Vedetele si fobiile lor...

Fluturii, spatiile inchise, mobila veche sau... respiratia oamenilor - sunt numai o parte dintre fobiile ciudate sau mai putin ciudate pe care le au vedetele.

Fluturii, spatiile inchise, mobila veche sau... respiratia oamenilor - sunt numai o parte dintre fobiile ciudate sau mai putin ciudate pe care le au vedetele. Aceste frici inexplicabile sunt extrem de prezente in viata fiecaruia dintre noi, de la teama de spatii inchise, pana la teama de serpi sau gandaci, cu totii ne-am confruntat la un anumit moment cu aceste probleme. 11% din populatia intregii lumi sufera de fobii, unele dintre cele mai des intalnite fiind arahnofobia si frica de inaltimi.

La fel ca si noi, oamenii normali, si vedetele, persoane publice aflate in prim-plan in permanenta, trec prin aceste situatie si, pentru multe dintre ele, tocmai statutul pe care il au favorizeaza declansarea acestor fobii. Cel mai bun exemplu in acest sens este cazul lui Jodie Foster care s-a temut foarte multa vreme de... blitzurile aparatelor de fotografiat. "Mult timp m-am temut ingrozitor de luminile aparatelor de fotografiat. In subconstient aveam impresia ca cineva trage in mine. Din acest motiv, de cate ori se declansa un blitz in preajma mea, incepeam brusc sa transpir", povestea la un moment dat vedeta.

Mobila veche si telefoanele le dau batai de cap vedetelor


Nici Robbie Williams nu sta foarte linistit, pentru ca ii este in permanenta teama ca-i sunt ascultate telefoanele. Insa, aceasta nu este singura fobie a vedetei... Cantaretul se teme de fantome si traieste cu aceasta frica inca din copilarie. Pe prima a vazut-o cand era mic, in barul mamei sale. "Nu avea maini, ci numai niste cioturi pe care le indrepta spre mine", povesteste Robbie.

Iti vine sa crezi ca exista cineva care se teme de mobila veche? Durul Billy Bob Thornton, fostul sot al Angelinei Jolie, este unul dintre ei. Atunci cand se afla in preajma pieselor vechi de mobilier, actorul simte ca nu mai are aer si ca lesina.

Daca Orlando Bloom este terorizat de porci, ce spui de Johnny Depp si de Sean "Diddy" Coms care nu se pot apropia de clovni. Oare ce faceau cand se duceau la circ, in copilarie? "E ceva legat de fata lor pictata, de zambetul fals. Sub imaginea lor intotdeauna pare sa stea ascuns un personaj malefic", a marturisit Depp, la un moment dat.

Teama de spatiile inchise este mult mai des intalnita, iar din categoria oamenilor care au aceasta problema face parte si actrita Uma Thurman. Cel mai dificil moment pentru ea a fost atunci cand a fost nevoita sa stea intr-un sicriu, in timpul filmarilor pentru pelicula "Kill Bill 2". "A fost oribil. Nimeni nu vrea sa traiasca o astfel de experienta", explica ea.

Carmen Electra
, frumoasa actrita pe care am putut-o urmari in serialul "Baywach", a fost nevoita sa-si invinga teama de apa, tot pe platourile de filmare. "Sufar de atacuri de panica cand ma apropii de apa", declara Electra.
1 Iunie 2010