Vedete România: 5 copii care au cucerit lumea

Ştefan Atîrgoviţoae, Mădălina Lefter, Maria Crăciun, Andreea Olariu şi Cleopatra Stratan sunt doar câţiva dintre copiii care au uimit întreaga lume cu vocea lor. Citeşte poveştile acestor copii cu care ne putem mândri peste hotare.

1. Ştefan Atîrgoviţoae (11 ani)

Este "băiatul cu chip de înger", după cum l-au supranumit italienii, care a câştigat sămbătă (n.r. 26 noiembrie 2011) emisiunea-concurs "Ti lascio una canzone", difuzată de postul TV Rai Uno, cu piesa "Profeta non saro", de Demis Roussos. Băiatul este elev al Colegiului Naţional de Arte "Octav Băncilă" din Iaşi, la clasa de pian şi a câştigat mai multe concursuri de interpretare. Anul acesta el a mai câştigat un concurs în Italia - San Remo Junior.

 

2. Mădălina Lefter (13 ani)

Ieşeanca Mădălina Lefter a început să cânte de la vârsta de 3 ani şi studiază pianul din anul 2006.

Anul trecut, Mădălina a câştigat premiul juriului la concursul "Ti Lascio Una Canzone", devenind singurul copil care a încheiat un contract cu televiziunea italiană Rai Uno. Anul acesta, tânăra de 13 ani a fost invitată din nou în aceeaşi emisiune şi a cântat în duet cu celebra artistă Olivia Newton-John.

Până în prezent, Mădălina a obţinut peste 50 de premii, iar în anul 2008 a reprezentat România la Eurovision Junior. 

 

3. Maria Cristina Crăciun (11 ani)

Maria s-a născut la Galaţi, pe 12 februarie 2000, iar de la vârsta de 4 ani a început să fie fascinată de muzică. Acum la 11 ani, Maria are deja la activ două mari trofee internaţionale, peste 22 de participări la concursuri locale şi naţionale, iar în 2009 a câştigat un premiu internaţional în cadrul unui festival pentru copii desfăşurat în Belarus.


 

4. Andreea Olariu (15 ani)

Andreea Olariu s-a născut în Constanţa, iar la vârsta de 15 ani a cucerit deja lumea cu numeroase reprezentaţii pe care le-a avut. A cântat cu Al Bano, a câştigat premiul juriului la „Megastarul“ italian (Io canto), are o colaborare cu Marius Moga şi a scos videoclipul "Erase you" şi a primit o bursă de studiu la Milano unde va începe cursurile prestigioasei şcoli Music Art and Show.


 

5. Cleopatra Stratan (9 ani)

O ştim de mică şi a crescut oarecum în lumina reflectoarelor, susţinând concerte de la o vârstă fragedă, lucru pentru care a intrat şi în Cartea Recordurilor. Fetiţa artistului moldovean Pavel Stratan deţine recorduri mondiale pentru cel mai tânăr artist care a susţinut un recital live de două ore în faţa unei largi audienţe, cel mai bine plătit tânăr artist, cel mai tânăr muzician care a primit trei premii MTV şi cel mai tânăr artist care a înregistrat un hit devenit Number 1 într-o ţară, potrivit Mediafax.

Tânăra are albume lansate în mai multe ţări, videoclipuri, o păpuşă care-i poartă numele. Albumul de debut al lui Cleopatrei, “La vârsta de trei ani”, s-a vândut în peste 150.000 de exemplare. "Cleopatra Stratan avea doar 3 ani când a susţinut un concert de două ore şi cu 28 de piese muzicale, devenind cea mai tânără artistă care a susţinut un concert live în faţa unui public larg", scrie pe site-ul oficial al Academiei Recordurilor Mondiale.