România: 8 vedete care au făcut România de râs

1 Decembrie 2011

În mod clar vedetele, persoanele publice dintr-o ţară reprezintă imaginea acesteia în afara graniţelor. Nu mai trebuie explicat că acest lucru trebuie făcut cu demnitate, eleganţă, rafinament şi aşa mai departe. Există, însă, destule cazuri când nu se întâmplă aşa, ba mai mult decât atât, aceşti oameni par croiţi să obţină rezultatul invers. Despre românii care ne-au făcut ţara de râs peste hotare vom discuta astăzi.

Adrian Mutu a fost cândva prieten cu drogurile

Fotbalistul, despre care s-a scris mereu că are un talent înnăscut, a provocat un mare scandal în Anglia, atunci când, în urma unui test antidoping, s-a descoperit că se droghează. Isteria a dus la eliminarea lui din echipa clubului Chelsea şi la pericolul de a nu mai juca niciodată. Lucrurile s-au liniştit atunci, şi Mutu a ajuns la Fiorentina, unde a fost depistat din nou pozitiv. Tot în perioada în care a jucat la echipa italiană, Mutu a fost acuzat de un barman că l-a bătut atât de tare încât a ajuns la spital, urmând apoi să fie operat de două ori pentru o reconstrucţie de piramidă nazală.

Fetele de la Indiggo s-au făcut de râs la American Idol

După ce au încercat o carieră muzicală în România, fetele de la Indiggo au plecat în America, despre care şi ele, ca şi alţii, au crezut că este într-adevăr ţara tuturor posibilităţilor. Iată, însă, că participarea la celebrul concurs American Idol nu le-a ajutat decât să se facă de râs. Chiar şi aşa, fetele nu se lasă şi, după ultimele informaţii, se pare că Mihaela şi Gabriela au înregistrat un clip, pe cont propriu, în Arizona şi încă mai cred în talentul lor.

Gabriela de la Cheeky Girls, prinsă furând

Evenimentul s-a întâmplat la începutul acestui an când una dintre gemene a primit un avertisment din partea poliţiei britanice, după ce a fost prinsă furând dintr-un supermarket britanic. Potrivit tabloidului The Sun, cântăreaţa a furat legume şi câteva produse cosmetice, în valoare totală de circa 40 de lire sterline (47,5 euro) dintr-un magazin ce face parte din reţeaua de supermarketuri Sainsbury. "Am văzut-o în timp ce era escortată către ieşire de către agenţii de pază. I-am recunoscut chipul pentru că o ştiam de la televizor şi nu mi-a venit să cred ceea ce se întâmplă", a declarat un martor. Mai târziu a venit şi explicaţia oficială. Mama gemenelor a declarat că fiica ei se antrena, de fapt, pentru un rol pe care urmează să-l interpreteze în curând. Aceasta susţine că tânăra ar urma să interpreteze rolul soţiei unui gangster.

Nikita, arestată în Spania

După ce a speriat România cu felul în care obişnuieşte să se comporte, blonda cu suflet de bărbat a luat drumul Spaniei, în speranţa că acolo o va duce mai bine. Iată, însă, că nu a fost aşa. Ea a fost arestată şi i s-a luat copilul. Disperată, Nikita a încercat să-şi explice situaţia în presa din România: "Ajutaţi-mă, mi-au luat copilul! M-au bătut la secţie şi mi-au luat copilul. Un poliţist şi o poliţistă m-au bătut! Nu ştiu o boabă de spaniolă. Au venit nişte femei, aveau nişte condici, cred că sunt martore sau nu ştiu ce. Mi-au pus la dispoziţie un avocat din oficiu, dar nu înţeleg ce se petrece! Sunt a nimănui aici!".

Adrian Cioroianu s-a tras de brăcinari cu Regele

În noiembrie 2007, aflat în vizită în Spania, în delegaţia care îl însoţea pe preşedintele Traian Băsescu, Cioroianu, pe atunci Ministru de Externe, i s-a adresat într-un limbaj colocvial suveranului spaniol. În timpul ceremonialului de primire, ministrul i-a spus regelui Juan Carlos: "Good point, good, good point". Mai mult, ministrul de Externe a continuat, ridicând degetul mare de la mâna dreaptă în sus, cu pumnul strâns în dreptul pieptului, facându-i regelui Juan Carlos semnul OK. Aceasta nu a fost singura dată când Cioroianu a făcut-o lată şi nu degeaba a fost denumit Ministrul Gafelor. Nici vizita omologului său sârb, înregistrată la începutul anul 2008, nu a fost lipsită de peripeţii. Cu această ocazie, Cioroianu i s-a adresat omologului său sârb, întâmpinându-l la sediul MAE, în prezenţa presei, cu formula deloc protocolară: "Vuk, my friend".

Elena Băsescu nu înregistrează "succesuri" la Bruxelles

Mezina preşedintelui îi delectează pe europarlamentari cu noi "delicii gramaticale româneşti". Printre acestea să ne amintim de dezacordul "vor fi traduse în toate limbile oficiale a UE", spus în Plenul Parlamentului şi de încurcătura gravă în cifre. "Guvernul elveţian însă a hotărât să ne acorde un împrumut nerambursabil de 120 de miliarde de euro", a spus Elena Băsescu, în loc de 120 de milioane.

George Becali, chiulangiul din Parlamentul European

În vara acestui an, conform datelor puse la dispoziţie de organizaţia Votewactch, Adevărul.ro scria că latifundiarul din Pipera avea un coeficient de prezenţă la lucrări de 29%. Surprinzător este că a susţinut mai multe declaraţii în plen, 57, decât zile de prezenţă, 31. Există însă o exlipcaţie. Imensa majoritate a declaraţiilor reprezintă explicaţii asupra votului. Acestea se dau după încheierea votării, când, în general, parlamentarii au şi părăsit sala. Explicaţiile se contabilizează în dreptul fiecărui deputat, dar valoarea lor politică este practic nulă.

Adrian Severin, euro-şpagă de 100.000 de euro

Trei europarlamentari, printre care şi Adrian Severin, s-au declarat dispuşi "să-şi vândă serviciile" contra unor sume de până la 100.000 de euro unor jurnalişti ai ziarului britanic "Sunday Times", care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby, informează AFP duminică (20 martie 2011). Europarlamentarul Adrian Severin apare într-o înregistrare video, în care promite unor jurnalişti sub acoperire de la publicaţia britanică The Sunday Times că va aranja introducerea unui amendament la o directivă europeană în Parlamentul European, acceptând să primească o sumă considerabilă de bani în schimb. Respectivul amendament a fost introdus cu ajutorul unui alt europarlamentar român, Sebastian Bodu.