România: 6 vedete care au învins cancerul

4 Decembrie 2010
Dana Deac s-a vindecat prin operaţie şi chimioterapie. Corina Dragotescu s-a luptă şi a reuşit. Cristian Ţânţăreanu s-a tratat cu succes de cancer la colon. Acestea sunt numai câteva exemple de persoane publice din România care au reuşit să fenteze una dintre cele mai necruţătoare boli din lume.

Foto: Mediafax

Dana Deac: "Aveam doar două săptămâni, până la declanşarea marelui dezastru!"

În 2008, după un control minuţios, Danei Deac i s-a dat un verdict înfiorător: suferea de cancer mamar în fază terminală. Pentru că nu mai avea încredere în sistemul medical din România, după ce un doctor de aici i-a spus că este sănătoasă tun, jurnalista a plecat la Viena. "Am fost preluată de Fundaţia Renaşterea care a fost un înger pentru mine. M-au sprijinit total", declara Dana Deac, anul trecut, la Happy Hour. Cum a ajuns acolo a început tratamentul cu citostatice şi, în paralel, a urmat un tratament tibetan, care i-a fost de mare ajutor. Astăzi Dana Deac este vindecată, dar se află sub strictă supravegheremedicală

Monica Tatoiu s-a vindecat cu o reţetă naturistă

Fostul director Oriflame România a fost "urmărită" de această maladie toată viaţă. La vârsta de 23 de ani, medicii i-au spus sec că suferă de cancer. S-a încăpăţânat să lupte cu boala fără niciun ajutor, chiar ea afirmând că nu este bună prietenă cu medicamentele. A făcut şi un copil, deşi toţi medicii îi interziceau acest lucru. După naştere totul părea să revină la normal, însă anul trecut boala şi-a făcut din nou apariţia. Soluţia salvatoare, spune Monica Tatoiu, a venit pe cale naturistă. Iată reţeta pe care a urmat-o fosta profesoară de matematică:


- Lăptişor de matcă: 4 grame- Miere de salcâm: 1,5 kilograme
- Polen măcinat: 300 de grame
- Ser fiziologic: 0,2 litri
- Tinctură de propolis: 150 de grame

 

Cu toate acestea, sunt multe voci care contestă efectele tratamentului promovat de Monica Tatoiu. E destul de greu de crezut că poţi să scapi de cancer doar cu propolis, polen şi lăptişor de matcă.

Cristian Ţânţăreanu a luptat un an, dar a reuşit

Milionarul de la Corbeanca a trăit cu teama că ar putea muri în orice clipă, mai bine de un an de zile. Cu diagnosticul de cancer la colon, afaceristul a plecat în Franţa pentru a se trata. După o intervenţie chirurgicală şi un tratament cu citostatice, medicii l-au anunţat pe omul de afaceri că este vindecat în proporţie de 95%.
 
 "Sunt foarte mulţumit. A fost greu cu citostaticele, dar până la urmă am învins. Acum mă simt în formă şi a început să-mi crească şi părul", declara Cristian Ţânţăreanu acum câteva luni.

Corina Drăgotescu a aflat la 8:30, dimineaţa

În urma unui control de rutină, urmat de o ecografie, jurnalista a aflat că suferă de cancer ovarian. A trecut repede peste şocul provocat de această veste şi a început tratamentul.

"Am aflat brusc, într-o dimineaţă, în urma unui control urmat de o ecografie. A fost un şoc, dar primul lucru pe care am vrut să-l ştiu, a fost care sunt paşii imediaţi. Doctoriţa mi-a spus că ar trebui să mă operez a doua zi şi că e posibil să urmez apoi un tratament mai lung. Îi mulţumesc şi acum că nu mi-a dat false speranţe. Undeva, în mintea mea, mai era o speranţă firavă că n-aş avea cancer, dar din nefericire n-am lăsat-o să se dezvolte"
, povesteşte Drăgostescu.

După o serie parcă interminabile de chimioterapie, Corina Drăgostescu a reuşit. Analizele repetate pe care le face sunt în limite normale acum, însă încă trei ani stă cu spaima unei recidive.

Sanda Nicola, o tragedie aduce altă tragedie

După ce băieţelul ei a murit la 3 ore după ce s-a născut, viaţa Sandei Nicole a fost zdruncinată de o altă veste înfiorătoare: avea cancer uterin. Primea această veste în anul 2005, un diagnostic cutremurător: displazie cervicală într-o formă avansată, afecţiune apropiată de cancerul uterin.

Şocant, dar adevărat! Acum s-a recuperat, se implică în tot soiul de campanii organizate împotriva acestei maladii, şi spune cu tărie: "Sunt Sanda Nicola şi am avut cancer!".

Mărioara Murarescu: "Viaţa mea s-a schimbat nu după intervenţia chirurgicală, ci atunci când am aflat adevărul despre boala mea"

La începutul anului 2008 binecunoscuta realizatoare de emisiuni folclorice la televiziunea publică află cu stupoare că suferă de cancer de sân.

"Viaţa mea s-a schimbat nu după intervenţia chirurgicală, ci atunci când am aflat adevărul despre boala mea. A fost şocant, atunci a fost hotarul. Echipa profesorului Blidaru m-a ajutat foarte mult. La spitalul Fundeni, până şi portarii mă întrebau de sănătate. Acum sunt bine, dar mă pot aştepta la orice, trebuie să fiu pregătită pentru ce-i mai rău".

Chiar dacă medicii i-au spus că totul este în regulă, Mărioara Morărescu încă priveşte cu înfrigurare viitorul.