România mondenă: Top 7 urmaşe ale Andreei Esca. Cine face parte din noul val?

30 Mai 2012
Sunt tinere, frumoase, deştepte şi ne prezintă în fiecare zi cele mai proaspete ştiri din ţară, dar şi de peste hotare. Noua generaţie de jurnaliste vine tare din urmă şi aspiră la statutul Andreei Esca.

Adriana Nedelea, premiul pentru cea mai bună prezentatoare de ştiri

Adriana Nedelea (30 de ani) prezintă principalul jurnal de ştiri de la Realitatea TV, de la ora 20.00. Jurnalista a primit luni seară, din partea Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România, premiul pentru cea mai bună prezentatoare de ştiri din România. Adriana a debutat în presă la Radio România, apoi şi-a continuat drumul profesional în redacţia ziarului Adevărul, iar de cinci ani face parte din echipa televiziunii Realitatea. 

Alberta Forgiarini, prezintă ştirile de la RTV

Alberta Forgiarini (28 de ani) e prezentatoarea jurnalelor de weekend de la RomâniaTV. Tânăra şi-a făcut ucenicia la TVR Iaşi, după care a primit oferta de a veni în Capitală, la RTV. Încă de la primele apariţii, Alberta a fost comparată cu Andreea Esca. "Fiecare se uită la televizor şi crede că e uşor să lucrezi în televiziune. Nici eu nu o vedeam ca pe o meserie foarte grea. Din afară pare frumos: vii, prezinţi şi ai plecat. Uite, Andreea Esca... ce frumos prezintă. Este foarte greu, dar cred că e un «microb». Trebuie să rezişti, nu e o meserie uşoară", spune Alberta.

Lavinia Petrea prezintă ştirile dimineţii de la PROTV

Lavinia Petrea (28 de ani) lucrează de peste 10 ani ca reporter de teren la PROTV. Recent, Lavinia a fost transferată la pupitrul ştirilor în locul Andreei Liptak.  Acum, tânăra prezintă ştirile dimineţii alături de Mihai Dedu. De începuturile meseriei, Lavinia îşi aminteşte cu drag: "Am mers pe teren alături de una dintre cele mai tari echipe care era atunci la Ştiri: producătorul Septimiu Sărăţeanu şi operatorul Gabriel Creţean. Septimiu mi-a spus în acea perioadă câteva cuvinte pe care le am în minte la fiecare filmare la care mă duc: <Fii atentă la detalii, la amănunte care la prima vedere pot părea nesemnificative. Ele pot face diferenţa între materialul tău şi cel prezentat pe posturile concurente”, povesteşte Lavinia.

Daiana Anghel, la pupitrul ştirilor Kanal D

Daiana Anghel (28 de ani) prezintă ştirile la Kanal D de anul trecut. Blonda are o experineţă în televiziune de şapte ani, timp în care a fost reporter, prezentator ştiri, ştiri sportive, dar şi co-prezentatoare în emisiuni de divertisment. Daiana a mai lucrat şi la Antena 1.

Mădălina Puşcălău face presă din adolescenţă

Mădălina Puşcălău (28 de ani) prezintă ştirile amiezii la B1 TV. Pentru tânăra jurnalistă, primul loc de muncă a fost la un post de radio local, la Oneşti, unde făcea emisiuni pentru adolescenţi. Avea doar 14 ani. A urmat colaborarea cu un post local de televiziune si cu un cotidian local, unde semna pamflete. La 15 ani avea trei locuri de munca: radio, tv, ziar. Dar scria şi poezii, proză şi dramaturgie. La 16 ani a intrat în cenaclul junior al Uniunii Scriitorilor, după mai multe premii naţionale pentru literatură.

Aneta Sîngeorzan a venit la Bucureşti de la Bistriţa

Aneta Sîngeorzan a venit la Bucureşti, în urmă cu doi ani, de la pupitrul ştirilor Realitatea TV Bistriţa. "După ce Realitatea TV Bistriţa nu a mai emis, eu credeam că o să rămân pe postul de corespondent local, însă, am fost extrem de surprinsă când m-au contactat şi mi-au oferit posibilitatea să lucrez la Bucureşti, la postul naţional", povesteşte Aneta.

Diana Enache, iubeşte cărţile

Diana Enache (32 de ani) prezintă jurnale la Realitatea TV. Jurnalista adoră să citească. E mândră că are 3 biblioteci şi le iubeşte ca pe ceva mai de preţ ca aerul. Nu poate concepe să trăiască fără cărţi.