate pentru vedetă, nici atunci nu a făcut audienţe prea mari, iar după ce iniţial a fost schimbată ora de difuzare a emisiunii, până la urmă „Trezeşte România“ a ieşit de tot din grila postului.

Recent, Andreea Marin a fost atacată şi de Mircea Badea. „Doamna Andreea Marin are o emisiune la postul public. Duduia asta nu a mai avut o emisiune de când eram eu tânăr. Andreea Marin nu face audienţă, ea este doar o mică parte. Este coperta, revista e făcută de altcineva“, a spus realizatorul emisiunii „În gura presei“.

Teoretic, Mircea Badea are dreptate, deoarece Andreea Marin încearcă, în emisiunea pe care o are în prezent la TVR şi a încercat şi în emisiunea pe care a avut-o la Realitatea TV, să facă lucruri pe care le făcea în emisiunea „Surprize, surprize“, dar care nu mai sunt pe placul telespectatorilor.

5 Decembrie 2013