România: 5 vedete care încă ne bântuie

26 Septembrie 2011
Chiar dacă a trecut destul timp de când nu mai sunt printre noi, există personalităţi ale României care încă ne bântuie. Adevărul este că atunci când ai fost o personalitate, e normal ca oamenii să nu te uite datorită lucrurilor pe care le laşi în urmă, însă în cazul celor despre care vom discuta astăzi nu este vorba de faptele lor şi de scandalurile altora.

Mădălina Manole, ţinută în viaţă de rude

Pe cât a fost de discretă şi de elegantă viaţa Mădălinei Manole, pe atât este astăzi de împroşcată cu noroi de cei care au rămas în urmă, după decesul acesteia de pe data de 14 iulie 2010. Părinţii, soţul, fratele, toţi au dus o luptă oarbă pe avere, copil, amintire, loc de veci. Nimeni nu se mai gândeşte la Mădălina Manole artistul, toţi discută despre Mădălina Manole sinucigaşa.

Ion Dolănescu, o amintire menţinută de procese

Ceea ce trebuia să fie o trecere în nefiinţă demnă de un mare artist al României, s-a transformat într-un circ mediatic şi financiar susţinut de moştenitorii lui Ion Dolănescu. Dacă în primă fază cei doi Dolăneşti - Ionuţ şi Dragoş, păreau să se înţeleagă, după înmormântarea marelui rapsod scânteile au ieşit, iar focul nu este nici astăzi stins de tot. Ion Dolănescu a decedat pe 19 martie 2009 şi de atunci fiii ei o ţin tot într-un proces, prin care încearcă să-şi împartă bunurile care le aparţin în calitate de moştenitori.

Teo Peter, o moarte neplătită

Pe 3 decembrie 2004, fostul component al trupei Compact care cânta la chitară bass a fost ucis într-un accident de maşină. Taxiul în care se afla artistul a fost lovit de o maşină condusă de un puşcaş marin american care se afla în stare de ebrietate. Chiar dacă atunci s-a făcut mare vâlvă în jurul tragediei, fiecare promiţând că vinovatul va plăti pentru ce a făcut, nici până astăzi nu se ştie clar ce s-a întâmplat cu americanul. A fost judecat, extrădat, absolvit de vină... Nu se ştie exact, iar familia artistului se luptă, în continuare, pentru cauza lor.

Dumitru Tinu a murit în circumstanţe ciudate

Fostul jurnalist a murit pe 1 ianuarie 2003 în urma unui accident de maşină. Cauzele producerii evenimentului au fost întotdeauna neclare, lucru care a dus la naşterea mai multor supoziţii şi scenarii de foarte multe ori SF. Deşi au trecut 8 ani de la decesul ziaristului, speculaţiile există în continuare, susţinute atât de neconcordanţele din dosar, dar şi de lupta dintre fraţii Tinu - Andrei şi Ana-Maria.

Nicolae Ceauşescu, umbra comunismului care încă există

Fostul dictator nu mai poate fi uitat cu una cu două. 24 de ani a fost prezentul României, în calitate de conducător, iar de 22 de ani este o enigmă. În ceea ce-l priveşte au circulat tot felul de supoziţii, s-a spus că ba nu a murit, ba că nu este înmormântat acolo unde s-a spus, însă adevărul gol-goluţ nu a fost dezvăluit niciodată. Acesta este şi motivul pentru care acest subiect este atât de urmărit încă şi probabil că va mai fi, mulţi ani de acum încolo. Istoria a fost dezgropată pe 21 iulie 2010 când ginerele dictatorului a primit acceptul să-i dezhumeze pe cei doi soţi Ceauşescu pentru a preleva câteva probe care au fost supuse testului ADN. Apele au mai fost liniştite puţin după ce s-a demonstrat că acolo a fost îngropat fostul cuplu de dictatori.