Vedete România: Top 6 zgârciţi

4 Martie 2011
Au afaceri de milioane de lei, sunt oameni de succes în România şi cu toate astea îşi păzesc cu sfinţenie averile. Dan Negru, Ştefan Bănică Jr, Andreea Marin, George Copos sau Monica Tatoiu sunt exemple clare de oameni avuţi care se gândesc de două ori înainte să-şi cheltuie banii. Ei consideră că sunt chibzuiţi, cei din jurul lor spun că sunt extrem de zgârciţi.

Ştefan Bănică Jr. se foloseşte de notorietate pentru a nu scoate bani din buzunar

Un episod de acest gen a fost surprins de paparazzi în urmă cu doi ani de zile când trubadurul a mers la florărie să-i ia un buchet de flori soţiei lui, Andreea Marin. Vedeta, conştientă de faptul că farmecul şi notorietatea pe care le are pot cumpara orice, a decis "să plătească" buchetul de garofiţe alese cu o poză şi un autograf. Florăreasa a fost extrem de deranjată de gestul lui, astfel încât nici măcar nu i-a răspuns la salut atunci când Bănică a plecat.

Ştefan Bănică Jr. nu este sărac deloc. Spre exemplu el a terminat anul 2009 cu un plus de 500.000 de euro în cont, 150.000 de euro strângând doar de pe urma concertelor de la Sala Palatului.

Andreea Marin, molipsită de soţ

Recunoscută a fi Zâna cea bună a oamenilor în nevoie, Andreea Marin nu este deloc darnică în civilie. Dovadă stă un material paparazzi în care personaje principale sunt Zâna şi un cerşetor schiop care-şi face veacul la semafor. Observând cine circulă în BMW-ul de ultimă generaţie, sărmanul om îşi încearcă norocul şi îi cere vedetei un ban de pâine. Aceasta nu numai că nu-i dă nimic, dar îl şi tratează cu un zâmbet superior pe bietul om.

Dan Negru, zgârcit chiar şi cu fiica sa

Discuţiile despre cât de chibzuit cu banii este Dan Negru sunt deja de notorietate, însă nimeni nu se aştepta ca vedeta să se comporte astfel şi la botezul fiicei lui, Dara Ioana. Pentru a reduce drastic costurile impuse de un astfel de eveniment, Dan Negru a ales ca botezul să-l facă la resturantul său din Timişoara. Costuri zero a avut şi la capitolul atmosferă, pentru că artiştii care au cântat nu au pretins niciun fel de onorariu. "O să facem botezul în Timişoara, dar vreau să fie ceva discret. Petrecerea va avea loc la restaurantul meu de acolo. Vor fi vreo 20 de persoane, membrii familiei. Dacă voiam, invitam multe persoane care aduceau tot felul de cadouri scumpe şi tot eu ieşeam în câştig. S-au invitat prieteni de-ai mei, artişti, să vină să-mi cânte pe gratis", declara vedeta înainte de marele eveniment.

Când vine vorba despre sursele de venit ale vedetei Antena 1, ajungem să credem că pare a fi o poveste extrasă dintr-un film SF. El deţine un complex de birouri în Timişoara, trei apartamente în Bucureşti, în zona Unirii, şi un bloc în zona Mall Vitan, tot în Capitală. Mai mult decât atât, Dan Negru a ajuns să fie singurul realizator cu patru emisiuni pe mână, în acelaşi timp: "Plasa de Stele", "Te pui cu blondele" şi "Câştigi în 60 de secunde", la Antena 1 şi "Da sau nu", la Chişinău

George Copos, cel mai zgârcit dintre miliardari şi cel mai "miliardar" dintre zgârciţi

Zgârcenia omului de afaceri este de poveste, însă cel mai recent caz care să demonstreze acest lucru s-a consumat la finalul anului 2010. Ca să le demonstreze angajaţilor săi de la Ana Imep Piteşti - aflaţi în grevă - că nu are resurse financiare să le mărească salariile, Copos le-a spus că nici el nu a avut bani să-şi cumpere un costum de doi ani de zile. "Nici eu nu am bani. Nu mi-am mai cumpărat de doi ani un costum".

Copos ocupă locul 27 în Top 300 realizat de Capital în acest an, cu o avere estimată la 200.000.000 €.

Monica Tatoiu, zgârcită cu propria persoană

Monica Tatoiu, fostul director Oriflame, este foarte chibzuită atunci când vine vorba de cheltuit bani. În ciuda faptului că deţine câteva dulapuri pline cu haine şi accesorii, mărturiseşte că majoritatea sunt fake-uri. "Trei sferturi dintre genţile mele sunt 'fake-uri'. De ce să dau o grămadă de bani pe o geantă? Dau câteva sute de lei, oricum, foarte puţini vor observa diferenţa", a declarat Monica Tatoiu la Happy Hour. "Second-hand-ul este tot un fel de vintage. Vintage-ul a fost inventat de anglo-saxoni, de oamenii care au respect pentru bani", mai spune ea.

"Nu circul la clasa I cu avionul, deşi îmi pot permite. Nu îmi cumpăr lucruri din magazinele cele mai scumpe. Ştiu toate outleturile din New York, Paris, Bruxelles şi îmi face mare plăcere să găsesc un produs de bună calitate la preţul cel mai mic", conchide Monica Tatoiu

Roxana Ionescu, altfel decât în realitate

Deşi este percepută drept o tinerică avidă după avere, Roxana Ionescu vine să demonteze acest mit. Mama Natură recunoaşte că urăşte să meargă la cumpărături şi că preferă să poarte hainele pe care i le cumpără soţul său, nefiind neapărat interesată de acest aspect. "În ciuda faptului că am câteva lucruri drăguţe, sunt destul de zgârcită cu mine, iar lucrurile drăguţe despre care vorbeam sunt în mare parte cumpărate de soţul meu. La shopping merg doar când am nevoie de un anumit produs. Nu ştiu care este cel mai scump obiect vestimentar din garderobă. Poate pantofii", a spus vedeta