România: 6 cumpene din viaţa vedetelor

22 Octombrie 2011
Ultimul an a fost plin de ştiri în care personaje principale au fost vedetele şi probleme lor grave de sănătate. Fie că au suferit intervenţii chirurgicale, fie că au fost internaţi de urgenţă din cauza unor accidente, persoanele publice de la noi nu fost deloc ferite de necazuri în ultimele luni.

Teo, la un pas de moarte

La începutul acestui an, vedeta TV a fost internată de urgenţă la Spitalul Elias din cauza unor probleme digestive, în primă fază. În urma investigaţiilor s-a descoperit că a fost vorba despre o pancreatită acută, asupra căreia s-a intervenit chirurgicală la clinica AKH din Viena. După cele trei luni petrecute la Viena, când de multe ori medicii s-au temut pentru viaţa ei, Teo s-a întors acasă, unde nu a avut de spus decât câteva cuvinte simple: "A fost o încercare a vieţii!". "Medicii nu au ştiut tot timpul dacă o să scap şi mereu m-am gândit la fiica mea. Hai să ne gândim la cele frumoase. Singura problemă este că nu o pot ridica în braţe pe Maya. Va trebui să ţin un regim ", a adaugat ea atunci, în direct, la Happy Hour.

Şerban Huidu, la marginea prăpastiei

Unul dintre personajele cele mai discutate zilele acestea este, fără doar şi poate, Cârcotaşul Şerban Huidu. Înainte de tragedia prin care a trecut săptămâna trecută, la începutul acestui an, realizatorul TV a fost la un pas de moarte. Aflat în concediu, la schi în Austria, bărbatul a suferit un grav accident, după ce s-a izbit de un pom. O lună de spitalizare, câteva zile în comă indusă, tratamente, ore întregi de recuperare şi prietenii aproape, toate acestea l-au ajutat pe Huidu să treacă de această cumpănă de la finalul anului trecut. "Adevărul e că nu am fost operat, deşi toată lumea a crezut asta, dar, repet, nu am fost operat. M-am lovit la cap şi piftia s-a cam zdruncinat, dar în rest recuperăm intens: facem dicţie, facem kinetoterapie...Sunt bine în linii mari, dar mai am destul de tras", a declarat Huidu, într-un interviu acordat ziarului Adevărul, în luna august.

Elena Cârstea, operată în America

În 2009, artista, care s-a mutat definitiv în America, a suferit o operaţie chirurgicală destul de dificilă, la Spitalul Joe Dimaggio din Miami. Timp de patru ore, medicii americani au încercat să-i elimine anevrismul cerebral situat chiar în spatele ochilor. Pentru a nu-i deschide cutia craniană, specialiştii au ales să-i implanteze un stent. Operaţia a început cu patru ore de întârziere, în jurul orei 22.00, ora României. Cântăreaţa a fost condusă la spital de către mama ei, de soţul ei, Glenn, şi de o prietenă. A fost o operaţie dificilă, cu foarte multe riscuri. Medicii i-au explicat Elenei că există 30 % şanse să se termine cu bine, 30 % ca pacientul să paralizeze după operaţie şi 30 % să moară. "Am încredere în medicii americani. Sunt optimistă şi încrezătoare că totul va fi bine. M-am rugat toată noaptea, m-am rugat şi acum, înainte de operaţie... Sper ca Dumnezeu să ţină cu fetele mele, că eu la ele mă gândesc", declara artista, înainte de operaţie, citată de Antena 3.

Leo Iorga a aflat, întâmplător că are cancer

"A fost o stupefacţie când am aflat că am cancer(...) M-am dus la un control de rutină. Pur şi simplu m-a dus Dumnezeu de mână la doctor. Am făcut o radiografie şi am văzut că aveam o pată mare neagră pe plămânul drept. Motivul real nu se cunoaşte nici după biopsie, însă în mod cert determinant este fumatul. Am fumat 32 de ani", povestea artistul în septembrie, după lupta cruntă pe care a dus-o împotriva cancerului, încă de la începutul acestui an. Solistul trupei Compact a aflat în februarie că suferă de cancer şi că situaţia nu este deloc bună. Tumora descoperită în urma unor controale de rutină avea deja 7 centimetri în momentul în care a fost descoperită. A urma apoi o operaţie, o perioadă de chimioterapie şi o recuperare uluitoare. Astăzi artistul se declară un învingător al cancerului şi urcă din nou pe scenă, locul în care se simte cel mai bine.

Cristi Minculescu, salvat de soţie

Solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, a trecut prin cumpăna vieţii lui în primăvara anului 2009. Timp de zece ore, o echipă de medici germani şi români, au încercat să-i salveze viaţa solistului, printr-un transplant de ficat. Minculescu suferea de o boală ereditară, polichistică hepato-renală, moştenită de la tatăl său. Această boală se caracterizează prin apariţia în ficat şi rinichi a unor chisturi, care evoluează şi care pot duce la afectarea funcţiilor organelor. Aici a ajuns şi artistul care a fost salvat în ultima clipă de soţia lui, cea care i-a donat o parte din ficatul ei sănătos. După trei săptămâni de stat în spital, în clinica universitară din oraşul german Regensburg, soţii Minculescu s-au întors acasă.

Cristi Chivu, accidentat grav pe teren

În ianuarie 2010, în timpul unui meci de fotbal disputat între Inter şi Chievo, fostul căpitan al naţionalei a fost scos pe targă din teren şi transportat de urgenţă la spital. La un duel aerian, fundaşul român a dat cap în cap cu Sergio Pellissier, atacantul gazdelor, şi a rămas întins pe gazon. Cristian Chivu a fost operat la cap chiar la spitalul din Verona din cauza unui hematom aflat sub ochiul drept. "Nu este vorba de o fractură, ci de un hematom", declara atunci impresarul fotbalistului, Victor Becali, la GSP TV. După 9 zile de spitalizare, atacantul a fost externat şi după trei luni de pauză s-a întors pe teren.