România: Top 7 trupe care au dispărut

21 Decembrie 2010
"Lasă-mă papa la mare" sau "Banana" sau "Vino la mine" sunt piese care răsunau acum mai bine de 10 ani în toate discotecile din oraş. Piesele, ca piesele, dar îţi mai aduci aminte de artiştii şi trupele care le interpretau? Îţi mai aduci aminte de şuviţele colorate, hainele kitsch, încălţările platformă sau pantalonii cu turul până la gleznă. Îţi mai aduci aminte de isteria provocată de trupe precum Andre, Gaz pe Foc sau Valahia când intrau în sălile de concert. Atmosfera concura cu cea de la concertul lui Michael, chiar dacă nu era el pe scenă.

Fenomenul Andre s-a destrămat în 2000

Trupa s-a înfiinţat în anul 1998, iar prima piesă a celor două componente s-a intitulat "La întâlnire". Andre a fost un fenomen: a prins repede şi a câştigat foarte mulţi bani în perioada ei de glorie. Stilul adoptat era unul uşor, accesibil, melodiile erau ritmate iar solistele aveau un farmec irezistibil pentru vremea respectivă. În cei trei ani de activitate, trupa formată din Andreea Bălan şi Andreea Antonescu au vândut peste 1.200.000 de albume.

Gaz pe foc a ajuns la final în 2004

Andrei Roşu, Lucian Viziru şi Răzvan Iacob fondau în 1992 trupa Gaz pe foc. Până în iunie 1993, cei trei au cântat doar în faţa colegilor şi profesorilor, pentru ca mai apoi să înceapă activitatea serioasă. Mai târziu s-a alăturat formaţiei şi Paul, al patrulea membru. În vara anului 2000, Andrei a decis să părăsească trupa, anunţul oficial fiind făcut în cadrul festivalului de muzică Mamaia. În anul 2002, în trupă a venit şi Dragoş Stănescu care a rămas alături de Lucian şi Paul până în 2004, când s-au despărţit.

N&D, ADIO în 2003

Înfiinţată în 1999, trupa a fost formată iniţial din Nick şi Delia. Prima lor piesa, "Vino la mine", lansată în 1999, a fost cel mai important hit al lor. A fost inclus pe primul album, "Altfel", lansat pe 25 noiembrie 1999 în clubul Flamingo din Bucureşti. În următorii ani, trupa a scos hituri pe bandă rulantă: "Nu pot să uit", "Vreau să plâng", "Vreau să fiu cu tine" sau "Te voi iubi mereu". Delia a părăsit formaţia în anul 2003. În ciuda încercărilor lui Nick de a continua, cu aducerea unor alte soliste în trupă, nimic nu a putut egala succesul pe care l-a avut alături de Delia.

Genius s-a destrămat în 2000

Cei trei timişoreni, Oana, Cezar şi Ovidiu, au revoluţionat muzica dance la începutul anilor '90, în România. Genius a fost printre primele trupe care au luat naştere după revoluţie. "Cheful", "Vara", "Macho man" sau "Oraşul trist" sunt piese au marcat începutul muzicii dance în România. "Trupa s-a desfiinţat într-un moment în care eram pe val. Genius se afla pe locul 1 în topuri, câştiga chiar şi 3.000$ pe concert. Într-o seară am decis să anulăm toate concertele şi apariţiile tv şi ne-am despărţit", declară Ovi.

A.S.I.A. a pus punct în 2007

Trupa A.S.I.A. s-a înfiinţat pe 8 martie 1999, iar în luna decembrie a aceluiaşi an a apărut şi primul album, "ASIA". De-a lungul celor 8 ani de activitate, componenţa trupei s-a schimbat de mai multe ori. Mai mult decât atât, se poate spune că trupa A.S.I.A. a inventat reality-show-urile, o dată cu producţia "Alege A.S.I.A.", difuzată pe PRO TV. Anunţul oficial al separării a fost făcut de impresarul trupei, Florin Ionescu, în aprilie 2007. "Am cerut părerea fanilor, dar chiar nu cred că are vreun rost să mergem mai departe", a spus Ionescu. "Au avut loc atâtea evenimente neplăcute în cadrul trupei. Ba că pleacă una, ba că vine alta. Plus că fetele au fost mereu luate peste picior că nu ştiu să cânte. Nu este plăcut când se termină ceva, dar poate e mai bine aşa.".

Valahia s-a destrămat în 2003

Dorin Topală, Costi Ioniţă şi Mihai Trăistariu formau în anul 1999 trupa Valahia. Succesul a venit repede fiind susţinut de piese precum "Banii şi fetele", "Banana" sau "La mare, la soare". În anul 2003, deşi erau în plin succes, MihaiTrăistariu decide să părăsească trupa, fiind convins că ceea ce-şi doreşte este o carieră solo.

Exotic a ajuns la final în 2000

Trupa, formată din Claudia Pătrăşcanu, Iulia Chelaru şi Andreea Bănică, a luat naştere în anul 1998. Prima piesă "Sexy" a avut un succes fenomenal, fiind apoi urmată de altele cu acelaşi impact la public. Trupa a scos pe piaţă 2 albume, intitulate "Sexxy" şi "Pasional". În anul 2000 fetele decid că a venit vremea ca fiecare să o pornească pe drumul ei, într-o carieră solo.