Și talentați, și deștepți. Ce studii au vedetele de la Hollywood

30 Aprilie 2024

Pe lângă faptul că au talent cu carul, aceste vedete au mers la cele mai bune universități din lume!

 

Hollywood-ul este plin de oameni pe care îi admirăm pentru talentul lor. Cu toate acestea, nu toți știm că mulți dintre aceștia au urmat cele mai bune universități din lume, au învățat mai multe limbi străine ori s-au dedicat științei.

 

Iată în galeria de mai jos 10 vedete și realizările lor academice în afara carierei:


Sursă: brightside/ j-14/ vogue

George Clooney

Puțini s-ar putea să știe acest lucru, dar înainte de a deveni unul dintre cei mai celebri actori de la Hollywood, George Clooney a urmat studiile Universității Northern Kentucky din 1979 până în 1981, cu specializare în jurnalism.

Apoi a continuat pentru scurt timp să studieze jurnalismul de televiziune la Universitatea din Cincinnati.

Deși nu și-a luat diploma pentru că a decis să-și urmeze visurile în California, actorul a arătat cât de ingenios este ca regizor și scenarist.

John Legend

Pe lângă faptul că are o voce uimitoare, John Legend are o minte sclipitoare.

A început să cânte la pian la vârsta de 4 ani și, datorită intelectului său, a început liceul la 12 ani.

Privitor la studiile universitare, el a refuzat o ofertă de la Harvard de a studia filologia engleză pentru a merge la Universitatea din Pennsylvania unde avea să studieze literatura afro-americană.

În plus, el este unul dintre cei 16 oameni care au reușit să ajungă pe lista câștigătorilor EGOT, adică a câștigat un premiu Emmy, Grammy, Oscar și Tony.

Matt Damon

În timp ce studia la prestigioasa Universitate Harvard, Matt Damon a scris prima versiune a unui scenariu pentru unul dintre cursurile sale. Ani mai târziu, a câștigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original pentru Good Will Hunting.

În 2013, i s-a acordat chiar și Medalia Harvard de Arte, care este o recunoaștere a excelenței și a muncii artistice.

Tom Hiddleston

Actorul care l-a interpretat pe Loki (Marvel), a absolvit cu brio studiile la Universitatea Cambridge.

Nu numai că este carismatic, dar este și poliglot: vorbește franceză, italiană, spaniolă, latină și greacă veche.

Jake Gyllenhaal

Deși diferite reviste l-au catalogat pe actor drept unul dintre cei mai atrăgători bărbați din show-business, nu trebuie să uităm că este și foarte inteligent.

Cu mulți ani înainte de a fi răufăcătorul lui Spider-Man, Jake a studiat Religiile Orientale și Filosofia la Universitatea Columbia. Dar, 2 ani mai târziu, și-a abandonat studiile pentru a urma o carieră în actorie.

Wentworth Miller

Wentworth Miller a devenit atât de cunoscut datorită rolului din Prison Break.

Ceea ce mulți nu știu este că actorul a absolvit literatura la Universitatea Princeton cu o teză de 116 pagini despre construcția identității în diferite romane clasice.

David Duchovny

Talentatul actor este și un scriitor împătimit, iar dragostea pentru literatură a venit înaintea pasiunii pentru actorie.

A studiat literatura engleză la Universitatea Princeton și mai apoi a obținut o diplomă de licență în același domeniu la Universitatea Yale.

De fapt, a dovedit cât de talentat este publicând 4 romane. Și mai este ceva: poezia sa a primit o mențiune de onoare la un concurs universitar al Academiei Poeților Americani.

Chris Pine

Chris Pine este actorul de care ne-am îndrăgostit pentru prima dată datorită rolului său din The Princess Diaries și care continuă să cucerească inimile Hollywood-ului cu apariții mai recente, de exemplu, în  Star Trek.

Înainte de a veni la Hollywood, a absolvit filologie engleză la Universitatea Berkeley din California și a fost student la schimb în Anglia.

Jamie Foxx

Cântărețul și actorul câștigător al Oscarului are o mulțime de talente diferite.

A început să cânte la pian la vârsta de 5 ani. În timp ce era la liceu, a jucat într-o echipă de baschet și fotbal și avea numai note mari.

Eforturile sale i-au adus o bursă pentru a studia la Universitatea Internațională din Statele Unite, unde a studiat Compoziție muzicală și Artele spectacolului.

Colin Firth

Colin Firth este unul dintre cei mai influenți actori de la Hollywood. Nu doar că s-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni actori atunci când vine vorba de portretizarea unui personaj pe marele ecran, dar este și un scriitor talentat.

Și-a folosit abilitățile de scris pentru a sprijini diferite cauze. De exemplu, a publicat o carte de povestiri în beneficiul unei organizații care sprijină copiii cu autism.

MAI MULT DESPRE: Hollywood, vedete, celebritati