România: 5 vedete care au renunţat la seriozitate pentru circ la TV

20 Decembrie 2011

Multor oameni li se întâmplă ca pe parcursul evoluţiei profesionale să schimbe registrul atunci când le apare o oportunitate pe care nu o pot refuza. În trecut te pregăteai pentru o anumită meserie şi de acolo ieşeai la pensie, astăzi lucrurile s-au schimbat foarte mult, iar acest lucru este vizibil şi în showbizul autohton. De-a lungul timpului s-a putut observa că o sumedenie de personaje cunoscute şi-au schimbat direcţia. În general, de la ştiri se pleacă în zona de divertisment. Să fie oare motivaţia financiară puternică...

Gabriela Vrânceanu-Firea va fi regina divertismentului la Antena 1

Pentru jurnalista de la Antenă ultimul an a fost cel al schimbărilor radicale. După decesul primului ei soţ, Gabriela Vrânceanu-Firea s-a căsătorit cu primarul din Voluntari, Florin Pandele,  în vara acestui an. Câteva luni mai târziu a venit altă veste, aceea că urmează să aibă un copilaş, iar acum a venit vremea să ne uimească pe plan profesional. De anul viitor, mămica în devenire va avea propria emisiune la Antena 1, un show de divertisment. Şi, ca să-şi facă încălzirea cum trebuie, vedeta va apărea în programul de Crăciun, alături de colega ei - Simona Gherghe - la cârma unei ediţii speciale de sărbători.

Mircea Radu, ştiristul Cupidon

Multă vreme, Mircea Radu aducea în casele telespectatorilor TVR 1, în fiecare seară,  ştirile. După această perioadă liniştită din viaţa lui, în 2000 carismaticul moderator primeşte oferta de a prezenta un show inedit, un show care nu se mai făcuse în România până atunci. 9 ani sau 308 ediţii, atât a durat povestea de dragoste dintre Mircea Radu şi emisiunea "Din dragoste", iar acum face tot divertisment, dar la TVR 1, în emisiunea "În trecerea anilor". Mircea Radu a fost apreciat întotdeauna pentru look-ul impecabil, fapt ce a dus ca, în 2003, în urma unui sondaj realizat la nivel naţional, să fie desemnat drept "Cea mai iubită vedetă de televiziune.

Lucian Mândruţă, de la Observator direct la circ

Pentru Lucian Mândruţă meseria de jurnalist înseamnă mult. A făcut radio, presă scrisă, a pus umărul la naşterea televiziunii Tele 7ABC, a prezentat ştiri, a făcut divertisment în show-rile "Pâine şi circ" şi mai apoi, "Nimic important", iar acum este liber de contract şi se ocupă de afacerile pe care le are. Trecerea lui Mândruţă de la ştiri la divertisment a născut mari bârfe ba, mai mult decât atât, s-a înscenat şi un adulter pentru a promova această cotitură. Din păcate, trecerea nu a fost de bun augur pentru vedetă pentru că, iată, astăzi nu se mai regăseşte cu nicio emisiune în grila de programe, motivul principal fiind audienţele foarte mici pe care le înregistra.

Andreea Marin a dat ştirile pe surprize

Aproape nimeni nu-şi mai aminteşte de Andreea Marin ştirista. Era o tânără brunetă, cu părul strâns şi ochelari. După epoca "Surprize, surprize", soţia lui Ştefan Bănică a ajuns o divă, un model pentru multe dintre femeile din România. Începutul, însă, pentru Andreea Marin a stat sub semnul ştirilor, unde 3 ani a adus în casele telespectatorilor principalul buletin de ştiri al televiziunii publice. Apoi au urmat 9 ani frumoşi de "Surprize, surprize", show care i-a marcat vedetei cariera.

Simona Gherghe a spus nu crimelor şi da Accesului Direct

În toamna anului trecut publicul afla că Mădălin Ionescu părăseşte emisiunea "Acces direct". Prima întrebare a fanilor show-ului a fost clar: "Ce se întâmplă mai departe". Răspunsul a venit prompt: "După aproape nouă ani în care am prezentat ştiri, după patru ediţii speciale “Geniali”, am ales să fac o schimabare. Jurnalismul pentru mine înseamnă, înainte de orice, o mare pasiune, iar acum această pasiune se va vedea într-un alt proiect. După colaborarea cu domnul Valeriu Lazarov, m-am simtiţ mai bogată spiritual şi implinită profesional. Am experimentat o altă faţă a jurnalismului, o lume care m-a cucerit. Da, Acces Direct este o provocare frumoasă şi am încredere că va fi totul bine", anuntându-şi astfel noua traiectorie profesională.