România mondenă: 5 vedete care au făcut depresie. Vezi din ce cauză!

7 Iunie 2012
Depresia este o boală care afectează tot mai multe persoane, ba mai mult, este considerată boala secolului în care trăim. Potrivit datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, peste 450 de milioane de persoane suferă de boli sau dizabilităţi mentale. Mai grav este fapul că depresia este mai întâlnită decât alte afecţiuni grave precum cancerul sau SIDA, iar creşterea numărului de persoane afectate va reprezenta o reală problemă, mai ales pentru ţările în curs de dezvoltare care au foarte puţine resurse destinate bolilor mentale. Nici vedetele nu au scăpat de această afecţiune. Însă, au ştiut cât de important este să apeleze la ajutorul medicilor specialişti pentru a se trata.

Lora a ajuns la spital din cauza depresiei

Lora a povestit cum a ajuns la Spitalul 9 din cauza problemelor şi depresiei prin care a trecut. "După despărţirea de Wassabi am suferit foarte mult. M-am îndrăgostit foarte tare şi am ajuns într-o depresie gravă. Nu m-a iubit, nu a crezut în mine. Nu mai puteam să cânt. Am ajuns la Spitalul 9, la Psihiatrie. Atunci m-am apucat de fumat, eram pe holurile spitalului şi uitându-mă la feţele oamenilor de acolo mi-am dat seama că asta e cea mai mică problemă a mea, că vreau să cânt, că n-aveam niciun ban, iubitul nu mă mai iubea. Expresia cu arde carnea pe tine e adevărată, aveam vasele sparte pe faţă şi m-am speriat. Am fugit de acolo. Am trecut peste datorită unor oameni care m-au ajutat, mi-au salvat viaţa. Acum am mult mai multă putere şi maturitatea să fac diferenţa dintre ce este cel mai important în viaţă şi ce este o piedică", a povestit Lora la CANCAN TV.

Andreea Marin a ajuns la psiholog

Andreea Marin a trecut, după naştere, printr-o perioadă mai grea din viaţa ei. Atunci, vedeta TV a reuşit să treacă peste depresie cu ajutorul psihologului. "Nu am vrut să ştie nimeni că am mers la psiholog. Eu nu vreau să mă plângă nimeni. Mama m-a învăţat că, atunci când am o problemă, trebuie să zâmbesc. Bineînţeles, pe umărul celor dragi poţi să pui capul şi să plângi, însă nu trebuie să ştie toată lumea problemele mele. Depresia e o boală, nu e o vină. Ne paşte pe toţi, din pricina stresului în care trăim, a lipsei de informare", a explicat diva.

Bianca Brad nu a suportat gândul că i-a murit copilul

După ce a pierdut-o pe fetiţa ei, Ema, cu doar câteva zile înainte de a o naşte, în 2007, Bianca Brad a fost copleşită de durere. Ea a povestit că ajunsese să caute pe internet modalităţi de suicid cu succes de 100%. "Îmi făcusem şi eu un plan, îmi pusesem acea mască socială, care mă ajuta să ascund disperarea prin care treceam, am şi acum lucrurile pe care le pusesem în ordine pentru ca fiul meu, Luca, să le gasească după ce eu nu voi mai fi fost. Eu am fost deturnată de la această hotărâre pe care o luasem, pentru că am început să citesc despre depresie, să-mi dau seama ce mi se întâmplă. Gandul la Luca m-a ţinut în viaţă", a mărturisit Bianca Brad.

Mihai Mitoşeru s-a tratat cu antidepresive

Asupra lui Mihai Mitoşeru, accidentul din 2000, în urma căruia iubita lui a murit, a lăsat urme adânci. El a fost diagnosticat cu anxietate, atacuri de panică şi chiar depresie. Doar faptul că a fost susţinut de prieteni şi a luat antidepresive timp de mai bine de un an l-a ajutat să-şi revină.

Anca Badiu, depresivă din cauza bolilor şi a kilogramelor în exces

Fosta solistă a formaţiei Class, Anca Badiu a suferit din cauza mai multor probleme de sănătate în decursul ultimilor ani. Doctorii i-au găsit un chist uretral din cauza căruia a fost operată iar apoi medicii i-au prescris un tratament cu hidrocortizon, substanţă ce a făcut-o să ia foarte mult în greutate. Din această cauză, Anca a devenit depresivă şi a fost la un pas să-şi ia viaţa. "Eram distrusă. Unii dintre prietenii mei râdeau de mine pe la spate, că eram grasă, mă vedeam grasă prin reviste şi nu puteam slăbi, credeam că nu mai am concerte pentru că eram grasă, credeam că trăiesc degeaba, viaţa mea devenise de nesuportat. Am crezut că înnebunesc. Mi-am dat seama că sunt pe buza prăpastiei şi am mers la un psiholog, care m-a ajutat să depăşesc momentul, spunându-mi că trebuie să încep să mă plac şi să încerc să fiu fericită cu mine însămi, aşa cum sunt. Încet-încet, am început să cred şi eu în vorbele lui şi mi-am dat seama că în viaţă trebuie să faci ce îţi place", a povestit Anca, în revista Ciao.