România mondenă. 6 vedete care condamnă violul. Ce mesaje postează?

27 Iulie 2015
Eliberarea celor şapte tineri din judeţul Vaslui care au violat în luna noiembrie 2014 o elevă de liceu a produs un val de indignare în toată ţară. Atât cetăţenii de rând, cât şi vedetele, s-au implicat într-un protest virtual pe reţelele de socializare. 

Virgil Ianţu a fost cel care a iniţiat o campanie pe Facebook, fiind urmat la scurt timp şi de alte personalităţi din showbiz, iar Cătălin Moroşanu s-a oferit să plătească un psiholog care să o ajute pe fata abuzată sexual să treacă peste această traumă

Virgil Ianţu

"La sugestia voastră, am schimbat mesajul, în română. Mai mult, m-a insiprat o campanie internaţională, care la momentul respectiv a creat efectul potrivit. Vă invit să vă alăturaţi iniţiativei şi să postaţi şi voi mai departe mesajul personal, poate aşa, ajunge acolo unde trebuie! V.  #‎barbatiiadevaraticondamnaviolul‬ ‪#‎violulecrima‬", a scris Virgil Ianțu, pe Facebook. 

Trooper

Membrii formaţiei rock Trooper au fost printre primii care au reacţionat vehement împotriva eliberării din arest a celor şapte tineri din Vaslui care au violat o elevă. Alin Dincă, solistul trupei, a postat un filmuleţ pe Facebook în care condamnă violul şi mai ales pe cei care consideră că victima are o parte din vină. Solistul s-a declarat şocat de faptul că cei şapte violatori au susţinători în rândul tinerilor.
"Poate că filmuleţul postat de mine era prea lung şi băieţii ăştia nu au putut să urmarească firul până la capăt. Am să încerc să le explic în scris:
1. NU înseamnă NU!
2. Nu există "provocare" pentru viol. Asta înseamnă că toţi putem viola dupa propriile impresii cum că am fost "provocaţi". Şi mulţi dintre voi veţi înţelege asta în puşcărie.
3. Un om se îmbracă fix cum vrea. (foarte important)
4. Un violator nu se corectează niciodată. Deci nu are de ce să primească o noua şansă", a scris solistul Trooper pe pagina de Facebook a formaţiei.

Radu Vâlcan

Prezentatorul reality show-ului "Insula iubirii" a postat la rândul său o fotografie pe Facebook în care ţine în mâini o foaie cu mesajul "Bărbaţii adevăraţi condamnă violul!". 
"Virgil Ianţu a pornit această campanie! Bravo pentru iniţiativă! Una absolut normală şi necesară. Vă invit să vă alăturaţi, cu încredere şi discernământ", a scris vedeta.

Bogdan Vlădău

Şi Bogdan Vlădău, fostul protagonist al emisiunii "Burlacul" şi concurent al reality show-ului "Sunt celebru, scoate-mă de aici!" s-a implicat în campania virtuală împotriva violului. Actorul s-a fotografiat ţinând în mâini o pancartă pe care era scris "Bărbaţii adevăraţi condamnă violul!" şi a postat imaginea pe Facebook.

Cătălin Moroşanu

Cătălin Moroşanu s-a oferit să plătească un psiholog care să o ajute pe fata abuzată sexual să treacă peste această traumă şi i-a promis că va fi alături de ea pe data de 14 august, când va avea loc următorul termen de judecată.
"Dacă ar fi fost fiica mea, i-aş fi răstignit pe toţi şapte. Dacă aveţi nevoie de ajutorul meu, sunt aproape de voi, la Iaşi, şi pot face orice. Am înţeles că Raluca are nevoie de un psiholog. Voi plăti eu totul cât timp va dura şi oricat ar costa”, a declarat luptătorul în cadrul emisiunii „La Măruţa” .

Cezar Ouatu

Tenorul Cezar Ouatu, care a reprezentat România la Eurovision în 2014, a scris la rândul său într-o postare pe Facebook: "Noi suntem lumea! Condamnă violul! Ia atitudine!"