Whitney Houston, condamnată la moarte de iubirea pentru Bobby Brown

Whitney a fost descoperită în cada de baie cu trupul scufundat în apă. Potrivit site-ului tmz.com, Whitney Houston ar fi luat Xanax, un medicament cu efecte sedative puternice, şi ar fi adormit în cadă, fapt care a provocat decesul prin înecare. Medicamentul recomandat de obicei pentru stări precum anxietate sau depresie i-a fost prescris vedetei de către medic, susţin membri ai familiei acesteia.

În plus, se pare că Whitney a combinat medicamentul cu alcool, obţinându-se astfel un efect sedativ mai puternic. Cântăreaţa a fost descoperită de stilista ei şi două gărzi de corp care se aflau în camera cântăreţei în acele momente. Medicii nu ştiu încă cu exactitate dacă artista a murit înainte să se scufunde în apă şi iau în calcul şi posibilitatea ca Whitney să fi fost deja moartă atunci când ea a ajuns sub apă. Rezultatele testelor toxicologice vor fi gata în 4-6 săptămâni.

Bobby Brown, "drogul" artistei


"Era drogul meu". Aşa îl numea Whitney pe fostul ei soţ. Bobby Brown este cel care a adus drogurile în viaţa artistei, cauza pentru care cântăreaţa şi-a distrus vocea şi cariera. Cei doi s-au căsătorit în 1992, la trei ani după ce s-au cunoscut, iar un an mai târziu a venit pe lume singurul lor copil. Familia, prietenii, dar şi presa l-au acuzat pe Bobby Brown pentru influenţa negativă pe care a avut-o asupra vedetei şi în special pentru dependenţa de droguri. Deşi divorţul s-a pronunţat în 2007, acesta nu a însemnat şi sfârşitul problemelor pentru Whitney.

În 2009, Whitney a vorbit prima dată despre viaţa presărată de droguri alături de soţul ei, într-un interviu acordat lui Oprah Winfrey. "Puneam cocaină în marijuana, o înfăşuram şi o fumam", povestea vedeta. De asemenea, în zilele în care ea şi soţul său consumau narcotice, acesta spărgea obiectele din casă şi picta ochi pe pereţii dormitorului lor. Întrebată când a început dependenţa de droguri, cântăreaţa a răspuns: "Înainte de "The Bodyguard", era ceva ocazional. După ce am născut-o pe Krissy, am început să iau din ce în ce mai multe. Cocaină. Marijuana. Dar lui îi plăcea să bea, eu nu o făceam." Motivul adus de vedetă pentru consumul mare de droguri a fost acela de a-şi ascunde nefericirea. Whitney a povestit că se droga chiar şi atunci când citea Biblia şi tot ea spunea că adevăratul diavol era în ea.

Whitney Houston a fost internată de mai multe ori în clinici de dezintoxicare pentru a scăpa de dependenţa de droguri, ultima dată fiind în 2011, după ce s-a zvonit că ar consuma din nou substanţe ilegale şi băutură.

Drogurile i-au distrus cariera şi viaţa


Vedeta şi-a petrecut ultimele zile în Los Angeles, motivul fiind dat de o petrecere organizată de producătorul Clive Davis, un eveniment anual care are loc cu o zi înainte de gala Grammy. În plus, Whitney era aşteptată să participe şi la gala Grammy de duminică seară. Potrivit celor prezenţi la repetiţiile care au avut loc joi, Whitney părea confuză, dezordonată în atitudine cât şi în vestimentaţie, transpira din abundenţă, iar respiraţia sa mirosea a alcool.

Whitney Houston face parte dintre cele mai mari staruri ale muzicii pop din toate timpurile. Este singurul artist care a lansat şapte albume consecutive premiate cu discuri de platină, surclasând chiar şi legendara trupă Beatles. Pe plan mondial, artista a vândut peste 170 de milioane de albume şi single-uri, printre care se numără şi piesa "I Will Always Love You", lansată în 1993 şi care a devenit una dintre cel mai bine vândute melodii din toate timpurile. Şi-a relansat cariera muzicală la sfârşitul anului 2009, după ce s-a luptat mulţi ani cu dependenţa de droguri. Însă fanii nu s-au arătat mulţumiţi de concertele sale incluse în acest turneu de revenire.

"Te iubesc, Whitney!"


Acestea au fost cuvintele pe care le-a adresat Bobby Brown fostei sale soţii la aflarea veştii despre decesul artistei. Fostul soţ al cântăreţei a fost anunţat de tragedie cu puţin timp înainte de a urca pe scenă. În timpul spectacolului, Bobby i-a adresat printre lacrimi câteva cuvinte: "Te iubesc, Whitney. Cel mai greu mi-a fost să urc pe scena asta acum". În semn de omagiu, Bobby Brown a interpretat piesa "You Give Good Love", melodie cântată de artistă în 1985.

Bobby Brown şi Whitney Houston au fost căsătoriţi timp de 15 ani, timp în care cei doi au fost implicaţi în numeroase scandaluri legate de consumul de droguri, iar Bobby Brown a fost acuzat că îşi maltrata soţia. După divorţ, Whitney a recunoscut că a fost abuzată fizic.