Vedete România: 6 poveşti de dragoste la vârsta a doua

12 Aprilie 2011

Ne-am obişnuit să credem că numai la 20, 30 de ani se pot simţi fiorii dragostei. Ne-am obişnuit să spunem că dragostea este pentru cei tineri şi că la vârsta a doua sau a treia există doar obişnuinţă, respect sau prietenie. Există însă dovezi clare că oamenii pot iubi şi la 50 de ani, la 60 de ani şi, de ce nu, la 70 sau 80. O serie de persoane publice de la noi au descoperit fiorul dragostei după prima tinereţe, dar acest lucru nu le-a împiedicat să o trăiască cu aceeaşi pasiune şi profunzime ca atunci când abia trecuseră de adolescenţă.

Despre aceşti oameni şi despre poveştile lor de dragoste am decis să vorbim astăzi.

Ilie Năstase s-a amorezat la 65 de ani

Relaţia de dragoste dintre Ilie Năstase şi Brigitte Sfăt a fost şi este în continuare un subiect pentru tabloidele şi emisiunile de divertisment de la noi. După o căsnicie fructuoasă cu Amalia Năstase, terminată cu un divorţ mai mult decât civilizat, fostul mare tenismen şi-a găsit liniştea sufletească în braţele timişorencei Brigitte Sfăt. Chiar dacă unii dintre bărbaţii din România preferă ca la 65 de ani să se îngrijească de nepoţei, Ilie Năstase a procedat altfel, dând o nouă şansă iubirii. Cei doi îndrăgostiţi sunt fericiţi, se înţeleg perfect, însă refuză să vorbească de o eventuală oficializare a relaţiei, preferând să se bucure de ce au acum.

Iurie Darie şi Anca Pandrea, doi bătrânei cu sex-appeal

Cei doi actori au provocat un mare şoc anul trecut când au acceptat să pozeze nud şi să se publice fotografiile respective. Multă lume i-a hulit atunci, mulţi i-au blamat, însă, după tot acest tăvălug, au rămas tot ei, doi oameni trecuţi de prima tinereţe, dar extrem de îndrăgostiţi şi astăzi. Chiar dacă s-a vehiculat că maestrul are o suferinţă care-l împiedică să mai fie stăpân pe deciziile pe care le ia, în toate apariţiile publice pe care le are la braţul soţiei sale, Anca Pandrea, se vede clar că dragostea nu a apus în cazul lor. El are venerabila vârstă de 82 de ani, iar Anca Pandrea are 65 de ani.

Victor Surdu şi Angela Similea, o dragoste născută după 30 de ani de căutări

Săptămâna trecută am aflat cu profundă durere trecerea în nefiinţă a soţului Angelei Similea, Victor Surdu. Tot atunci, din păcate, am aflat mai multe despre povestea de dragoste care i-a ţinut pe cei doi alături timp de 12 ani. S-au căsătorit în 1999, când fostul ministru al Agriculturii avea 52 de ani, iar artista 53. Cei doi s-au cunoscut în anii '60, la Cerbul de Aur, însă s-au regăsit după mai bine de 30 de ani şi au rămas împreună până când destinul a ales pentru ei să se termine.

Gheorghe Dinică, mire la 60 de ani

Regretatul actor Gheorghe Dinică şi-a trăit viaţa, aşa cum singur recunoştea, însă la 60 de ani a pus stop şi s-a căsătorit cu doamna Gabriela Dinică. "Până la acea vârstă am cunoscut tot ce se poate cunoaşte. Din viaţa mea boemă, am simţit nevoia să mă aşez. Am avut norocul să-mi găsesc jumătatea la vârsta maturităţii", povestea maestrul acum câţiva ani. Cererea în căsătorie a venit brusc şi într-un mod demn de un mare actor: "Într-o dimineaţă, pe la începutul lui ianuarie 1996, a apărut într-o publicaţie, în VIP, o fotografie a lui Gheorghe Dinică dintr-un film şi un titlu mare: 'Gheorghe Dinică s-a însurat'. Atunci, Gheorghe mi-a zis: 'Hai să ne căsătorim, dacă tot au scris. Să nu-i facem de râs'".

Adrian Pintea avea 46 de ani când s-a căsătorit cu Lavinia Tatomir

El avea 46 de ani, iar ea 20. Niciodată această diferenţă de vârstă de 26 de ani nu a fost o problemă pentru ei. "Nu ne despărţeau decât vârstele din buletinul de identitate. În rest, el era destul de modern şi diplomat, iar eu destul de conservatoare şi puritană, aşa încât între noi nu au intervenit diferenţe ireconciliabile nici în gândire, nici în manifestările noastre de cuplu, pentru că ne întâlneam mereu, undeva la jumătatea drumului nostru comun. Apoi, aveam amândoi, dincolo de o reală atracţie fizică, o foarte profundă relaţie spirituală. Nu, pentru noi nu a fost niciodată un inconvenient diferenţa de vârstă dintre noi!", declara acum doi ani văduva marelui actor, Lavinia Tatomir Pintea.

Mădălin Voicu se iubeşte cu pictoriţa Carmen Olteanu

Politicianul s-a îndrăgostit la 50 de ani, în timp ce era căsătorit, şi de atunci trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu pictoriţa Carmen Olteanu, cu 27 de ani mai tânără decât el. Mai mult, în 2009, la 57 de ani, Mădălin Voicu a devenit tată pentru a şasea oară, iubita lui născându-l pe Ştefan. Chiar dacă la început politicianul declara că nu vrea un copil cu tânăra lui iubită, iată că peste ani s-a răzgândit şi nu a părăsit-o aşa cum o ameninţa. "Carmen, să nu-mi faci copil, că te părăsesc. Sper să nu mă dezamăgeşti niciodată!", îi spunea acum câţiva ani Mădălin Voicu iubitei lui.