România mondenă: 5 vedete care au grijă de sănătatea lor în străinătate

8 Aprilie 2014
Majoritatea vedetelor din România aleg ca atunci când au probleme de sănătate să apeleze la ajutorul medicilor din străinătate, în special datorită serviciilor oferite de spitalele de peste hotare.

Xonia s-a operat în Australia

În urmă cu aproximativ două săptămâni, cântăreaţa Xonia a afirmat că s-a întors din Australia, acolo unde a suportat o operaţie la nivelul maxilarului. Vedeta le-a declarat reporterilor de la Kanal D că şi-a scos toate măselele de minte, operaţia costând aproximativ 3.000 de euro.

Lora, internată la un spital la care apelează sute de români anual

În vara anului trecut, cântăreaţa Lora şi-a anunţat fanii, prin intermediul contului ei de Facebook, că este internată la spitalul Anadolu din Istanbul, cel mai vestit pentru tratarea cancerului în Estul Europei.

„Trebuie să mă operez şi partea bună e că timpul de refacere e de maxim o lună. E importantă tehnologia. În România trebuia să stau 6 luni să mă refac. Corpul meu vrea vacanţă şi o va primi. Aveţi grijă de voi“, a scris Lora pe celebra reţea de socializare.

La două săptămâni după anunţul făcut pe Facebook, Lora s-a operat în Turcia şi a ţinut să le spună din nou fanilor ei că totul a decurs bine, postând pe internet şi un filmuleţ în care atât ea, cât şi medicii turci, explicau prin ce a trebuit să treacă.

Potrivit datelor oficiale oferite de cei de la Anadolu Istanbul, 30% din pacienţii străini care vin anual la acest spital sunt din România. În 2013, pacienţii români au făcut 5,200 de examinări, 1,580 dintre acestea fiind prima examinare.

60% dintre pacienţii români care au venit în 2013 la Anadolu s-au tratat în cadrul Institutului Oncolologic, dintre aceştia 27% au urmat tratamente în cadrul centrului de oncologie medicală, 23% în cel de radioterapie oncologică şi 10% în cel de chirurgie oncologică. Restul pacientilor români (40%) aleg acest spital pentru chirurgie generală, ginecologie, urologie sau hematologie. 

Julia Jianu, ajutată de medicii turci să rămână gravidă

Cântăreaţa Julia Jianu s-a chinuit ani la rând să rămână gravidă, însă se pare că unele probleme de sănătate nu au lăsat-o să-şi îndeplinească acest vis. În vara anului trecut, Julia a fost în vacanţă în Turcia, alături de familia ei şi de Nicu Gheară, artista afirmând că a reuşit atunci să-şi rezolve şi problemele de sănătate.

„Am fost la clinica Anadolu din Istanbul, pentru analize generale. O doctoriţă mi-a spus că am o problemă din cauza căreia nu pot avea copii şi care trebuie scoasă. Problema a fost rezolvată de doctoriţa turcă în zece minute. Acum pot să rămân însărcinată oricând“, a spus Julia Jianu.

Şerban Huidu, operat la cap în Austria

La începutul anului 2011, Şerban Huidu a fost internat la Spitalul Universitar din Innsbruck, Austria, în urma unui accident la schi. Huidu a încercat să ocolească un grup de copii şi a aterizat într-o zonă împădurită, unde s-a lovit cu capul de un copac. Medicii austrieci l-au diagnosticat cu o fractură la nivelul craniului şi l-au indus în comă artificială pentru a putea lucra în condiţii optime.

Teo Trandafir, mai multe intervenţii la Viena

În ianurie 2011, Teo Trandafir a fost internată de urgenţă cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie la Spitalul Elias din Bucureşti. Apoi, pentru că starea de sănătate a vedetei se înrăutăţea, a fost transportată cu un avion privat la Clinica AKH din Viena. Aici, a fost supusă mai multor intervenţii chirurgicale complicate. În septembrie 2011, vedeta TV a fost operată pentru a treia oară, tot la Viena.