Top 7 cei mai influenţi gay de la Hollywood. Cum au ajuns celebri?

Ellen DeGeneres, prima vedetă din televiziunea americană care a dezvăluit în direct că este lesbiană, în 1997, se numără printre cele îndrăgite dar şi cele mai puternice celebrităţi din lume. Nu este însă singura vedetă gay care a cunoscut succesul la Hollywood. Iată 7 dintre cei mai influenţi gay, potrivit unui top întocmit de revista Out.

Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres, în vârstă de 56 de ani, este una dintre cele mai influente vedete de televiziune din lume. În 2013, ea s-a aflat pe locul al zecelea în topul anual al celor mai influente celebrităţi din lume, întocmit de revista Forbes. Este căsătorită de 6 ani cu actriţa Portia de Rossi, cu care are o relaţie din 2004.

A devenit cunoscută odată cu animaţia "În căutarea lui Nemo/ Finding Nemo", în care a asigurat vocea pentru unul dintre personajele principale. A ajuns apoi realizatoarea şi prezentatoarea propriului show TV, "The Ellen DeGeneres Show", a scris cărţi care au ajuns bestseller şi a făcut parte din juriul emisiunii "American Idol", care se bucură de o mare audienţă.

Ryan Murphy

Este scenarist, regizor, producător. Până la 48 de ani, Ryan Murphy a regizat filme celebre precum "Eat Pray Love / Mănâncă roagă-te iubeşte" (2010), "Glee" (2009), "Pretty/Handsome" (2008).

Neil Patrick Harris

Actorul american în vârstă de 40 de ani a devenit celebru cu rolul lui Barney Stinson în "How I Met Your Mother". De asemenea, a mai avut roluri în "The Smurfs 2 / Ştrumpfii 2" (2013), "The Best and the Brightest / Cei mai deştepţi" (2010). Are o relaţie cu actorul american David Burtka din 2004.

Andy Cohen

Andy Cohen a cunoscut succesul odată cu lansarea show-ului TV "Real Housewives". În prezent, este gazda emisiunii "Watch What Happens Live".

Jane Lynch

Vedeta din "Glee" şi gazda show-ului "Celebrity Game Night" a recunoscut în 2005 că este lesbiană şi este căsătorită din 2010 cu psihologul Lara Embry.

Ellen Page

Actriţa în vârstă de 27 de ani a recunoscut că este lesbiană la o conferinţă despre drepturile comunităţii gay. "M-am săturat să mă ascund şi să neg toate afirmaţiile. Mă aflu aici pentru că sunt lesbiană. Vreau să schimb ceva, să îi ajut pe ceilalţi să aibă parte de o viaţă mai uşoară şi mai de calitate. În ceea ce mă priveşte simt că am o responsabilitate ce trebuie asumată", a declarat actriţa cunoscută pentru rolurile din "Juno", "Hard Candy", "Smart People" sau "X-Men: Ultima înfruntare".

Tom Ford

Designer şi producător de film ocazional, Tom Ford este căsătorit cu jurnalistul Richard Buckley.