România mondenă: 7 vedete sexy şi superdeştepte. Vezi ce şcoli au făcut!

27 Iunie 2012

O vorbă din popor zice că: "dacă ai carte, ai parte!" Pentru unele vedete această vorbă se potriveşte. Au terminat facultăţi de renume şi chiar dacă nu au practicat nicio zi meseria aleasă pe băncile şcolii, au recunoscut că ceea ce au învăţat în facultate le-a fost de folos.

Andreea Marin a absolvit Facultatea de Informatică

Andreea Marin (38 de ani) a trecut foarte repede de la Facultatea de Informatică la presă. "Mi-am început cariera la 18 ani, la Facultatea de Informatică din Iaşi. Cinci fete zurlii, colege de la Matematică şi Informatică, ce împarţeau o cameră de cămin, au văzut ele într-o bună zi un afiş pe gardul facultăţii în care era vorba de un concurs la TVR Iaşi, un concurs pentru un post de reporter. Au venit în cameră şi mi-au spus ca n-am eu curaj să fac treaba asta, până în acel moment erau înscrişi deja cam 200 de doritori. De altfel, ştiau că sunt un om ambiţios şi încăpăţânat, aşa că nu au făcut decât să mă împingă de la spate să merg la acea competiţie", povesteşte Andreea.

Mircea Badea s-a chinuit cu Cibernetica

Mircea Badea (38 de ani) este un om de televiziune cu vechime. Deşi a terminat Cibernetica, vedeta tv nu a profesat niciodată în acest domeniu. Badea s-a transferat de la Facultatea de Matematică la Cibernetică în anul II, la insistenţele mamei lui. "Într-o singură lună am dat 25 de examene de diferenţă ca să mă pot muta. Facultatea de Cibernetică, după părerea mea, este o altă mizerie care nu mi-a folosit la nimic", povesteşte Mircea.

Andi Moisescu, profesor de matematică

Andi Moisescu (40 de ani) este realizatorul emisiunii "Apropo TV" şi una dintre vedetele trustului PRO TV. Prezentatorul a terminat facultatea de matematică, dar a ţinut cont de pasiunile sale atunci când şi-a ales drumul în carieră. Într-un interviu acordat revistei Elle, prezenetatorul spunea: "Aş lucra în publicitate, în partea de creaţie. Ce-aş mai face? Aş mai putea să mă dau cu maşina, să plimb câinii... Sau aş putea preda matematică. Asta-i pregătirea mea, că doar am terminat Facultatea de Matematică."

Simona Gherghe se visa profesoară de franceză

Simona Gherghe (34 de ani) şi-a dorit de când era mică să devină profesoară de franceză. A absolvit Facultatea de Litere, specializarea Franceză-Engleză, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. În anul II de facultate, Simona s-a angajat la radio şi, de atunci, şi-a descoperit pasiunea pentru media. Timp de mai mulţi ani a prezentat Observatorul, iar în prezent este moderator la "Acces direct", la Antena 1.

Mugur Mihăescu, de la Automatică la umor

Mugur Mihăescu (45 de ani) este absolvent al unei facultăţi de renume din Bucureşti, Facultatea de Automatică. Actorul nu s-a gândit niciodată să urmeze o carieră în domeniu, fiind atras de mic de actele umoristice. Astfel, după ce şi-a finalizat studiile, olteanul, alături de prietenii săi Radu Pietreanu şi regretatul Dan Sava, au creat grupul Vacanţa Mare. În anul 1999 au primit oferta vieţii lor, aceea de a semna un contract cu postul de televiziune Pro TV.

Leonard Miron n-a mai ajuns doctor

Leonard Miron (43 de ani), absolvent de Medicină, a devenit cunoscut datorită emisiunilor pe care le-a prezentat la TVR, începând cu anul 1991. Prezentatorul s-a pregătit să devină medic ginecolog, însă a devenit vedetă de televiziune. În prezent, Leonard a devenit şeful stewarzilor de la British Airways.

Mihai Trăistariu, din matematician a devenit artist

Mihai Trăistariu (36 de ani) nu a avut nicio legatură cu muzica până în anul III de facultate. Fiind student la matematică, nişte colegi l-au sfătuit să participe la competiţii muzicale. Astfel, a fost descoperit de Costi Ioniţă. A debutat în trupa Valahia, iar mai târziu s-a remarcat şi la Eurovision, fiind votat de fani drept artistul cu cea mai bună voce.