România: 7 vedete care-şi trăiesc drama în tăcere

19 Decembrie 2011
Există oameni care aleg să-şi "urle" suferinţa, există alţii care, din contră, vor să-şi păstreze suferinţa numai pentru ei. Nu este vreun model, nu există vreun şablon care să traseze o modalitate corectă de a "funcţiona" în astfel de situaţii, dar sigur se întâmplă ca mulţi să-i aprecieze pe cei care păstrează discreţia. Poate pentru că sunt atât de îngropaţi în propriile griji, încât nu mai vor să se încarce şi cu cele ale oamenilor din jurul lor.


În acest context, vom discuta astăzi despre o serie de persoane publice de la noi care, în momentul în care s-au găsit în faţa unei drame sau au fost chiar în mijlocul ei, au decis să tacă.

Cornel Dinu: "Abia mai am inimă să trăiesc"

Acestea au fost singurele cuvinte pe care le-a spus "Procurorul" după decesul Silvioarei, aşa cum îi spunea el celei care i-a fost soţie timp de 32 de ani. Silvia Dinu (63 de ani) a decedat în noaptea de miercuri spre joi la Spitalul Floreasca, acolo unde fusese internată de mai multă vreme şi unde acum i se amputase cel de-al doilea picior. Femeia suferea de diabet, boală care i-a agravat starea de sănătate, conducând la arterită, ciroză şi probleme renale, în urma cărora făcea dializă. Complicaţiile bolii au dus la amputarea, pe rând, a ambelor picioare.

Mihaela Tatu a dus o luptă grea, dar a învins

O perioadă destul de lungă de timp nu am mai auzit nimic de Mihaela Tatu. S-a retras din viaţa publică, nu a mai participat la evenimente, nu a mai răspuns la telefon. Răspunsul l-a dat chiar vedeta, scurt, într-un interviu pentru revista VIP, acordat în toamna anului trecut. "Problema primordială a vieţii mele, în acest moment, este starea mea de sănătate şi atât. De asta nu mă mai duc la evenimente, nu mănânc, nu ies nicăieri şi mă ocup doar de mine. Deocamdată nu pot să spun nimic, dar când voi vedea eu că lucrurile merg bine, atunci o să mă desfăşor. Din acest motiv nici măcar nu mai răspund la telefon. E vorba de energia pe care o consum pentru mine şi nu pot să mi-o risipesc în exterior, nu e momentul potrivit. Decât să ajung la cuţit, prefer să urmez o perioadă lungă un regim strict şi îmi văd doar de treburile mele. Îmi văd de sănătate deoarece vine un moment în viaţa oricărui om când apar unele probleme. Un nodul, un fibrom sau probleme la articulaţii. Pentru mine, a venit momentul să mă echilibrez şi prefer să fiu mai retrasă. Au trecut două săptămâni de când ţin acest regim drastic şi mai am încă cinci. Peste cinci săptămâni o să mai merg la un alt control să văd dacă ceea ce am eu s-a retras şi dacă nu e vreo altă urâţenie", spunea Mihaela Tatu atunci. "Acum sunt bine, însă am trecut şi prin momente dificile. Când le-am spus celor din conducerea televiziunii (n.r. Antena 2) că voi intra în concediu i-am rugat să nu dea un comunicat de presă în care să spună telespectatorilor despre motivele care mă ţin departe de ei. Am considerat că este mai bine să fiu discretă", a declarat vedeta pe iulianatudor.ro.

Răzvan Ciobanu, decăderea unui geniu în modă

Designerul a trecut printr-o perioadă despre care preferă să nu vorbeasca foarte mult, dar care l-a marcat extrem, atât la capitolul financiar, dar mai ales la cel sentimental. A fost consumator de droguri, a fost în pragul falimentului, "s-a ascuns sub pat", aşa cum obişnuieşte să numească perioada în care s-a retras, însă acum este din nou în faţa reflectoarelor. Viaţa lui nu este nici acum complet refăcută, însă încet, încet spune că o să revină la statutul de "copil teribil al modei". După o lungă perioadă de timp, Răzvan Ciobanu a acceptat să vorbească în public despre drama vieţii sale. Creatorul de modă a relatat cu lux de amănunte viaţa lui înainte şi după consumul de cocaină, urmat de o cruntă depresie. O depresie care l-a pus la pământ timp de şase luni şi in urma căreia s-a ales cu falimentul.

Alexandru Papodopol şi Ioana Ginghină, drama unei avort provocat la 5 luni de sarcină

Astăzi sunt părinţii Ruxandrei, o fetiţă superbă, însă în primăvara lui 2007 erau doi viitori părinţi care au fost anunţati de medici că trebuie să renunţe la sarcină din cauza malformaţiilor pe care le avea fătul. Cei doi actori au trecut prin clipe cumplite, atât din punct de vedere psihic, cât şi din punct de vedere fizic, şi au decis, la momentul acela să ţină pentru ei această dramă. După câteva luni, după ce s-au mai închis rănile, soţii Papadopol au vorbit pentru prima dată despre clipele de groază prin care au trecut, fără a pune accentul pe suferinţa lor, ci explicând că... "vreau să fac cunoscută povestea mea şi vreau să ajut cât mai multe femei să devină conştiente de importanţa testelor care trebuiesc făcute, mai ales înainte de sarcină, dar şi în primele luni. De exemplu, există un set de analize – se numeşte triplul test şi îţi oferă informaţii în proporţie de 70% despre sarcină. Dar mai trebuia să mai trec printr-o procedură prin care ţi se ia o mostră din lichidul amniotic (amniocenteză), care are o relevanţă de 90%. Însă pe aceasta nu am mai făcut-o. Poate aşa aş fi aflat mai devreme".

Dragoş Moştenescu, pe punctul să-şi piardă una dintre fetiţe

Pe 31 august 2009 actorului Dragoş Moştenescu i se năşteau gemenele, Ana şi Elena. După primul control neonatologic, familia Moştenescu a fost zguduită de diagnosticul pe care l-au primit de la medici. Una dintre fetiţe, Elena avea o malformaţie la inimă, cunoscută sub numele de Tetralogia Fallot, care fără operaţie ar fi condamnat-o pe copilă la moarte în câteva luni. Şocant a fost şi faptul că intervenţia chirurgicală salvatoare nu se efectueză în România pe pacienţi aşa mici, dar şansa a venit din Germania, de la o clinică din Bad Oeynhausen. În decembrie fetiţa a fost operată, iar astăzi creşte ca un copil normal, fără probleme sau restricţii. Actorul a ales să vorbească foarte puţin despre această tragedie din viaţa lui, explicând mai mult care sunt formalităţile în astfel de cazuri, încercând în acest mod să-i ajute pe cei care trec prin astfel de necazuri.

Mirabela Dauer şi povara unui copil pe care nu-l vede

Despre Mirabela Dauer marele public ştia până acum câteva luni că este singură, că nu are copii. De fapt, adevărul este altul. Mirabela Dauer are un băiat, Nanu, care i-a fost luat când avea 3 ani, astăzi are 35 de ani. Resentimentele din sufletul băiatului şi rănile din inima mamei au fost şi sunt încă foarte puternice. Artista a ţinut acest secret pentru ea mult timp, ieşind în faţa publicului numai în momentul în care au început să apară tot soiul bârfe despre această situaţie. "Nu pot forţa pe nimeni să mă iubească!", asta spune artista despre relaţia pe care o are cu fiul ei.

Mihăiţă Neşu, cu demnitate în cărucior

Fostul stelist trece din luna mai prin clipe groaznice. În timpul unui antrenament al echipei sale de club FC Utrecht, fotbalistul român s-a ciocnit cu un coechipier şi din cauza loviturii la coloana cervicală a rămas paralizat. Starea lui s-a îmbunătăţit, reuşeşte astăzi să-şi mişte una dintre mâini, însă de mers nici nu se pune problema deocamdată. Chiar şi aşa, Neşu preferă să vorbească foarte puţin despre tragedia prin care a trecut, preferând să se recupereze în taină, alături de cei dragi.