Vedete România: 7 "moşi" colecţionari de piţipoance

19 August 2011
Pepe, Liviu Vârciu sau Cătălin Botezatu nu au fost primii Don Juani ai României. Înaintea lor au fost alţi bărbaţi celebri şi virili care au sucit minţile doamnelor şi domnişoarelor, la modă, în perioada în care ei erau numai buni de însurătoare şi, mult după aceea. Unii dintre ei, chiar şi astăzi când nu mai sunt chiar aşa de cruzi, provoacă fluturaşi în stomac domnişoarelor dornice de publicitate. Ion Ţiriac, Ilie Năsatse, Florin Piersic sau Ovidiu Lipan Ţăndărică sunt numai o parte dintre domnii care au dat iama printre vedete.

Ilie Năstase, bărbatul care spune că a avut mai mult de 2500 de iubite

"Am avut multe iubite care depindeau numai de mine", povestea la un moment dat fostul tenisment, mulţumit că astăzi are alături o femeie independentă din punct de vedere financiar. Înainte de Brigitte Sfăt, dacă ar fi să ne ghidăm după ce spune el, Ilie Năstase a mai avut 2449 de iubite. Prima lui dragoste adevărată a fost Dominique Grazia, un manechin franco-belgian, cu care s-a căsătorit în 1972 şi de care a divorţat zece ani mai târziu. Adelaide Alexandra King a fost cea de-a doua soţie, cu care să căsătorit în 1984, într-o biserică din New York. Cea de-a treia soţie şi ultima femeie pe care a dus-o la altar este Amalia Năstase, femeia de care a divorţat în 2009, înainte să se îndrăgostească de Brigitte Sfăt. De departe, însă relaţia pe care a avut-o cu Diana Ross a făcut vâlvă în întreaga lume, aceasta fiind câteva luni bune un subiect de interes mondial. Acestea sunt numai câteva dintre cele mai importante femei din viaţa fostului tenismen.

Ion Ţiriac, între Diva Surprizelor, Andreea Marin, şi Ana Maria Ferenţ

Despre fostul mare tenismen s-a scris că ar fi avut relaţii amoroase cu femei importante din România. Printre acestea se numără Andreea Marin, actual Bănică, dar şi gimnasta Nadia Comăneci. Despre Andreea Marin chiar se scria că a beneficiat de tot confortul pe care situaţia materială a lui Ţiriac i-ar fi putut-o oferi. O excursie în Cuba finanţată de milionar, maşini de lux, dar şi un inel extrem de scump.

Prin patul lui Ţiriac au mai trecut Nadia Coroi, o profesoară de sport la un liceu bucureştean care chiar a spus că fostul tenismen este un amant deosebit, dar şi fosta iubită a lui Dan Chişu, Rosana Oprea. Heather MacLachlan, cea care i-a fost iubită timp de 8 ani, astăzi în vârstă de 52 de ani nu a avut, însă, cuvinte de laudă la adresa omului de afaceri. "Era bădăran şi ascuns!", povestea femeia acum doi ani, citată de Libertatea. Ultima femeie despre care s-a spus că este iubita lui Ion Ţiriac este Ana Maria Ferenţ care acum locuieşte în State. Pe lângă bijuterii şi haine, Ferenţ se pare că a primit şi o maşină nou-nouţă, un Mercedes de peste 60.000 de euro de la cel despre care mult timp a spus că este un simplu bun prieten.

Ion Ţiriac a fost căsătorit o singură dată, cu o fostă handbalistă a echipei Ştiinţa Bucureşti. După divorţ, Ion Ţiriac a avut alte două relaţii serioase, fără însă a mai face pasul spre un alt mariaj. Povestea de dragoste trăita alaturi Michele Mary von Issenberg i-a adus acestuia primul moştenitor, pe Ion Alexandru. Au urmat şase ani petrecuţi alături de o fostă ziaristă, Sophye Ayad, cea care i l-a dăruit pe Karim Mihai şi pe Ioana.

Florin Piersic, craiul cinematografiei româneşti

Tatiana Iekel, Anna Szeles şi Anna Torok sunt femeile care au reusit să-l ducă la altar pe Florin Piersic, însă niciuna nu a rezistat alături de el. "Noi n-am stat niciodată împreună. Am fost nevasta lui Piersic, dar trăiam ca amanţii. Făceam naveta ca să ne vedem. Eu jucam la Teatrul Maghiar din Cluj. Acolo aveam casă, maşină la scară, tot. Eram respectată şi iubită. Nu puteam să las viaţa mea şi să merg la Bucureşti. N-aveam încredere în Florin. Era un fustangiu şi nu voiam să depind de el cu nimic. Am preferat să rămân pe picioarele mele. Când am decis să divorţez, am făcut-o pentru că n-am vrut să-i mai înghit aventurile", dezvăluia Anna Szeles într-un interviu acordat ziarului Libertatea.

"Era un crai veşnic curtat, dar din fericire nu mi-a fost teamă, pentru că eu nu am fost niciodată geloasă. El era gelos, făcea uneori scene de gelozie. El se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca şi pe scena şi în filme şi, la un moment dat, s-a îndrăgostit foarte tare de una din partenerele lui şi când am văzut că lucrul ăsta e atât de important pentru el i-am spus că e mai bine să ne despărţim. Până la urmă a trebuit să accepte treaba asta
", a mai spus actriţa.

Imediat după decesul lui Victor Surdu, soţul Angelei Similea, a ieşit la atac fosta noră a cântăreţei care a spus că marea dragoste a ei a fost actorul Florin Piersic. Actorul a negat cu vehemenţă zvonul conform căruia Angela Similea ar fi îndrăgostită pe viaţă de el.

Sergiu Nicolaescu, cu 47 de ani mai bătrân decât iubita

Cel mai prolific regizor român a stat foarte bine şi la capitolul cuceriri. Una dintre iubitele lui oficiale este producătoarea Dana Ionică, care este cu 30 de ani mai tânără decât el. "Pe Dana eu am crescut-o", afirma Nicolaescu într-o emisiune TV. Sergiu Nicolaescu nu a fost numai amant, ci şi soţ. El a fost căsătorit de două ori: primul mariaj durând 3 luni, iar cel de-al doilea 10 ani.

Perioadele dintre căsnicii au pulsat de relaţii şi de iubite. Ce l-a atras la o femeie? "Frumuseţea, în primul rând. Aşa mi-am ales şi actriţele pentru filmele mele. Apoi, caracterul. Poate de-aia m-am şi despărţit rapid", râde el, conştient de ironia urzicătoare pe care tocmai a spus-o. Totuşi, nu-şi dezice statutul de gentleman şi nu mai dă nume, ascunzându-le sub un zâmbet misterios. Dar lista filmelor şi a frumuseţilor care au jucat în ele poate da incidicii despre pasiunile lui.

Marele regret al regizorului este faptul că nu a avut o familie în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă stă bine să se gândească încă trăieşte cu impresia că are un băiat pe undeva prin această lume. "Era prin 1956, cred. A fost o femeie care m-a ales, să spun aşa. M-a ales să fiu tatăl copilului ei. Stătea pe aici, prin apropiere, într-o vilă mare, frumoasă. Era măritată. Roxana. Roxana Ghiaţă. Culmea, pe soţ îl chema tot Nicolaescu. Era inginer. Ea a născut un copil, un băiat. Sunt convins că era al meu. Dar a plecat în altă ţară la scurt timp. O vreme am încercat să aflu ce fac, pe unde sunt. N-am reuşit. Apoi au trecut anii şi-am considerat că e prea târziu să mai intervin în viaţa cuiva.", a declarat Nicolaescu într-un interviu pentru Realitatea.net.

Dan Chişu, tată şi iubit din întâmplare

Cam aşa se poate descrie viaţa amoroasă a regizorului. Manuela Hărăbor este una dintre victimele pe care le-a făcut bărbatul, iar din relaţia cu el a rezultat Andrei, un băiat cu probleme de sănătate serioase pe care tatăl nu l-a recunoscut niciodată. După relaţia cu actriţa, bărbatul a fost cuplat multă vreme cu Mihaela Rădulescu, cu Rosana Oprea sau cu fostul manechin Maria Andrei. Se pare că nici Tania Budi sau Roxana de la Trident nu sunt străine de farmecele bărbatului.

Irinel Columbeanu a reciclat piţipoance

Viaţa amoroasă a milionarului de la Izvorani nu mai poate oferi nicio surpriză, nimănui. Este atât de evidentă legătura dintre Irinel şi domnişoarele care aspiră la un anumit statut social, încât surprinzător ar fi să apară la braţul unei doamne de vârsta lui. Poate că cea mai serioasă relaţie pe care a avut-o Columbeanu a fost cea cu Romaniţa Iovan, poveste care s-a desfăşurat atunci când ei erau foarte tineri. Irinel Columbeanu a ajutat-o pe Romaniţa să devină designerul de astăzi. Din acel punct, lucrurile au luat o întorsătură incredibilă pentru milionarul de la Izvorani. S-a cuplat cu Anna Lesko, pe atunci o tânără din Moldova care-şi dorea să devinnă cunoscută aici, relaţia lor a durat 8 ani. Apoi în viaţa lui a intrat Blanche, un manechin pe care l-a uitat imediat ce a cunsocut-o pe Monica Gabor, copila de 19 ani care l-a dus la altar şi care i-a făcut un copil. Să nu uităm nici de Mariana Roşca sau blondele din jacuzzi, femei care au contribuit serios la destrămarea căsniciei lui.

Ovidiu Lipan Ţăndărică, un iubit notoriu

Bateristul a intrat într-un scandal amoros acum câteva luni când a declarat că în tinereţe s-a iubit nebuneşte cu artista Corina Chiriac. Mai mult decât atât, artistul a recunoscut că a făcut sex cu artista pe balcon, după ce un muncitor care i-a văzut atunci a dezvăluit acest secret presei. Revoltată, Corina Chiriac a dezminţit această ştire, fapt care l-a enervat la culme pe toboşar. "Nu trebuia să apară şi să facă tot circul ăsta. Chestia cu balconul se putea întâmpla oriunde, deşi eu nu am avut casă în Bucureşti. Stăteam la ea în acea perioadă. Poate că a vrut să-şi facă publicitate pentru emisiunea ei, altfel nu înţeleg de ce a negat ce s-a întâmplat acum 35 de ani. A fost o poveste de iubire cu năbădăi, e adevărat, dar ştiţi cum se spune: o crimă se iartă după 10 ani, darmite o poveste ca asta".

Au trăit o frumoasă poveste de dragoste, pasională, dar care iată mai scoate scântei chiar şi după atâta timp în care a fost lasată uitării. După ce Ovidiu Lipan Ţăndărică a recunoscut că artista Corina Chiriac a fost marea lui iubire şi au făcut sex chiar pe balcon, cântăreaţa s-a arătat foarte supărată de această mărturisire.

În altă ordine de idei, Ovidiu Lipan Ţăndărică se laudă că povestea de acum 35 de ani se poate repeta oricând, pentru că el a rămas la fel de tânăr şi de admirat de femei. "Eu sunt un veşnic tânăr, care am foarte multe admiratoare şi dacă vorbesc despre o domnişoară că aş fi cu ea, supăr pe alte 20. Trec printr-o mare dilemă. Eu sunt un cuceritor notoriu, aici e problema".

Chiar şi acum, artistul trece printr-o povestea de dragoste, un subiect bun pentru un bestseller. Se spune că Ţăndărică la 59 de ani, iubeşte două femei, de vârste diferite: o tânără de 20 de ani şi o altă femeie, de 40 de ani, mult mai matură şi mult mai sofisticată.