România mondenă: 7 vedete care s-au lansat prin concursuri de frumuseţe

25 Aprilie 2012
Pentru unele dive autohtone, concursurile de frumuseţe din anii ‘90 au fost o rampă de lansare în showbiz. Unele au rămas în lumea modellingului, altele au ales actoria, televiziunea sau politica. 

Andreea Marin nu a câştigat coroniţa de Miss

Andreea Marin a participat la "Miss România", în anul 1994, dar nu a câştigat niciun premiu. În acel an, câştigătoare a fost Roberta Anastase. Atunci, Andreea Marin avea 19 ani şi lucra la TVR Iaşi. Ulterior, s-a mutat la Bucureşti şi a lucrat timp de 15 ani la televiziunea publică. 

Nicoleta Luciu a fost Miss România

În anul 1999, Nicoleta Luciu a câştigat titlul de Miss România şi a participat la concursul Miss World, însă fără să aducă României un premiu. După câştigarea titlului, au urmat pictorialele din revistele pentru bărbaţi, televizunea, telenovele şi succesul mult visat.  

Simona Pătruleasa învinsă de Roberta Anastase

Simona Pătruleasa a participat la concursul "Miss România", în anul 1994, alături de Andreea Marin. Însă, nici Simona nu a câştigat titlul mult râvnit. Ca şi Andreea, Simona a ales televiziunea. A lucrat la Realitatea TV, Antena 1, iar, în prezent, prezintă ştirile la Kanal D. 

Iulia Frăţilă, Miss Constanţa

Tot în anul 1994, Iulia Frăţilă participa la "Miss România", după ce câştigase titlul de "Miss Constanţa". Blondina a mai cochetat o perioadă cu modellingul, după care a ales televiziunea. Pentru o perioadă a lucrat la PRO TV, ca asistentă, iar mai apoi la Prima TV.

Rita Mureşanu, Miss România Top Model

Rita Mureşan a câştigat titlul „Miss România Top Model" în 1993, când avea doar 19 ani. "Eram în timpul facultăţii şi unul dintre organizatori ne-a văzut pe stradă pe mine şi pe colega mea şi ne-a invitat la castingul final, unde, din 100 de fete, rămâneau 20. Pe mine m-au ales între cele 20", povesteşte Rita. A urmat o carieră de model în Italia, după care s-a întors în România şi a deschis o casă de modă. 

Roberta Anastase, Miss România

În anul 1994, Roberta a concurat la "Miss România", alături de Andreea Marin, Iulia Frăţilă şi Simona Pătruleasa. Anastase a câştigat coroniţa. Roberta ne-a reprezentat şi la „Miss Universe". Însă, ea a refuzat să-şi facă o carieră în lumea modei şi ales scena politică. În prezent, este preşedintele Camerei Deputaţilor din partea PDL.

Bianca Brad, Miss Prinţesa Frumuseţii

În anul 1990, Bianca Brad participa la concursul naţional „Miss Prinţesa Frumuseţii". Blonda cu ochi albaştri cucerea marele premiu. Pentru frumuseţea ei, a fost răsplătită cu un automobil marca Dacia.