România: 7 vedete distruse de politică

15 Noiembrie 2010
Oana Zăvoranu a încercat "să-l cucerească" pe Vadim, dar nu i-a reuşit. Luminiţa Anghel a cheltuit mulţi bani. Florin Călinescu şi-a pierdut notorietatea. Victor Socaciu şi-a distrus sănătatea. Şi toate astea din cauza politicii.A meritat sau nu?

Acestea sunt numai o parte dintre exemplele negative de vedete care au decis la un moment dat că ar fi mai bine pentru ele dacă ar apărea pe listele vreunui partid politic.

Foto: Mediafax

Oana Zăvoranu, stilist pentru Vadim Tudor

Fosta actriţă de telenovele s-a înscris în PRM, în noiembrie 2007. O asociere ciudată pentru mulţi, explicată astfel de liderul partidului, Corneliu Vadim Tudor:

"Este nevoie de tineri patrioţi şi cu frica lui Dumnezeu şi Oana are toate aceste calităţi. Îşi vede de treaba ei, de familia ei". Promisiunile şi declaraţiile pline de patos au fost date uitării pentru că în vara lui 2008, ”querida” decide să părăsească plutonul din cauza... piercing-urilor şi a tatuajelor.

Luminiţa Anghel şi-a cheltuit banii pe politică

"Recunosc că am intrat în politică pentru că de la etaj, de acolo, se pot schimba lucruri dacă există bunăvoinţă, implicare afectivă, dacă oamenii care sunt pe funcţiile care sunt ar fi aplecaţi şi spre cei care au probleme şi nu doar spre buzunarul lor", explica Luminiţa Anghel la emisiunea ”Agentul VIP”, de pe Antena 2.

"Să ştii că eu am intrat cu o sumă în cont mult mai mare în politică şi am ieşit cu ea mult mai mică, deci există şi fraieri ca mine", a adăugat ea. Doi ani mai târziu, adică în martie anul acesta, după ce şi-a făcut socotelile, a decis că este cazul să se retragă

Teo Trandafir, politica cea mai proastă alegere

"Televiziunea şi politica nu sunt complet despărţite, ci complementare. Pot merge mână în mână. M-am înscris în PDL pentru că mă poate ajuta să duc la bun sfârşit nişte planuri cu care mă chinui de nişte ani, singură. Am acceptat oferta PDL pentru că mi-s dragi copiii, au probleme multe şi aş vrea să ajut. Sunt atât de pornită şi atât de furioasă în urma lucrurilor pe care le-am văzut încât sunt sigură că voi reuşi", declara vedeta TV în martie 2010 atunci când intra cu entuziasm în această apă tulbure.

Eşecul ei ca politician a fost cel în care, într-un mod inexplicabil, a votat împotriva propriului partid, în favoarea moţiunii de cenzură depusă PSD şi PNL. 

Irina Loghin, membru PRM

Binecunoscuta interpretă de muzică populară a reuşit să stârnească multe controverse în momentul în care a decis să coboare de pe scenă, direct pe scaunul de deputat din partea PRM, în anul 2000, pentru ca patru ani mai târziu să devină senator din partea aceluiaşi partid.

A fost parlamentar de Giurgiu şi consilier în Capitală, dar în 2008 a decis să renunţe la tot şi să se întoarcă la vechea dragoste, muzica. Nu trebuie să omitem, însă, faptul că în timpul mandatelor pe care le-a avut Irina Loghin a făcut o grămadă de gafe

Florin Călinescu, nimic nu a mai fost la fel după politică

Când şi-a început cariera politică era un prolific om de televiziune, cu mare impact la public. Acesta a fost ingredientul principal pentru care a fost ofertat şi de PSD şi de PNL. Politician fiind, Călinescu s-a bazat în mare parte pe sprijinul prietenilor, însă aceştia nu l-au putut ajuta în momentul în care notorietatea lui a scăzut.

A fost exclus din organizaţia PNL Piteşti, la începutul acestui an, după ce a făcut declaraţii împotriva liderilor Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu. În plus, un alt motiv de excludere a fost acela că nu şi-ar fi plătit niciodată cotizaţia la partid

Victor Socaciu, de la partid la spital

Problemele iscate în mediul politic, situaţiile în care a fost pus ca artist în sala de plen, nu i-au picat tocmai bine folk-istului. În septembrie anul trecut, Socaciu se afla pe masa de operaţie la Cluj, unde a suportat o intervenţie chirurgicală dificilă la rinichi.

Deunăzi, deputatul PSD a intrat într-un conflict deschis cu Alin Popoviciu care, într-o emisiune de la Realitatea TV, îi tot amintea lui Socaciu că este om de muzică şi că nu prea se pricepe la politică. Aşadar, politica daunează grav... statutului de vedetă show-biz

Ionuţ Dolănescu a fost verde "verde"

Debutul artistului în mediu politic a rămas în memoria opiniei publice datorită unei gafe monumentale pe care a făcut-o fix de la lansare în mişcarea ecologistă.

"România are grave probleme de... poluţie"
, susţinea în 2008 proaspătul politician. Printre colegii de partid ai trubadurului se numărau la vremea respectivă verzii Sişu şi Puya. "Am ales Partidul Verde pentru că mă regăsesc în ideile şi în programul politic promovat"