Sindromul "Mădălina Manole": 7 vedete care au încercat să se sinucidă

3 Decembrie 2010
Cătălin Botezatu, Zina Dumitrescu, Bianca Brad şi Andreea Marin sunt vedete care, la un moment dat, în viaţa lor au încercat să-şi pună capăt zilelor. Fie că nu au putut să treacă peste o despărţire, fie că au simţit că nimic pe lume a asta nu-i mai poate face fericiţi, fie că pur şi simplu nu-şi mai doreau să trăiască, aceşti oameni au vrut să-şi încheie socotelile cu viaţa.

 
Psihoterapeutul Daniel David, de la Universitatea Babeş Bolyai, spune că cei care ajung să se sinucidă văd trecutul presărat cu eşecuri, prezentul catastrofal şi viitorul - fără speranţă: "Gândesc în alb şi negru, aduc evenimentele la nivel de catastrofă", spune medicul citat de Apropo.ro. Cel mai adesea se sinucid oamenii cu tulburări depresive, dar uneori nici familia nu-şi poate da seama că o persoană e depresivă, pentru că râde şi vorbeşte că şi cum totul ar fi în regulă.


Foto: Mediafax

Cătălin Botezatu a vrut să spună STOP!

Se întâmpla în urmă cu 5 ani de zile când, după decesul unei persoane foarte dragi lui, şi-a pus maşina pe liber, pe marginea prăpastiei şi a aşteptat... O oră a stat aşa, până când şi-a dat seama că nu aceasta era soluţia. Cea care l-a îmbărbătat, cea care i-a explicat că nu aşa trebuie s se întâmple a fost chiar Mădălina Manole: "Trăieşte-ţi viaţă, Bote, chiar dacă e grea!", îi spunea artista atunci. Anul acesta ea a fost cea care nu a mai putut fi salvată.

Zina Dumitrescu nu a putut să treacă peste moartea soţului ei

Anul trecut, chiar în ziua în care era înmormântat soţul ei, creatoarea de modă a încercat să se sinucidă ingerand o cantitate impresionantă de somnifere. Cea care a descoperit-o a fost Larisa Oprea, soţia fostului membru Talisman, care este vecină cu ea. "Azi (n.r. 20 iulie 2009) a fost înmormântat, în Germania, soţul Zinei, care s-a stins acum 3 zile. Ea nu s-a putut deplasa, era prea slăbită, iar eu am vrut să văd cum se mai simte, dar nu răspundea la uşă, aşa că am sunat la 112", declară la vremea Larisa Oprea.

Andreea Marin s-a gândit la sinucidere

Poate că pare greu de crezut, dar este adevărat. Fosta Zână a surprizelor s-a gândit la sinucidere după decesul mamei sale. A fost mult prea greu pentru ea să treacă peste o asemenea pierdere. "Da, mi-a trecut prin cap prostia asta - pentru că este o prostie - atunci când eram vulnerabilă, după ce mamă s-a stins în braţele mele", declara Andreea Marin pentru Tango, acum câteva luni.

Cornelia Catanga, rănită de soţ

Binecunoscuta cântăreaţă de muzică lăutărească a încercat să se sinucidă după o ceartă banală cu soţul ei, Aurel Pădureanu. "El mi-a zis un cuvânt urât mai mult în glumă, dar mie mi-a rămas în cap. Şi, după o petrecere, în drum spre casă, m-am oprit la o farmacie, am luat ceva şi aia a fost, eram foarte supărată”, a povestit Cornelia Cantanga în timpul emisiunii "Drept la ţintă". Destinul a vrut că tragedia să nu se întâmple, soţul ei sosind în timp util acasă. "A fost o prostie. Eu recunosc că am făcut-o mai mult ca să văd cât mă iubeşte. După aia să-l fi văzut, era numai lapte şi miere", a mai spus Cornelia Catanga.

Monica Tatoiu, ieri voia să se sinucidă, astăzi a învins cancerul

Deşi aparent o fire extrem de puternică, care nu poate fi învinsă cu una cu două, fostul director de la Oriflame România a vrut să se sinucidă din cauza unui... bărbat. Avea 27 de ani atunci, însă a avut puterea să meargă mai departe, iar astăzi se laudă că a învins cancerul. "Aveam 27 de ani, am vrut să mă sinucid din cauza unuia care m-a înşelat", declara acum ceva timp Monica Tatoiu.

Mihai Mitoseru, un accident tragic l-a împins spre moarte

Totul se întâmpla în urmă cu câţiva ani buni când şi-a pierdut iubita într-un accident de circulaţie. El era la volan şi mult timp a avut pe conştiinţă moartea Cristinei, femeia cu care urma să se căsătorească. "Un an de zile nu ştiam nici cum mă cheamă, dacă veneai la mine şi îmi ziceai că eu sunt Mihaela Rădulescu, spuneam că aşa e. Pierdusem fiinţa alături de care am trăit zece ani şi cu care trebuia să mă căsătoresc şi, într-un moment, am gândit că vreau să mor. M-am apropiat încet de geam, era şi Oreste cu mine, dar nu aş fi sărit", poveste Mihai Mitoseru.

Bianca Brad, s-a gândit la moartea după sarcina pierdută

 Cel care a salvat-o a fost băieţelul ei, Luca. Fostul manechin s-a gândit la moarte după ce a pierdut-o pe fiica ei. O sarcină dorită s-a terminat cum nu se putea mai prost, iar Bianca Brad a simţit că nu poate să meargă mai departe.