România: 5 vedete de la noi care copiază vedetele de-afară

21 Decembrie 2011
Multă vreme românii au fost acuzaţi că imită tot ce există în afara graniţelor ţării. Fie că vorbim despre mod de viaţă, muzică sau comportament, străinătatea a fost mereu cea care a dat tonul, nu neapărat în sens pozitiv. Lucrurile nu stau altfel nici astăzi, dovadă fiind multe dintre vedetele de la noi care se inspiră, uneori supărător de mult, din activitatea mai marilor de peste graniţe.

Loredana, sosia Madonnei

Despre Loredana Groza s-a spus întotdeauna că o urmăreşte de-aproape şi o imită pe Madonna. Atât ca stil vestimentar, cât şi profesional, jurata de la Vocea României a fost bănuită în permanenţă că şi-ar dori să fie considerată o Madonnă a României. Videoclipul piesei "Tzuki", realizat împreună cu Dragoş Buliga confirmă acest lucru, chiar dacă artista din România l-a promovat ca pe un produs care vrea să distrugă acest mit. Ea şi Dragoş Buliga au regizat un filmuleţ care se pare că va fi unul dintre cele mai controversate din industrie. Asta pentru că Loredana apare în ipostaze cu evidente conotaţii sexuale şi îmbrăcată în costumaţii care pot fi recunoscute imediat ca aparţinând Madonnei.

Anda Adam, această Lady Gaga a României

Schimbarea evidentă de look a fostei brunete Anda Adam în actuala blondă Anda Adam a coincis, oarecum, cu izbucnirea fenomenului Lady Gaga. Cei care au avut ochi să vadă au taxat imediat această dorinţă a artistei din România, evident de la culoarea părului, până la ţinute vestimentare sau accesorii. "Mă bucură faptul că sunt comparată cu Lady Gaga sau chiar cu Madonna, pentru că asta înseamnă că am ajuns la un nivel OK", a mărturisit Anda Adam la Antena 1, chiar dacă la început era destul de enervată de această comparaţie.

Andreea Bălan, Britney Spears sau Christina Aguilera

Fosta jumătate a trupei Andre care şi-a continuat cariera a prezentat întotdeauna o incertitudine atunci când vine vorba de stil. Indubitabil întotdeauna s-a spus despre blondă că imită pe cineva, însă de-a lungul timpului specialiştii au fost destul de greu de lămurit. Să fi fost Britney Spears după piesa  "Plâng de dor" versus "Baby one more time" sau Christina Aguilera, după clipul "Nu ştiu să fiu doar pentru tine" versus "Fighter".

Alexandra Stan, o Rihanna blondă

Primele voci care au fost afirmat acesta lucru au fost vocile celor prezenţi la ceremonia de decernare a premiilor "40 Principales" din Madrid. Chiar dacă prestaţia ei artistică a fost una ireproşabilă, reuşind să se numere printre câştigători alături de Shakira şi de Enrigue Iglesias, românca a reuşit să gafeze la capitolul vestimentaţia. Stan a ales să poarte o pereche de pantaloni scurţi imprimaţi cu steagul Americii şi o geacă de piele cu ţinte, la fel cum a făcut Rihanna cu mai multe luni în urmă.

Cătălin Botezatu, un Versace autohton

Fără a fi de bine sau de rău, observăm, cel puţin din punctul de vedere al primei meserii - aceea de designer - o evoluţie a lui Botezatu către creaţiile binecunoscutului Versace. "Este o colecţie spectaculoasă, plină de simboluri Versace – culori puternice, imprimeuri celebre, croieli îndrăzneţe. Piesa mea preferată este jacheta din piele cu ţinte", povestea Loredana după evenimentul de lansare a colecţiei semnată de casa de modă Versace pentru H&M, eveniment care a avut loc la New York pentru artista din România. Aceeaşi spectaculozite o regăsim, bunăoară, şi în colecţiile desoignerului român, multă blană, multe cristale swarovski în zona feminină şi aplicaţii supradimensionate, monograme la vedere, în cazul colecţiilor bărbăteşti. Privind în trecutul său ca şi învăţăcel într-ale modei, publicul poate descoperi o legătură strânsă între cei doi designeri. Pe vremea când urma cursurile Institutului European de Modă din Milano, Cătălin Botezatu l-a avut ca profesor pe regretatul stilist Gianni Versace, care şi-a lăsat amprenta pe multe din viitoarele sale creaţii. Impresionat de talentul elevului său, creatorul italian l-a ales să lucreze timp de şase luni în celebrele "Ateliere Versace" de la Milano. Declaraţiile merg mult mai departe: "Regretatul Versace era homosexual 100% şi am simţit categoric avansurile pe care mi le făcea. Mai departe, era la alegerea mea dacă să spun da sau nu, sau dacă să-l duc de nas".