România: Din ce scot bani 7 foste vedete TV

8 Noiembrie 2011

Chiar dacă s-au retras din faţa camerelor de luat vederi, multora dintre vedetele de top din România nu le merge deloc rău. Este drept, această teorie poate fi greu de crezut, ştiut fiind faptul din televiziune, dacă eşti un nume, poţi să câştigi foarte bine. Ei bine, iată că persoanele cu notorietate care au decis să se retragă din faţa telespectatorilor au avut un plan B, foarte bine pus la punct, care îi ajută astăzi să trăiască la acelaşi nivel sau poate, de ce nu, mai bine.

Mihaela Rădulescu, afaceri cu fostul soţ, amfitrion şi imagine

Deşi este plecată din ţară de trei ani de zile, Mihaela Rădulescu continuă să fie o figură prezentă în peisajul public din România. Vedeta răspunde prezent de fiecare dată când este chemată să prezinte câte un eveniment, iar acest lucru se întâmplă destul de des. De exemplu, la evenimentul care anunţa lansarea unui hotel din Piteşti, acum câteva zile, Rădulescu a primit un onorariu de 5000 de euro. În plus, este de notorietate faptul că, împreună cu fostul soţ, Elan Schwartzenberg, fostul moderator TV conduce lanţul de magazine Picioru' gras.

În plus, săptămâna trecută, Rădulescu a câştigat nu mai puţin de 127.000 de euro, a scris Click, în ediţia de weekend. A prezentat lansarea "X20 – primul catalog de artă contemporană românească" unde a câştigat 5.000 euro şi tot atât a primit pentru lansarea produsului "4 Femina". 2.000 de euro i-au mai intrat în cont pentru contractul de imagine pentru bicicleta Land Rover, iar cel semnat cu Range Rover Evoque i-au adus Mihaelei Rădulescu 30.000 de euro şi o maşină de 35.000 de euro. Restul de bani, 50.000 de euro, i-a primit pentru filmarea unui spot publicitar pentru un nou brand de haine.

Andreea Marin, amfitrion şi femeie de afaceri

În ciuda faptului că afacerile nu-i mai merg chiar atât de bine, Andreea Marin nu se poate plânge. Se ştie foarte bine că fosta divă a Surprizelor este una dintre cele mai scumpe vedete din România, ajugând să ceară chiar şi 125 de euro pe minut, la evenimentele pe care le prezintă. În plus, vedeta se ocupă de proiectul Şcoala mamelor şi este director editorial al publicaţiei "Business Woman", unde lunar scrie un editorial de obicei, culmea, pe teme care nu ţin de sfera afacerilor.

Lucian Mândruţă, mai bogat în şomaj

Fostul prezentator de la Antena 2 nu pare să fi pierdut mare lucru de când a încheiat colaborarea cu trustul din Băneasa. La începutul acestei primăveri, presa scria că Mîndruţă a câştigat din afaceri nu mai puţin de 600.000 de euro, în 3 ani. El avea atunci 5 firme înregistrate la Registrul Comerţului, din care, ce-i drept, nu funcţionau decât 3. În momentul în care şi-a anunţat retragerea, Mândruţă declara că nu mai are de gând să se întoarcă în televiziune, preferând să se ocupe de firma de PR pe care a înfiinţat-o de curând. "Deocamdată nu ştiu exact ce voi face, nu sunt trist, n-am nicio depresie. Până mă voi decide ce voi face în continuare, am de gând să mă ocup de firma mea de PR, să o fac să crească. Am foarte multă treabă şi fără să lucrez". În plus, Mândruţă este şi profesor la Şcoala de Televiziune Tudor Vornicu.

Mugur Mihăescu, bar şi muzică

Garcea sau Leana a lui Costel... Acestea sunt personaje lansate de Mugur Mihăescu, dar lăsate astăzi în urmă pentru afaceri. Mugur Mihăescu a intrat în business acum câţiva ani, când un prieten l-a cooptat ca partener într-o afacere. Apoi a pornit business-uri pe cont propriu, în imobiliare şi HoReCa. Astăzi se ocupă de un bistro în Centru Vechi şi de magazinul Muzica pe care l-a achiziţionat anul trecut. În ambele locuri a investit destul de mult pentru consolidare şi reamenajare, însă nu regretă pentru că: "nu poţi să faci într-un sat clădire de birouri, dar nici în mijlocul unor clădiri de birouri târg de animale".

Şerban Huidu, producător TV

Chiar dacă a decis să se retragă din faţa camerelor de luat vederi după accidentul petrecut acum câteva săptămâni, în urma căruia au murit 3 persoane, Şerban Huidu continuă să câştige suficient din afacerile pe care le are. El a câştigat 11,7 milioane de lei din 2001 până în prezent, profit net, de pe urma firmei sale Hodoronc-Tronc Production SRL, la care este asociat şi administrator. Firma are ca obiect de activitate producţia cinematografică, video şi de programe de televiziune. El mai deţine firma Kiss Travel, o agenţie de turism, unde este asociat cu soţia lui, Cristina, care a avut pierderi de 200.000 de lei în perioada 2007-2009, dar care în 2010 a adus un profit de 73.000 de lei.

Florin Călinescu, un actor multimilionar

"Am jucat vreo două pokere cu Sorin Ovidiu Vîntu" sau "Sârbu era regizor, eu vedeta. Eu am rămas vedeta. El este multimilionar. Dacă el îşi zicea tatăl PRO TV-ului, eu sunt mama PRO TV-ului. Acolo am făcut bani serioşi". Acestea sunt două dintre replicile celui mai bogat actor din România care însă preferă să nu vorbească foarte mult despre afacerile lui. "Nu vreau să fiu ipocrit şi să spun că sunt sărac. Am câteva sute de mii, acolo, am cinci case, maşini şi copiii studiază în Anglia", declară deţinătorul companiei Optica Română. În plus, fosta vedetă TV mai deţine un restaurant şi 300 de hectare de vie la Mediaş.

Marius Tucă, presă şi restaurant

A trecut demult vremea când Marius Tucă ţinea telespectatorii cu gurile căscate în faţa micilor ecrane. Astăzi, fosta vedetă TV face presă, fiind directorul ziarului Jurnalul Naţional, dar are şi afacerile proprii. Printre acestea se numără lanţul de restaurante Taverna Sârbului, unde este unul dintre acţionari. În plus, Tucă este directorul general şi administrator unic al Editurii Intact.