România: Top 5 femei bogate şi sexy

24 Octombrie 2011
Chiar dacă sunt puţine în comparaţie cu bărbaţii, femeile puternice, sexy şi bogate ale României au multe de spus. Forbes 500 miliardari a făcut clasamentul celor mai bogaţi oameni de afaceri din România, iar noi vom vorbi astăzi despre 5 cele mai sexy şi bogate femei de la noi, care se regăsesc în paginile topului. De numele lor se leagă, evident, cele mai prospere afaceri de România, dar şi faptul că sunt unele dintre cele mai frumoase femei de aici. Să vedem despre cine este vorba.

1. Veronica Guşă de Drăgan, avere estimată la 700 de milioane de euro

Veronica Guşă de Drăgan, văduva lui Iosif Constantin Drăgan, are 38 de ani şi o avere estimată la 700 de milioane de euro, plasându-se pe locul 6 în Forbes 500 miliardari. Locuieşte în Palma de Mallorca şi îi place să stea departe de ochii presei. În prezent îşi creşte liniştită cei trei băieţi şi conduce un grup de 100 de firme, împrăştiate peste tot în Europa. Are business-uri în distribuţie GPL, energie, mass-media, cultură, tipografii şi imobiliare. E o mare colecţionară de timbre, îi place să călătorească, să citească şi să asculte muzică.

Foto: Flacăra

2. Alexandra Copos, avere de 180 de milioane de euro

Fiica finanţatorului echipei de fotbal Rapid Bucureşti va moşteni o avere estimată astăzi la 180 de milioane de euro. Tatăl său a construit business-uri în imobiliare, industrie, panificaţie şi zona hotelieră. Aflată momentan la studii în America, unde face un dublu master pe business, la Harvard şi Wharton School of the University of Pennsylvania, Alexandra se va întoarce în ţară atunci când îşi va finaliza studiile pentru a prelua frâiele holdingului şi pentru a se folosi în afaceri de know-how-ul acumulat din State.

3. Camelia Şucu, avere estimată la 55 milioane de euro

Are 46 de ani şi este una dintre femeile de afaceri din România care dă tonul în materie de orice. Absolventă a facultăţii de medicină, Camelia Şucu a renunţat la halatul alb şi imediat după revoluţie s-a implicat, alături de fostul ei soţ, Dan Şucu, în afaceri cu mobilă. Astăzi ocupă locul 86 şi se pregăteşte de noi investiţii. Plănuieşte să dezvolte afacerile şi în zona de sănătate, dar şi în agricultură şi zootehnie. Nu este o femeie căreia să-i placă să iasă în faţă. Este îndrăgostită de Chanel, bijuteriile Lanvin şi Cartier şi este fun Blackberry şi Apple, ne informează Forbes.

4. Irina Schrotter, avere estimată la 13 milioane de euro

Designerul a reuşit să strângă 13 milioane de euro din confecţii şi imobiliare. Are 46 de ani, a terminat medicina, dar a preferat fashionul. Irina Schrotter este o prezenţă constantă în cadrul târgurilor de modă Pret-a-Porter de la Paris, unde participă cu două colecţii. De fapt, Forbes explică că acest eveniment din capitala modei franţuzeşti a fost rampa de lansare pentru colecţiile sale, care se regăsesc acum în magazine multibrand de lux din Canada, Brazilia, Marea Britanie, Japonia, Arabia Saudită, Liban Rusia, Italia sau Franţa.

5. Elena Udrea, avere estimată la 12 milioane de euro

Elena Udrea, împreună cu soţul ei Dorin Cocoş, se situează pe locul 361 în Top Forbes. Banii i-a făcut din imobiliare şi hoteluri şi îi dă pe haine. Este de referinţă momentul în care Udrea a apărut îmbrăcată într-o rochie Dolce&Gabbana de câteva sute de euro, tocmai în ziua în care Guvernul anunţa îngheţarea salariilor pentru încă o perioadă lungă de timp. "Am această bucurie, printre puţinele pe care le am, a hainelor pe care le port. Nu am copii, nu colecţionez tablouri, case, nu mi-am schimbat maşina de nu mai ştiu când. La fel se întâmpla şi când eram la mama acasă şi, deşi erau vremuri mai dificile şi părinţii mei nu aveau veniturile foarte mari, cu toate acestea bucuria de a purta haine noi, elegante o aveam şi atunci", declara Udrea la câteva zile de la incident.